Szampony do włosów

Happy PEH Szampon do włosów nawilżający

al3kx4
    9 kwietnia 2024 o 1:58
    a szkoda...
    Szampon kupiłam w Rossmannie skuszona napisem "szampon nawilżający". Mam suche, kręcone włosy oraz dosyć suchą skórę głowy. Pomyślałam sobie, że w takim razie będzie to szampon dla mnie! Jakże się myliłam... Już podczas pierwszego mycia zauważyłam że ten kosmetyk strasznie mi plącze włosy. Dodam, że ja przed myciem rozczesuje porządnie swoje kręcone włosy i wiem jak one się zachowują podczas mycia innymi szamponami. Po wymyciu głowy dwa razy tym szamponem, musiałam spędzić 15min na rozczesaniu włosów z odżywką. Ponadto czasami swędzi nie po nim skóra. Podsumowanie: mimo że ten szampon nie należy do najdroższych, nie jest on wart swojej ceny. Robi kompletnie odwrotne rzeczy co producent obiecywał. Już nawet szampony z rypaczami w składzie (SLS) mniej wysuszają .To moje pierwsze (i ostatnie) spotkanie z tą marką. Za to bardzo mogę polecić SoFlow☺️☺️
    Wady:
    • zapach (niby ładny ale czuję trochę jakby coś tam sfermentowało)
    • odwrotność do tego co producent obiecywał (miał nawilżać a wysusza)
  • 29 stycznia 2024 o 20:47
    Szampon HAPPY PEH do suchej skóry głowy
    Jeden z najlepszych szamponów do suchej skóry głowy , które do tej pory stosowałam . Świetnie nawilża i oczyszcza skórę i włosy, pachnie borówkami wraz z odżywką tworzy kompleksową pielęgnację. Włosy są nawilżone i pełne blasku.
    Zalety:
    • Zapach borówki i czysty skład.
  • 8 listopada 2023 o 20:36
    Od kilku lat stosuję świadomą pielęgnację włosów i bardzo mocno interesuję się tym tematem. Staram się dobierać takie kosmetyki, które z opisu sprawdzą się mojej normalnej, z lekką tendencją do przetłuszcza się skórze głowy oraz suchym kosmykom. Dodatkowo jestem fanką szamponów o raczej delikatnym sposobie oczyszczania, dlatego też zdecydowałam się na opcję od marki Happy PEH. Co prawda nie czytałam na jej temat aż tak wiele pochlebnych opinii, nie mniej jednak jak najbardziej postanowiłam dać mu szansę. Kosmetyk udało mi się zakupić w drogerii Rossmann. Produkt został zamknięty w opakowaniu w formie wykonanej z plastiku butelki o pojemności 270 ml. Jego cena regularna wynosi około dwudziestu złotych. Opakowanie posiada srebrną barwę z białym oraz błękitnym motywem. Umieszczono tutaj wszelkie, najważniejsze informacje na temat kosmetyku, takie jak jego nazwa, logo producenta, skład, zalecany sposób użytku czy krótki opis. W rolę aplikatora wciela się tutaj działająca bez zarzutu i niezacinająca się pompka. Kosmetyk posiada żelową konsystencję i pieni się naprawdę całkiem dobrze. Pachnie świeżo, bardzo delikatnie. Muszę przyznać, że doskonale oczyszcza naszą skórę głowy. Wspaniale unosi włosy u nasady i sprawia, że są bardzo świeże oraz lekkie. Nie przesusza i niweluje efekt przetłuszczenia. Dodatkowo nie plącze kosmyków. Jak najbardziej posiada działanie nawilżające czy odżywcze. Szampon od marki Happy PEH to bardzo wydajna propozycja. Posiada świetne działanie oczyszczające, odświeżające i jednocześnie pielęgnacyjne. Sprawdzi się nawet przetłuszczającej skórze głowy. Jestem bardzo zadowolona z tego kosmetyku i śmiało mogę go polecić.
