Kremy uniwersalne

Bielenda Professional Peptide Lift, Lekki peptydowy krem ujędrniająco-napinający

• 19 kwietnia 2025 o 13:26
    Moje ostatnie odkrycie, kocham
    Miałam jedynie kilka kosmetyków z profesjonalnej linii marki Bielenda, jednak od dawna chciałam wypróbować coś nowego i tym sposobem trafiłam na ten krem. O peptydach i ich działaniu w kosmetykach czytałam wiele opinii, co wzbudziło moja ciekawość. Krem na z peptydami możemy stosować na dzień i na noc, to kosmetyk, który świetnie nawilża, wygładza a przede wszystkim regeneruje i ujędrnia skórę. Kosmetyk znajduje się w papierowym kartoniku o prostej, ale zarazem eleganckiej szacie graficznej. Na przedniej stronie mamy nazwę serii oraz produktu, po bokach znajdują się wszystkie istotne informacje takie jak sposób użycia, opis zadań jakie produkt ma spełniać a nawet wizualizacja tego, co znajduje się w środku. Srebrne elementy o metalicznym wykończeniu nadają całości eleganckiego charakteru. Niestety kartonik nie jest ofoliowany. W środku znajduje się plastikowa buteleczka z pompką typu airless. Takie rozwiązanie jest nie tylko higieniczne, ale również bardzo praktyczne i umożliwia wygodne korzystanie z kosmetyku. Na opakowaniu znajduje się opis i sposób stosowania, więc mamy do zawsze przy sobie. Szata graficzna jest taka sama jak na kartoniku. Pompka dozuje odpowiednią ilość produktu, nie zacina się, choć przy pierwszym użyciu należy ją nacisnąć kilkanaście razy. Miło zaskoczyła mnie formuła tego kremu. Konsystencja jest lekka i aksamitna, ale zarazem treściwa, odżywcza, otula skórę zapewniając jej warstwę ochronną. Konsystencja idealna dla kremu na dzień pod makijaż jak i na noc. Nie obciąża, nie jest tłusta, ale mocno odżywia i pielęgnuje skórę podczas snu. Nie przeciąża i nie zapycha skóry mieszanej ze sklonnością do niedoskonałości a taką posiadam. Jak działa krem i czego możemy się spodziewać? Krem stosowałam codziennie w pielęgnacji porannej i wieczornej. Krem po nałożeniu bardzo dobrze się wchłania, pozostawia leciutką warstewkę ochronną, która nie jest tłusta ani lepka, po prostu przyjemna. Zaraz po nałożeniu kosmetyk oferuje naszej skórze świetne nawilżenie, ukojenie i wygładzenie, które utrzymuje się aż do rana, o poranku skóra nadal jest przyjemnie gładka. Przy regularnym, systematycznym stosowaniu zauważyłam, że skóra jest bardziej sprężysta i gładka. Jeśli chodzi o wydajność to jest ona standardowa - myślę, że będzie około 1.5 miesiąca. Nie trzeba dużo na pojedyncze użycie, 1-2 pompki to optymalna ilość. Jestem zadowolona z efektów jakie daje mi ten krem, na pewno kupię kolejne opakowanie w celu podtrzymania efektów. Plusy Przyjemną konsystencja Wygładza, nawilża, regeneruje Poprawia napięcie skóry Szybko się wchłania Wydajność Praktyczne opakowanie
  • 24 czerwca 2023 o 12:50
    świetny
    przy pierwszym użyciu trochę się przeraziłam ilością, którą zaaplikowała mi pompka. na początku wydaje się, że kremu jest stanowczo za dużo, bo w miarę rozprowadzania konsystencja robi się oleista i potwornie świeci się na twarzy. na szczęście szybko się wchłania, a wtedy widać co robi ten produkt, a do tego ma piękny, delikatny zapach. jeszcze nigdy nie zebrałam tylu komplementów. skóra jest satynowa, nie przetłuszcza się, zmarszczki stają się mniejsze, nawet te mimiczne, a nawilżenie i rozświetlenie utrzymuje się cały dzień. w miarę używania zauważyłam, że skóra jest jakby gęstsza i wygładziły mi się linie na czole, a skłonna do wyprysków i przetłuszczania cera stała się tak spokojna, że prawie zapomniałam o tych problemach. krem świetnie współpracuje z makijażem. podsumowując, po wchłonięciu okazuje się, że jest to naprawdę świetny produkt.
    Zalety:
    • nawilżenie
    • nie zapycha
    • wygładza zmarszczki
    • napina skórę
    • nie przetłuszcza
    Wady:
    • długo się wchłania