Maseczki w płachcie

Baroness Pomegranate Mask Sheet Rozświetlająco-odświeżająca maska w płachcie `Granat`

Navezs
    20 sierpnia 2024 o 19:25
    Jedna z najlepszych maseczek
    Jestem wielką fanką maseczek i kocham je testować. Po raz pierwszy kupiłam maseczkę z tej firmy z aloesem. Bardzo spodobała mi się konsystencja maseczki i jej działanie, dlatego gdy później znowu ją zobaczyłam, postanowiłam kupić następną. Jednak za pierwszym razem, gdy ją kupowałam nie było innych odmian a tym razem (w douglassie) było ich całkiem sporo. Kupiłam tą ponieważ poza rozświetleniem i odświeżeniem, maska miała redukować przebarwienia i plamy, z którymi mam problemy. Maseczka, jak czuć już przez opakowanie, jest bardzo nawilżona. Płachta jest całkiem cienka i dobrze dopasowuje się do twarzy. Przed użyciem miałam wiele mocno czerwonych plam na twarzy. Maseczkę miałam na twarzy około 20minut a po zdjęciu jej byłam w szoku, jak dobrze działa. Nie miałam już ani jednego czerwonego miejsca na twarzy, koloryt był wyrównany a cienie pod oczami lekko złagodzone (nie całkowicie). Żadna inna maska nie usunęła mi już po pierwszym użyciu choć połowy czerwieni z twarzy a ta nie miała z tym najmniejszego problemu. Skóra poza wyrównaniem koloru, była również nawilżona i rozświetlona. Dodatkowo maska miała bardzo ładny słodki zapach i ładne, estetyczne opakowanie. Podsumowując, uważam, że jest to jedna z najskuteczniejszych maseczek, jakie możemy dostać w tej cenie.
    Zalety:
    • cienkość płachty,
    • nasączenie płachty,
    • dopasowanie do twarzy,
    • całkowite usunięcie zaczerwienień,
    • zniwelowanie ciemnych plam pod oczami,
    • nawilżenie,
    • utrzymanie długotrwałego efektu
    Iwona_C
    7 lipca 2024 o 12:40
    Nie tylko odświeża i rozświela cerę, ale i dba o jej wygładzenie i nawilżenie.
    Rozświetlająco-odświeżająca maska w płachcie z granatem to kolejna maska wpłaci od Baroness jaką stosowałam i kolejna tej firmy, która spisała się bardzo dobrze na mojej suchej skórze. Opakowanie to standardowa saszetka w różowym kolorze z nadrukiem dużego owocu granatu. Łatwo ją otworzyć ze względu na boczne nacięcia.Na tylnej części saszetki znajduje się szczegółowo opis maski i graficzny schemat jej stosowania. Płat który znajduje się wewnątrz jest materiałowy, biały i dobrze nasączony żelowym serum o delikatnym perfumowanym zapachu. Jest nieco sztywniejszy i mało odporny na targanie, ale dobrze skrojony, nie ma żadnych problemów z dopasowaniem go do twarzy. Po aplikacji dobrze trzyma się skóry, nie odkleja się, nie przesuwa i jest komfortowy w noszeniu. Maskę na skórze pozostawiłam 20 minut po jej ściągnięciu pozostała wilgotna, lepka warstwa która nie wymaga zmycia, bo wchłania się w ciągu kilku minut. Cera po zastosowaniu maseczki jest odświeżona i pięknie rozpromieniona. Wygląda na wypoczętą, świeżą i zadbaną. Jej kolorystyka jest ujednolicona a poziom nawilżenia zwiększony. Widoczna już jest również działanie regenerujące i odżywcze skóry. Nie występują żadne podrażnienia, objawy zapychania, czy uczucie ściągnięcia. Skład zawiera kilka kontrowersyjnych dodatków w tym w połowie listy mmetylaparaben a pod koniec fenoksyetanol i edtę. Prócz tego znajdziemy: glicerynę, kwas hialuronowy, beta - glukan, wyciąg z jabłka, prowitaminę B5, ekstrakt ze sfermentowanego granatu, wyciąg z korzenia kwao krua, witaminę E, alantoinę. Podsumowując działanie maseczki jest dobre i spełnia obietnice producenta. w zasadzie to mogę się tu czepiać wyłącznie składu, który biorąc pod uwag cenę produktu ,i tak nie jest zły.
