Odżywki do włosów

Barwa Naturalna, Wzmacniająca ekspresowa odżywka drożdżowa w sprayu

• 24 lutego 2024 o 20:43
    Bardzo lubię stosować odżywki do włosów bez spłukiwania. Zdecydowanie przyśpieszają one cały proces mycia skóry głowy i kosmyków, a że włosy mam długie i gęste to i tak schodzi na to spora ilość czasu. Dość często eksperymentuję z tego rodzaju kosmetykami i tym razem wybrałam dla siebie propozycję od marki Barwa, po kosmetyki której swego czasu sięgałam naprawdę często. Recenzowaną odżywkę zakupiłam na stronie jednej z drogerii internetowych i szczerze mówiąc nie do końca byłam pewna, czego mogłam się po niej spodziewać. Odżywka została zamknięta w opakowaniu w formie butelki wykonanej z plastiku o białej barwie i pojemności dwustu mililitrów. Na opakowaniu umieszczona została etykietka w kolorze brązu posiadająca wszelkie, najważniejsze informacje na temat kosmetyku, takie jak jego nazwa, logo producenta, skład, zalecany sposób użytku czy najważniejsze właściwości. W rolę aplikatora wciela się psikacz, który jest świetny i naprawdę dobrze aplikuje się nim ten kosmetyk. Cena regularna odżywki nie jest duża, ponieważ wynosi około trzynastu złotych. Ma lekką konsystencję i pachnie dość ciekawie, czuć tutaj drożdże i takie piwne nuty zapachowe, które całe szczęście nie utrzymują się długi czas na kosmykach. Samo działanie pielęgnacyjne jednak nie zrobiła na mnie jakiegoś sporego wrażenia. Kosmetyk przede wszystkim wspomaga nawilżenia oraz odżywienie, natomiast nie sprawdzi się bardzo wymagającym czy suchym kosmykom. Delikatnie wygładza oraz wspomaga rozczesywanie oraz stylizacje. Sprawia, że włosy są bardziej nabłyszczone. Odżywka w sprayu od marki Barwa jest całkiem udanym kosmetykiem o dość specyficznym zapachu ale całkiem dobrych właściwościach pielęgnacyjnych. Bardzo pozytywnie zaskakuje wydajnością. Myślę, że mogę polecić tę propozycję.
    • Konsystencja
    • Nie przetłuszcza
    Wady:
    AidaW
    12 lutego 2024 o 17:26
    Genialny produkt do rozczesywania włosów
    Zaletą tej odżywki jest duże ułatwienie w rozczesywaniu włosów, nawet bardzo skołtunionych. Jeśli ma ktoś problem z rozczesywaniem włosów to polecam. Niestety mimo nazwy nie odżywia włosów. Produkt ma bardzo ładny zapach.
    Zalety:
    • Ułatwienie rozczesywania włosów
  • 7 maja 2023 o 20:54
    ułatwia rozczesywanie
    Odżywkę od Barwy kupiłam jako uzupełnienie kuracji przeciw wypadaniu włosów. Zmagam się z tym problemem od dłuższego czasu a w związku z tym, że nie zawsze mam czas na użycie wcierki pomyślałam, że taka ekspresowa odżywka będzie idealna. Odżywka zamknięta jest w białej butelce z pompką o pojemności 200 ml. Opakowanie poręczne lecz pompka trochę mnie drażni. Nie do końca aplikuje produkt tam gdzie bym chciała i czasem się zacina. Ale to szczegół. Jeśli chodzi o działanie przeciw wypadaniu włosów nie zauważyłam większych rezultatów. Jeśli chodzi o działanie pielęgnacyjne, to niedawno robiłam keratynowe prostowanie, więc moje włosy są ogólnie w dobrym stanie a ta odżywka na pewno im nie szkodzi. Może niestety przyspieszać przetłuszczanie się włosów. Najważniejszą zaletą tej odżywki jest to, że genialnie ułatwia rozczesywanie włosów, co w mojej sytuacji jest bardzo ważne, bo każde szarpnięcie powoduje ich wypadanie. Włosy po użyciu odżywki są błyszczące i wyglądają zdrowo. Odżywka bardzo ładnie pachnie. Cena i wydajność również na plus. Polecam.
    Zalety:
    • ułatwia rozczesywanie włosów
    • pięknie pachnie
    • nadaje blask włosom
    Wady:
    • przyspiesza przetłuszczanie
    • nie blokuje wypadania włosów