Kremy na noc

Feel Free Collagen, Deeper Moisturizing Night Cream Nawilżający krem do twarzy na noc

• 3 marca 2025 o 12:14
    Niestety kolejne rozczarowanie tej marki
    Krem kupiłam w zestawie z serum za około 20 zł. Miałam już jedno podejście do tej marki ze słabym skutkiem. Niestety tym razem jest tak samo. Nie widzę żadnego działania tego produktu, a na dodatek skóra jest zaczerwieniona i szczypie. Mimo iż lubię naturalne składy w tym przypadku coś poszło nie tak. Opakowanie w słoiczku również nie zachęca. Jest dużo mniej higieniczne niż takie w pompce. Na plus jedynie zapach i lekka konsystencja. Jednak przez brak pozytywnego działania dla mojej skóry nie kupię ponownie.
  • 9 lipca 2024 o 11:24
    Nie dla mojej wrażliwej skóry
    Krem dostałam w zestawie prezentowany razem z serum. To mój pierwszy produkt tej marki dlatego byłam bardzo ciekawa jego działania. Krem zamknięty jest w szklanym słoiczku z nakrętką. Z prostą szatą graficzną w lekko niebieskiej barwie. Zapach dość delikatny, konsystencja kremowa i lekka. Niestety po nałożeniu na skórę czuję dyskomfort, skóra mnie piecze, jest zaczerwieniona. Brak obiecanego nawilżenia. Dałam mu kilka szans jednak sytuacja się powtarzała. Widocznie to nie jest produkt dla mnie.
    Zalety:
    Wady:
    • opakowanie w słoiczku, które jest mało higieniczne
    • skóra mnie po nim piekła
    • brak obiecanego efektu nawilżającego
  • 30 października 2023 o 11:10
    W prostocie siła
    Głęboko nawilżający krem na noc marki Feel Free to nie jest kosmetyk o spektakularnym działaniu, ale też nie zawsze takiego kosmetyku szukamy. Jeśli potrzebujesz kremu, który nie będzie wchodził w szkodliwe dla skóry reakcje z bogatymi w składniki aktywne serami, a raczej otuli Twoją skórę nawilżeniem i dopełni całą rutynę pielęgnacyjną - to właściwy adres. Jest to pierwszy kosmetyk tej hiszpańskiej marki, który miałam okazję stosować. Na samym wstępie urzekł mnie szklany słoiczek + drewniana z zewnątrz nakrętka (od środka plastikowa) oraz informacja, że produkty tej marki posiadają certyfikat Ecocert, co oznacza, że są naturalne. Pojemność: 50 ml. Konsystencja: bardziej napowietrzony, zbity mus :D Ciężko poprawnie nazwać, ale to nie jest miękki, jedwabisty krem. Chwilami nastręcza kłopotów w nabraniu na palec w odpowiedniej ilości. Kolor: błękitny. Zapach: ktoś wcześniej trafnie określił, że jest to aromat odświeżający, męski, nietrwały, ale ładny ;) Tytułowym składnikiem tego kremu na noc jest kolagen. Analizując skład okazało się jednak, że nie jest to kolagen rybi, którego się spodziewałam, ale roślinny! Nazwa ta odnosi się do produktów pochodzenia roślinnego, które naśladują działanie kolagenu morskiego. Zapewnia on więc nawilżenie poprzez wytworzenie delikatnej warstwy na skórze chroniącej przed uciekaniem wilgoci z komórek, a także powierzchniowym wygładzeniu jej tekstury. Oprócz tego w INCI znajdziemy: * całkiem sporo emolientów (oliwa z oliwek, olej arganowy, z migdałów ziemnych, jojoba, masło shea i skwalen); * humektanty (sok z aloesu, gliceryna); * ekstrakt z granatu - antyoksydant o działaniu przeciwstarzeniowym, nawilżającym, wygładzającym, przeciwzapalnym i przeciwtrądzikowym; * ekstrakt z pomidora - zwęża pory, zmniejsza obrzęki, rozjaśnia przebarwienia i wyrównuje koloryt skóry; * wit.E i filtrat z fermentowanej rzodkwi- naturalne konserwanty. Zero substancji kontrowersyjnych, ale mamy tu barwnik i substancje zapachowe. W moim odczuciu jest to krem wręcz stworzony dla cery mieszanej i tłustej oraz skłonnej do trądziku. Bardzo lekko się rozprowadza i szybko wchłania do matu. Na twarzy czuć bardzo subtelną warstewkę