Maseczki klasyczne

• 28 stycznia 2025 o 20:06
    !!!RED FLAG!!!
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Zachęcona innymi produktami z tej marki odważnie siegnęłam po tą maseczkę pell-off. Moja odwaga prawie przyprawiła mnie o zawał i dobrze, że zachowałam trzeźwość umysłu. Trzezwość moich działań opierała się na zaaplikowaniu produktu wyłacznie na jednym policzku, gdyż zapach maseczki i jej fluorescencyjny kolor odpowiednio mnie ostrzegł. Jednak wytrzymałam wyłacznie dwie minuty i zmyłam letnią wodą ten śmierdzący amoniakiem klej z mojej wypielęgnowanej partii twarzy. Ta dwuminutowa aplikacja była za długa o trzy minuty. Po zmyciu policzka <to, że to coś udało mi się zmyć ze skóry traktuje jako swój sukces. Nie wyobrażam jednak sobie, aby miałam to zrywać tak jak zaleca producent> był on zaczerwieniony i piekący jeszcze przez 30 minut. Nie wiem jakim cudem opuściło to coś laboratorium ogólnoeuropejskiej marki. Drugą, nieotwartą maseczkę wyrzuciłam do kosza łącznie z napoczętym produktem. Szkoda zdrowia. Całe szczęście, że do śmietnika wyrzuciłam grosze a nie kilkaset na leczenie twarzy.
    Wady:
    • Został on wypuszczony na rynek
  • 3 lipca 2024 o 11:28
    Dobra maseczka
    Maseczka jest używana przeze mnie co jakiś czas, bo sprawdza się u mnie świetnie. Maseczka bardzo dobrze oczyszcza pory, jest treściwa, ale nie obciąża w żaden sposób mojej skóry i praktycznie większość produktu się wchłania, pozostawia jedynie taka wierzchnia warstwę, która zdejmujemy ze skóry po 15 minutach. Dobrze się u mnie sprawdza i ma całkiem przyjemny zapach. Nie zauważyłam zapchania przy mojej mieszanej cerze.
    • działanie
  • 13 czerwca 2024 o 7:21
    Powiem szczerze...mi służy
    To juz moja kolejna maseczka tego typu z Isana. Powiem szczerze, czytałam o nich same negatywne opinie, ale mimo wszystko spróbowałam na własnej skórze i u mnie się doskonale sprawdza. Maseczka zapakowana jest w foliową saszetkę, która podzielona jest na dwa użycia. Kolorystyka przyjemna, w barwach różu. Bok saszetki jest nieco rozcięty, więc łatwo ją oderwać i dostać so do środka. A w środku znajdziemy konsystencję w kolorze perłowego różu. Kleista i czepliwa, jak na maseczkę peel off przystało. Pomimo formy łatwo rozprowadza się na skórze. Pozostawia świecącą powłokę, która trzeba zostawić na 15 min. Ja zostawiam nieco dłużej by lepiej zaschła. Co do zapachu, jak i w poprzednich, mocno alkoholowy. Mocny, wyrazisty, dość nieprzyjemny. To jest największa zmora tek maseczki. W czasie trzy.ania maseczki, ona nieco naciaga skórę. Po upływie czasu, szybko i łatwo schodzi z twarzy płatami. Choć zawsze są miejsca, gdzie idzie to gorzej. Ma ona moc, dość mocno się odrywa, co czuć na skórze. Ale ma tomi plus, bo mam wrażenie, że dzięki temu likwiduje obumarły naskórek, oczyszcza porządnie pory I wszelkie zanieczyszcenia zrywa się wraz z maską. Skóra kest wygladzona, miękka w dotyku i dobrze przygotowana do dalszej pielęgnacji. Stosuje maseczkę, któryś raz i widzę miłe efekty. Osobiście posiadam cerę mieszaną, więc dużo się na niej dzieje. A ta maska niweluje wszelkie nieprzyjemności, mocno oczyszcza, a skóra wygląda na jasna i zdrową. Mnie efekt zadowala i napewno dalej będę testować inne warianty tych masek.
    Zalety:
    • mocno oczyszcza pory, wszelkie zanieczyszcenia czy brud z makijażu
    • pozostawia skórę wygladzona i czystą
    • zmniejsza występowanie niedoskonałości
    • slora wygląda na promienną
    Wady:
    • zapach mocny, moze byc dla niektorych uciążliwy
  • 10 maja 2024 o 15:04
    pielęgnacyjne podrażnienie
    Maseczka w formie peel-off zamknięta w podwójnym typowym dla tego produktu opakowaniu. Dość ciężko się ją nakłada ze względu na klejącą, gęstą konsystencję. Zalecam nałożenie dość cienkiej i jednolitej warstwy produktu - aby szybko i równomiernie zastygła na twarzy. Samo ściąganie jest bardzo nieprzyjemne i bolesne. Jako posiadaczka wrażliwej skóry twarzy negatywnie odczułam efekty ściągania. Mocno ciągnie za skórę, może ją podrażnić. Nie miałam jednak problemów ze ściągnięciem pozostałości - schodzą one dość łatwo. Sam efekt po użyciu - skóra jest gładka, delikatnie oczyszczone (bez efektu wow), z pewnością przygotowana do dalszej pielęgnacji. Dla osób, które nie mają wrażliwej skóry - może się sprawdzić. Ja jednak nie sięgnę po nią ponownie, pozostanę przy peelingach enzymatycznych, które w delikatniejszy i dogłębniejszy sposób oczyszczają moją skórę twarzy
    Zalety:
    • oczyszczenie
    • wygładzenie skóry
    Wady:
    • może podrażnić skórę
    • nieprzyjemny efekt peel-off'u
    pockett
    6 kwietnia 2024 o 20:11
    zarówno plusy, jak i minusy
    Maseczka ma dość gęsta konsystencję, która sprawia, że ciężko ją równomiernie rozprowadzić na skórze. Jedna z dwóch porcji wystarcza jedynie na twarz, więc, aby nałożyć ją również na szyję i dekolt, jak jest to sugerowane, trzeba byłoby użyć od razu dwie. Osobiście na te partie nie stosowałam, bo ciężko mi się do tego przekonać. Podczas nakładania dość wyraźnie czuć alkohol w składzie, jednak jest to do wytrzymania. Moim zdaniem to chyba on jest on odpowiedzialny za delikatne pieczenie skóry, które się niekiedy pojawia, na szczęście tylko na krótką chwilę. Maseczka zasycha dość długo, a przy ściągnięciu, jak już wspominano, resztki produktu trochę trudno się usuwa. I to są właśnie minusy. Na plus natomiast zasługuje fakt, iż po jej zastosowaniu, skóra jest wyraźnie oczyszczona z resztek makijażu i odczuwanie bardziej gładka w dotyku oraz dobrze przygotowana do dalszej pielęgnacji. Z tych właśnie powodów sięgam po nią co najmniej raz w tygodniu.
    Zalety:
    • wyraźne oczyszczenie skóry
    • odczuwalne wygładzenia
    • niska cena
    Wady:
    • trudności z nakładaniem
    • problem z usunięciem resztek