Serum do twarzy

Flos-Lek Nacomi Next Level Trehaloza 10% multifunkcyjne serum do twarzy 30ml
Nacomi Next Level

• 17 stycznia 2025 o 17:32
    Fajny produkt
    Serum bardzo dobrze nawilża i wygładza skórę. Dobrze współgra z innymi kremami, czy też olejem. Wydajne, opakowanie bardzo praktyczne, ponieważ zużywamy produkt max do końca. Dobra alternatywa dla dużo droższego serum z basiclab.
    Zalety:
    • Częste promocje
    • Dobrze nawilża
    • Wygładza skórę
    • Dobrze się wchłania
    • Współgra z innymi kosmetykami
    • Wygodne opakowanie
    Wady:
  • 28 grudnia 2024 o 15:53
    Nie daje efektu glow ale za tę cenę jest ok
    Mam skórę dojrzałą (40 lat), wciąż skłonną do nadprodukcji sebum i zmian trądzikowych. Regularnie sięgam po produkty regulujące i złuszczające. Włączyłam do pielęgnacji serum Nacomi z trehalozą, by zapewnić skórze dodatkową dawkę nawilżenia i ukojenia. To serum ma konsystencję raczej lekkiego kremu. Rozprowadza się względnie dobrze, wchłania się praktycznie do matu, nie pozostawia żadnego widocznego filmu, ale po aplikacji pozostaje uczucie jakby czegoś lepkiego czy zastygającego na skórze. Używam serum na noc, więc nie przeszkadza mi to uczucie. Serum nie powoduje u mnie pogorszenia stanu skóry ani nowych zmian trądzikowych, co jest dla mnie podstawą przy decyzji o ponownym zakupie. Rozczarowuje mnie to, że kosmetyk nie daje żadnego widocznego efektu glow. W dłuższej perspektywie muszę natomiast przyznać, że serum utrzymało poprawne nawodnienie i nawilżenie skóry w okresie intensywnej terapii retinolem i kwasami. Opakowanie w formie airless jest bezpieczne i wygodne, a przy tym bardzo estetyczne. Myślę, że jeszcze wrócę do tego serum, bo w tej cenie trudno znaleźć kosmetyk o porównywalnie dobrym składzie i w sumie zadowalającym działaniu.
    Zalety:
    • Dobry skład
    • Utrzymuje nawilżenie podczas terapii złuszczającej
    • Opakowanie airless
    • Niska cena
    Wady:
    • Nie daje widocznego efektu glow
    • Pozostawia uczucie lepkości
  • 23 grudnia 2024 o 14:00
    Nawilżenie na najwyższym poziomie
    Serum Beauty Potion z trehalozą 10% od Nacomi to coś, czego moja skóra potrzebowała! Używam go codziennie i od razu poczułam ogromną różnicę w nawilżeniu. Skóra jest nawodniona, miękka i przyjemna w dotyku. Trehaloza to świetny składnik, który chroni skórę przed odwodnieniem, a to serum naprawdę robi robotę w tym temacie. Cera staje się bardziej elastyczna i wygląda na zdrowszą – nie czuję już tej ściągniętej, suchej skóry, która mi towarzyszy przez zimę. Konsystencja serum jest lekka, wodnista, więc świetnie się wchłania i nie zostawia tłustego filmu. Stosuję je rano i wieczorem, a od kiedy je wprowadziłam, moja skóra nie jest już sucha ani odwodniona. Efekt nawilżenia utrzymuje się przez długi czas.
    Zalety:
    • Intensywne nawilżenie skóry
    • Lekka, wodnista konsystencja
    • Szybko się wchłania, bez tłustego filmu
    • Zwiększa elastyczność skóry
    • Redukuje uczucie suchości i ściągnięcia
    • Skóra staje się miękka i gładka
    • Nadaje cerze zdrowy, promienny wygląd
    • Działa długotrwale, utrzymując nawilżenie przez cały dzień
  • 5 grudnia 2024 o 13:37
    Beznadziejne serum
    Serum kupiłam w promocji w hebe.Używałam go już w tamtym roku przy kuracji retinolem.Zużyłam 2 opakowania i nie zauważyłam żadnych efektów. Po pierwsze kosmetyk ma taką dziwną lepką konsystencję,która wogóle się nie wchłania w moją skórę tylko jedynie oblepia i zostaje na powierzchni. Dodatkowo nic nie regenerowało mojej skóry w trakcie kuracji retinolem!Po nałożeniu tego serum miałam uczucie takiej oblepionej twarzy czego bardzo nie lubię!Ten kosmetyk nie zrobił nic dla mojej skóry!.Nie polecam.
  • 17 sierpnia 2024 o 22:49
    Mój hit i ratunek na przesuszoną skórę
    Uratował moją cerę, która przesuszyła się po terapii retinalem i niacynamidem. Miałam łuszczącą się skórę przy nosie i ustach, co wyglądało nieciekawie, nie mogłam też nakładać podkładu, bo podkreślał to i pogarszał sprawę. Męczyłam się kilka miesięcy. Stosowałam różne sera i kremy nawilżające oraz oleje; dokładałam kremu w ciągu dnia, stosowałam maść z witaminą a, nic nie pomagało. Kupiłam serum z trehalozą i już po 2 użyciach tego serum zauwżyłam poprawę, po pewnym czasie skóra wróciła do normy <3 . U mnie sprawdził się w 200% , a skóra jest głodka, miła w dotyku i przyjemnie otulona. PS: mam cerę mieszaną, raczej niewrażliwą
    Zalety:
    • nawilża
    • łagodzi
    • pomaga odbudować równowagę hydro-lipidową
    • skóra jest miękka i przyjemna w dotyku
    • otula skórę

Zobacz także inne Serum do twarzy