Maski do włosów

Eveline Cosmetics My Life My Hair, Wzmacniająca maska-eliksir

• 29 maja 2024 o 23:15
    Fajna
    Ma przyjemny zapach, który przez jakiś czas jest wyczuwalny na włosach. Jej konsystencja jest kremowa, łatwo rozprowadza się na włosach i nie spływa z nich. Po zastosowaniu włosy są miękkie w dotyku, lśniące i zregenerowane. W swoim składzie ma miedzy innymi: kompleks 3 peptydów, olej sezamowy, musztardowy, z awokado oraz z pestek malin.
  • 17 października 2023 o 22:03
    Ekstra wygładzenie
    ➕ Maska jest w plastikowym opakowaniu z zakrętką o pojemności 300ml ➕ Jest przeznaczona do włosów średnioporowatych, cienkich, puszacych się i szorstkich ➕ Ma gęstą konsystencję w białym kolorze ➕ Ma błędny zapach, który dość długo utrzymuje się na włosach ➕ Bez problemu aplikuje się na włosy ➕ Według producenta Maskę trzymamy do 30 min i spukujemy, ja tak też robiłam ➕ Po zmyciu i wysuszeniu włosy są bardzo mięciutkie, odżywione, sypkie, lśniące, mocne i ekstra wygładzone ➕ Łatwiej się rozczesują ➕ Przy regularnym używaniu można zauważyć zmniejszoną łamliwość i wypadanie włosów ➕ Maska nie powoduje świądu ➕ Świetnie sprawdza się przy metodzie OMO ➕ W swoim składzie posiada 98% składników pochodzenia naturalnego w tym fitokeratyny, olej sezamowy, olej musztardowy, olej z awokado, olej z pestek malin i fermentowaną wodę ryżową ➕ Jest wegańska ➕ Bardzo wydajna
    jookie
    3 września 2023 o 22:45
    Włosy są po niej bardziej błyszczące ale czy wzmocnione trudno potwierdzić
    Moje włosy są suche i często się puszą. Maseczka przyciągnęła mój wzrok w drogerii pięknym różowym opakowaniem. Jest w konsystencji gęsta, dobrze nakłada się na włosy. Od połowy włosów aplikowałam i trzymałam około 3-4 minuty. Następnie spłukiwałam. Jeśli chodzi o efekty. Włosy są bardziej miękkie i błyszczące ale nic więcej nie zauważyłam. Troszkę łatwiej się je rozczesuje, jednak oczekiwałam wzmocnienia.
  • 3 września 2023 o 22:18
    To pachnie błędnie !
    Trio do zapuszczania włosów poleciła mi koleżanka, która tak ja ją od dawien dawna próbuje zapuścić długie włosy niczym roszpunka. Nie miałam wielkich oczekiwań bo akurat moje włosy są oporne na wszelkiego rodzaju kosmetyki i suplementy, które mają działać na szalony wzrost włosów. Ale skusiłam się bo zapach mnie oszołomił. Najpierw kupiłam szampon i maskę, a potem zaopatrzyłam się jeszcze we wcierkę. Jeśli chodzi o maskę- eliksir to tutaj zapach mnie po prostu oszołomił - maska pachnie owocowo, słodko, jak dla mnie malinami, aż ślinka cieknie, jestem nią zachwycona. Początkowo nakładałam za dużą ilość produktu na włosy przez co stawały się "ulizane", byłam trochę zawiedziona bo to u mnie z automatu dyskwalifikuje produkt - mam cienkie, rzadkie włosy, więc taki efekt sprawia, że wyglądają okropnie. Spisałam ją więc na straty i zaczęłam używać jako produkt do depilacji (najczęściej maski do włosów właśnie tak wykorzystuje gdy mi się nie sprawdzą), szkoda mi ją było wyrzucać bo cudownie pachnie, naprawdę to chyba najpiękniej pachnący kosmetyk do włosów jaki kiedykolwiek używałam. Właśnie że względu na ten oszałamiający zapach postanowiłam dać masce kolejne szanse i nie żałuję, bo odkąd udało mi się odkryć jaka ilość produktu jest odpowiednia do pielęgnacji moich włosów to się z nią nie rozstaje i stanowi ona element mojej stałej rutyny pielęgnacyjnej włosów. Maska nałożona w odpowiedniej ilości (u mnie to akurat taki większy kleks) ładnie wygładza włosy. W moim odczuciu włosy po eliksirze są lepiej nawilżone, przyjemne w dotyku, ładnie się układają i oczywiście cudownie pachną.
    Zalety:
    • obłędny zapach
    • przyjemne, miękkie włosy
  • 25 marca 2023 o 23:02
    Słaba
    Maska ma stymulować włosy do wzrostu ale to produkt, który jest przeznaczony na łodygę a nie na skórę głowy. Jest za ciężka żeby nakładać ją na skalp. Opakowanie niby ok ale bardzo się brudzi w okolicy zakrętki. Niestety nie nie zrobiła nic z moimi włosami. Nie są ani dociążone ani błyszczące ani jakoś specjalnie lekkie. Są nijakie. Do tego cena jest dość wysoka. Są lepsze i tańsze produkty. Ma raczej gęsta konsystencje i dość mocny nieprzyjemny zapach.