    Zalety:
    • dobrze skrojona i nasączona płachta
    • przyjemny zapach serum
    • łatwo dopasować ja do twarzy, dobrze trzyma się po aplikacji
    • nie wymaga zmycia, nie pozostawia lepkiej warstwy
    • rozświetla i odświeża cerę
    • wygładza i nadaje skórze aksamitności w dotyku
    • odżywia i nawilża
    • nie podrażnia i nie zapycha cery
    • dużo substancji aktywnych w składzie
    • wygodna saszetka z ładna kolorystyką
    Wady:
    • kontrowersyjne dodatki w składzie
  • 15 września 2023 o 18:29
    Rewelacja
    Bardzo dobra maseczka do twarzy w płachcie. Pieknie pachnie, dobrze dopasowana do twarzy. Wyprofilowane otwory na oczy i usta. Nawilża, odżywia I regeneruje skórę. Zmniejsza widoczność porów. Nie uczula, nie podrażnia. Skóra jest rozświetlona i gładka, wygląda pięknie. Jestem z niej bardzo zadowolona. Na pewno wypróbuję pozostałe maseczki z tej serii.
  • 9 września 2023 o 10:57
    Nawilża i delikatnie odświeża
    Używa od:próbka
    Maska w płachcie z ekstraktem z granatu ma przyjemny zapach. Tkanina jest dobrze nasączona i przylega do twarzy. Maseczka pozostawia na skórze przyjemne uczucie odświeżenia i nawilżenia. Skóra wygląda na ujednoliconą i delikatnie rozświetloną. Jedna z lepszych maseczek które miałam okazję testować tej marki. Kupię ponownie. Maseczkę pozostawiłam na skórze na 20 minu. Resztę esencji delikatnie rozsmarowałam. Nie podrażnia i nie pozostawia lepkiej warstwy. Fajna maseczka na szybkie odświeżenie i nawilżenie skóry.
    Zalety:
    • nawilżenie
    • odświeżenie
    • tkanina
    • nie podrażnia
    • nie pozostawia lepkiej skóry
  • 10 maja 2023 o 9:56
    Fajna maska na płachcie dla każdego rodzaju cery!
    Maseczkę dorwałam w Lidlu. Była ona w pakiecie 7 maseczek na kurację tygodniową. Była niezła promocja, bo za 7 zapłaciłam około 15 zł. :) Jako, że jestem leniwa - uwielbiam maseczki w płachcie. Tutaj mamy standardowe opakowanie z maseczką w środku. Dobrze się je otwiera, maseczka bardzo łatwo się rozkłada, nic się nie rozrywa i nie plącze. Łatwo dopasować ją do twarzy, nawet jest nieco za duża, ale lepiej w tę stronę. :) Ładnie przylega do całej buzi, można w niej robić przy okazji coś innego. :) Jeżeli chodzi o formułę, to jest nasączona przezroczystym płynem, jak dla mnie praktycznie zapachu nie czuć, jest na prawdę bardzo subtelny. Płyn nie spływa z twarzy, nie cieknie. Całość wzbogacona jest ekstraktem z granata. Co do działania, to zawsze sceptycznie jestem nastawiona do azjatyckiej pielęgnacji, ale maseczka na prawdę fajnie działa, nawilża i przez to lekko rozjaśnia moją cerę. Twarz jest jakby odświeżona. Zaznaczę, że jestem posiadaczką cery wrażliwej i bałam się jak moja cera zareaguje na taką no name (dla mnie bynajmniej) maseczkę, ale jest na prawdę delikatna w swoim działaniu, nie piecze, nie ma uczucia ściągnięcia, nic nie swędzi i brak jakiś wyprysków na drugi dzień. Choć nie mam pojęcia, gdzie można ją kupić (internety podpowiadają, że w Douglasie za niecałe 4 zł - wow) to na prawdę jak się na nią gdzieś natkniecie (lub na ten zestaw 7-miu) to bierzcie, bo inne też z tej serii są godne polecenia, a cena na prawdę jest super. Śmiało polecam też wrażliwcom! ZALETY: -niska cena -dobrze nawilża -łatwo się rozkłada -delikatny zapach i działanie WADY: -trudno dostępna

Zobacz także inne Maseczki w płachcie