ochronną, ale nie daje ona skórze szczególnego połysku. Stosowałam ten krem zarówno w upały, jak i chłodniejsze noce i za każdym razem uzyskiwałam efekt nawilżonej, miękkiej, gładkiej i jędrnej skóry bez podrażnień czy zapchanych porów. Ten krem wręcz delikatnie łagodzi niedoskonałości. Świetnie funkcjonuje ze wszystkimi tonikami, esencjami i serami. W razie potrzeby można na niego nałożyć też ulubiony olejek do twarzy, aby nadać skórze większej okluzji w zimowe miesiące. Jest też całkiem wydajny. Polecam, bo myślę, że zawsze warto mieć pod ręką taki uniwersalny krem, który współgra z bogatszymi formułami innych kosmetyków. To taki pewniak, który nawilży, załagodzi i krzywdy nie zrobi :)
    Zalety:
    • świetny, naturalny skład
    • nawilżenie idealne dla cery mieszanej i tłustej
    • ujędrnienie
    • miękka, gładka i promienna twarz o poranku
    • świetnie współgra ze wszystkimi składnikami aktywnymi
    • nie zapycha porów
    • nie podrażnia
    • szybko się wchłania do matu
    • łagodzi podrażnienia i aktywne niedoskonałości
    • szklane opakowanie
    • sprawdza się na lato i na zimę
    Wady:
    • konsystencja mogłaby być bardziej miękka, a nie taka zbita i twarda (szczególnie pod koniec)
    Hanka20
    26 stycznia 2023 o 20:54
    Kompres nawilżający
    Używam tego kremu ponad 2 miesiące na przemian z innymi na noc. Lubię jego lekką, nie tłustą formułę. Krem daje wrażenie lekko chłodzącego, kojącego kompresu na twarzy. Delikatne uczucie chłodu sprawdza się na mojej często podrażnionej po złuszczaniu skórze, nic a nic nie obciąża. Nie powoduje wysypu zaskórników ani innych niespodzianek. Jego zapach jest specyficzny, lekko męski, świeży. Ale dosc szybko sie ulatnia co jest na plus moim zdaniem. Opakowanie piękne, ładnie sie prezentuje w łazience. Krem naprawdę dobrze nawilża, ale jezeli ktoś oczekuje tutaj odżywienia czy natłuszczenia to może się przeliczyć. Ten krem lepiej sprawdzi się na cerze mieszanej, tłustej, lekko przesuszonej np po opalaniu lub zimą kiedy mamy susz przez kaloryfery. Ja czesto stosuje go kanapkowo czyli nakladam wpierw ów krem a przykrywam go bardziej odzywczym cięższym na noc i wtedy mam super efekt rano. Ogółem bardzo polecam bo warto za ta cenę!
  • 23 stycznia 2023 o 16:11
    Dobry, naturalny krem
    Bardzo zainteresował mnie ten krem gdy zobaczyłam go w Hebe, lubię kosmetyki z dobrymi składami i to moje pierwsze starcie z marką Feel Free. Krem umieszczony jest w szklanym słoiczku z drewnianą nakrętka. Całość prezentuje się porządnie i cały design pasuje do marki. Krem ma bardzo przyjemną konsystencję która rozprowadza się bez problemu i nie trzeba go wiele by pokryć twarz, przez co jest wydajny. Jego zapach jest świeży, algowo-kolagenowy, z nutką jakby męskich perfumów, jednak delikatny, nienachalny. Krem delikatnie chłodzi skórę twarzy, mnie osobiście nie przeszkadza ten efekt, jest mi wręcz obojętny. Wchłania się bez lepkości i tłustości. Skóra jest gładka i delikatnie ujędrniona. Bardzo dobrze nawilża twarz, usuwa całkowicie uczucie ściągania, wraz z serum jest prawdziwym kombo nawilżającym dla skóry. Nie narzekałam na jakąkolwiek suchość w czasie używania go. Po zużyciu całego słoiczka jestem w stanie stwierdzić, że moja skóra jest dobrze nawilżona i wręcz nawodniona, wygładzona i miła w dotyku. Mam wrażenie, że kolagen przyczynił się znacznie do poprawy jędrności mojej skóry. Na pewno zainteresuję się innymi kremami producenta bo po tym produkcie odnoszę wrażenie, że są tego warte. Marka mało popularna i raczej mało doceniana, a tworzą naprawdę świetnie składowo kosmetyki.

Zobacz także inne Kremy na noc