Odżywki do włosów

Eveline Cosmetics I'm Bio Hair 2 Love, Emolientowa odżywka ochronna

Eveline
Emolientowa odżywka ochronna
Eveline HAIR 2Love Odżywka emolientowa 250ml

Nasi użytkownicy zostawili 26 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 30 czerwca 2024 o 6:10
    Piękny zapach i na tym koniec zalet
    Odżywkę kupiłam bo udało mi się utrafić ją na dużej promocji. W domu ją otworzyłam, powąchałam i byłam zakochana. Poczułam zapach Gumy balonowej, który uwielbiam. Niestety po umyciu włosów (a właściwie jeszcze w trakcie) poczułam jedno wielkie rozczarowanie. Odżywka sprawia, że moje włosy są sztywne, szorstkie, pozbawione nawilżenia (wysuszone jakbym je czymś popaliła) I nie da się ich rozczesać. Jeden wielki dramat. Oczywiście dałam jej jeszcze szansę ale mimo mieszania z żelem aloesowym nie daje żadnych pozytywnych efektów. Zawsze musiałam ratować moje włosy płukankami i olejkami żeby jakoś wyglądały i odżyły. Strata pieniędzy, czasu i nadszarpnięte nerwy.
    Zalety:
    Wady:
    • Działanie
  • 20 czerwca 2024 o 17:38
    Jedna z najgorszych emolientowych odżywek
    Muszę przyznać, że moje doświadczenie z tą maską emolientową do włosów było niestety dalekie od oczekiwań. Choć moje włosy zazwyczaj uwielbiają emolientowe odżywki, ta konkretna maska zupełnie się u mnie nie sprawdziła. Największym rozczarowaniem było to, że maska nie była w stanie wygładzić moich włosów, które mają średnią do wysokiej porowatość. Po użyciu maski, włosy były sztywne i nieprzyjemne w dotyku, co zdecydowanie nie jest efektem, jakiego oczekuję od emolientowego produktu. Maska jest dość gęsta, co sprawia, że trudno było ją równomiernie nałożyć na włosy, a dodatkowo miałam wrażenie, że ciężko było ją wypłukać. Włosy są po niej obciążone. Jedynym plusem, jaki mogę wskazać, jest łatwa dostępność produktu – można go znaleźć w każdej Biedronce. Opakowanie jest estetyczne i wygodne w użyciu, a zapach maski (długo utrzymujący się na włosach), jest przyjemny. Niestety, te zalety nie rekompensują ogólnego rozczarowania działaniem maski. Z tego powodu nie planuję ponownego zakupu tej maski. Jest wiele innych produktów na rynku, które lepiej spełniają moje potrzeby i zapewniają włosom odpowiednią pielęgnację.
  • 6 marca 2024 o 18:15
    Reakcja alergiczna
    Na początku lutego skończyła mi się moja dotychczasowa odżywka do włosów. Skuszona ładnym opakowaniem, postanowiłam wypróbować tą maseczkę z Eveline. Z opisu była idealna do moich włosów i gdy tylko zobaczyłam na opakowaniu napis: 98% składników pochodzenia naturalnego - wzięłam ją. To był mój największy koszmar. Odżywka naprawdę ciężko się spłukiwała, włosy po użyciu odżywki były ciężkie i źle się układały. Po około 2 użyciach, zaczęły mi się na szyi pojawiać zaczerwienienia. Zaczerwienienia zaczęły zajmować coraz więcej powierzchni szyi. Szyja była czerwona, swędziała i była podrażniona. Po licznych wizytach u dermatologów i alergologa okazało się, że przyczyną wystąpienia kontaktowego zapalenia skóry była właśnie ta odżywka. Zaczęłam analizować jej skład i powiem szczerze: kompletnie nie warto jej kupować. Nie daje porządanych efektów, a ponadto w jej składzie są 2 bardzo niepożądane składniki.
    Zalety:
    Wady:
    • Słaby skład
    • Brak efektów
    • Za bardzo obciąża włosy
    • Alergia spowodowana tą odżywką
    syl_maj
    4 lutego 2024 o 12:38
    Tragiczna
    Zacznę od tego, że mam włosy długie, średnioporowate, lekko przesuszone po dawnym rozjaśnianiu (jeszcze nie całe odrosły) więc uwielbiają wszelkie emolienty i dociążenie, praktycznie każda maska/odżywka emolientowa super na nie działa. Oprócz tej :) Oprócz pięknego opakowania i dobrej ceny nie widzę żadnych plusów. Zapach raczej neutralny, mi nie przeszkadza, ale też mi się nie podoba. Taki słodki ulep. Konsystencja tej odżywki jest bardzo zbita i gęsta, bardziej jak bogata maska w formie masła. Przez to dosyć ciężko się ją nakłada, ale też ciężko spłukuje. Włosy już podczas spłukiwania wydają się tępe, jakby czymś obklejone. Myślałam, że może jest to tak ciężka odżywka, że trzeba ją dłużej płukać, dlatego spłukiwałam ją dwa razy dłużej niż każdą inną odżywkę. Ale nic to nie dało. Włosy po jej zastosowaniu są matowe, postrączkowane, plączą się i są nieprzyjemne w dotyku. Żeby jeszcze dawała ona jakikolwiek efekt - chociaż ułatwienie rozczesywania, czy minimalne uczucie odżywienia to byłabym w stanie ją zużyć. Ale no nie, mam wrażenie, że po niej moje włosy wyglądają gorzej niż jakbym umyła je rypaczem i nic na nie nie nałożyła. Nie nadaje się nawet na pierwsze O przy metodzie OMO, bo dalej jest ten sam efekt po wysuszeniu. Będę musiała ją komuś oddać, albo zużyć do golenia nóg
  • 30 listopada 2023 o 9:17
    Jak dla mnie ok
    Stosuje ta odżywkę jako 3 ktok pielęgnacji OMO i jak fla mnie jest ona całkiem spoko. Fajnie się po niej układają włosy są lekkie bez zbędnego obciążenia. Super się rozczesują są gładkie i lśniące. Odżywka ma zwarta konsystencjie która nie spływa z mokrych włosów łatwo się ją nakłada i wyciska z opakowania które jest miękie więc można wycisną do ostatniej kropli. Ma delikatny zapach. Według mnie jest dość wydajna mam długie włosy i starcza mi naprawdę na długo być może odpowiedzialna jest za to gęsta konsystencjia dzięki temu biedronka potrzeba jej dużo.