    • Konsystencja
    • Unosi włosy u nasady
    • Nawilża
  • 5 listopada 2023 o 19:40
    Ten szampon jest genialny
    Szampon kupiłam z ciekawości szukałam szamponu który nawilży skórę głowy i będzie w miarę delikatny trafiłam w dziesiątkę nie wiem dlaczego ten produkt ma niską ocenę ale u mnie sprawdził się genialnie podziwiam osoby które używają 12 pompek żeby powstała piana przecież wystarczy go rozcieńczyć z wodą i powstanie piana mi starcza 1-3 pompek i mam dużo piany .Szampon ma spoko szatę graficzną przyciąga uwagę działanie takie jak opisuje producent.Szampon nawilża skórę głowy zawsze kiedy mam przesuszoną skórę głowy to go stosuje pięknie pachnie do tego jak nabłyszcza włosy no cudo .Moja skóra głowy jest wymagająca ten szampon jest moim ulubieńcem sprawdził się pod każdym względem i zdecydowanie zasługuje na większą ilość gwiazdek polecam.
    Zalety:
    • Działanie
    • Nawilża skórę głowy
    • Pięknie pachnie
    • Nabłyszcza włosy
    • Jest wydajny starcza na długo
    • Pompka ułatwia dozowanie to duży plus
  • 20 września 2023 o 19:20
    A ja go bardzo lubię
    Produkty tej marki od dawna mnie ciekawiły . Mając wzmożoną ochotę na test postanowiłam sięgnąć po szampon nawilżający. Dorwałam go w Ross w dość rozsądnej cenie a teraz to chyba nawet jest ( albo tyle co była ) na niego dość fajna promocja . Tytułem wstępu powiem , że uwielbiam dbać o włosy i nie mam nic do metody PEH ale też uważam , że pielęgnacja powinna być przyjemnością i powinnyśmy podchodzić do niej na luzie - ja akurat wiem jakie składniki lubią moje włosy stąd też od razu widząc opis PR tego produktu wiedziałam , że z tym szamponem się dogadam no i nie myliłam się . Ja w nim nie widzę większych wad. Jeśli chodzi o opakowanie to mamy tutaj wygodną plastikową butlę w odcieniach błękitu i srebra oraz dobrze działającą i nie zacinającą się pompkę. Producent informuje nas o tym , że szampon zawiera 95% składników pochodzenia naturalnego oraz, że jest to produkt pełny humektantów : d- panthenol, kwas hialuronowy, alantoina i sorbitol. Jak dla mnie brzmi to fajnie. Szampon jest transparentny ma przyjemnie żelową nie za gęstą konsystencję oraz przepiękny zapach - dla mnie pachnie jak jagodowy lizak i aż szkoda, że moje włosy nie są dobrym nośnikiem zapachów bo chętnie czuła bym ten aromat dłużej. Na jedno mycie używam 12 pompek. Wtedy potrafi się naprawdę fajnie spienić. Nie jest oblepiający i nie mam też problemów z tym by wypłukać go z włosów. Dodam jeszcze, że nie wyobrażam sobie stosowania szamponu bez odżywki ale na całe szczęście odżywkę którą używałam do kompletu razem z tym szamponem znam od lat więc nie miałam problemu z tym by wyłapać co ten szampon robi. Przede wszystkim spełnia główne zadanie : doskonale oczyszcza włosy z sebum , zanieczyszczeń i resztek preparatów do stylizacji. Z moją skórą głowy obchodzi się bardzo łagodnie - nie podrażnił , nie przesuszył ( nie posiadam do tego żadnych skłonności ) ani też nie wywołał łupieżu. Nie zlepił włosów w nieestetyczne strąki ani też nie sprawiał , że wyglądały dzień po umyciu na oklapnięte i nie świeże. W przypadku moich włosów porowatości średniej zadziałał tak jak obiecał producent : fajnie je nawilżył , zniwelował puszenie i sprawił , że włosy nie elektryzowały się .W dotyku są po tym tym produkcie idealnie sypkie , mam też wrażenie, że delikatnie podbił blask moich włosów ale też moje włosy już z natury są błyszczące. Dla mnie ten szampon nie ma wad i z miłą chęcią wystawię mu najwyższą ilość gwiazdek.
    Zalety:
    • piękny zapach
    • wygodne opakowanie
    • rozsądna cena
    • w miarę wydajny
    • świetnie oczyszcza
    • nie podrażnił skóry głowy
    • nawilża i wygładza
    • zmękcza i podbija blask