Podkłady

bebeauty Fluid dopasowujący

• 27 stycznia 2025 o 10:29
    Moj ulubieniec
    No nie widzę żadnych wad tego produktu! Kupuję podkłady i za 40 pln i za 200, ale do tego już od wielu miesięcy wracam. Kolor 01 pięknie stapia się z cerą.
    Zalety:
    • łatwość nakładania,
    • naturalny wygląd skóry,
    • dobre krycie
    • nie podkreśla zmarszczek
    • fantastyczne opakowanie - wygodne w dozowaniu, higieniczne, poręczne, lekkie - co jest wielkim atutem w podróżach,
    • maskuje rozszerzone pory, nie zbiera się wokół nosa
    • trwały - długo ładnie wygląda w ciągu dnia, nawet po treningu
    • ładnie pachnie
    Li_nka_
    17 kwietnia 2023 o 22:31
    Nic szczególnego, może dla nastolatek.
    Właśnie skończyłam testować Be Beauty Care, który zakupiłam w biedronce. Jeśli chodzi o dostępność produkt ten jest stosunkowo łatwo dostępny jak wspomniałam wyżej, możemy go zakupić w biedronce, co jest dużym plusem, ponieważ nie musiałam długo szukać, aby go znaleźć. Opakowanie fluidu jest dość eleganckie i estetyczne. Ma minimalistyczny design, w odcieniach piasku, co sprawia, że wygląda atrakcyjnie. Samo opakowanie jest wygodne do użycia, posiada pompkę, która ułatwia dawkowanie i aplikację produktu, choć gorzej jest na samym końcu jego testowania, gdy produkt się kończy i trzeba kombinować z pompką. Jeśli chodzi o sam fluid, niestety nie jestem w pełni zadowolona. Choć obiecywano, że fluid ma dopasowywać się do odcienia mojej skóry, niestety nie zauważyłam takiego efektu. Po aplikacji produktu na mojej skórze, odcień wydawał się być za ciemny co sprawiło, że nie wyglądał naturalnie. Spróbowałam go również na innych osobach w gronie moich bliskich o różnych karnacjach skóry i niestety, również nie spełnił oczekiwań w kwestii dopasowania odcienia. Co więcej, nie jestem przekonana co do trwałości tego fluidu. Choć miałam wrażenie, że dobrze się wchłania i nie pozostawia na skórze tłustego filmu, niestety po kilku godzinach zauważyłam, że zaczyna się rolować na mojej skórze i nie utrzymuje się przez cały dzień. Być może nie jest to odpowiedni produkt do mojego typu skóry. Mimo tego, fluid posiada kilka zalet. Konsystencja jest średnio gęsta, ale za to łatwa do rozprowadzenia, co sprawia, że aplikacja jest przyjemna. Produkt również dobrze nawilża skórę i nie powoduje uczucia suchości czy napięcia. Dodatkowo, nie zauważyłam żadnych reakcji alergicznych czy podrażnień po użyciu tego fluidu. Całość prezentuje się średnio.
    Zalety:
    • Lekka formuła - Fluid Be Beauty Care jest naprawdę lekki na skórze i nie pozostawia uczucia ciężkości ani efektu maski.
    • Łatwe rozprowadzanie - Konsystencja fluidu jest łatwa do rozprowadzenia na skórze, zarówno palcami, jak i pędzlem czy gąbką do makijażu.
    Wady:
    • Nie dopasowanie się odcienia do skóry, co zapewniał producent
    • Trwałość - Na mojej skórze fluid Be Beauty Care nie jest zbyt trwały i wymaga częstszego poprawiania w ciągu dnia
  • 5 marca 2023 o 12:04
    Czy ja wiem czy taki dopasowujący się
    Mam odcień 00 porcelanowy, bo jestem bladziochem. Odcień nie jest jasny ale bardzo ładny więc w połączeniu z jasnym korektorem i białym pudrem jest okej. Wygląda na twarzy całkiem ładnie. Jest mega tani. Krycie powiedziałabym że jest lekkie. Nie przesusza skóry. Wydajność według mnie dość słaba.
    Zalety:
    • Odcień bo nie jest ani żółty ani różowy
    • Ładnie wyglada na twarzy
    Wady:
    • Najjaśniejszy i tak jest za ciemny
    • Szybko się zużył
  • 21 kwietnia 2022 o 20:45
    Rozczarowanie
    Od jakiegoś czasu przymierzałam się do zakupu tego podkładu i wreszcie nadszedł ten dzień. Jestem fanką lekkich,dopasowujących się podkładów odkąd przekroczyłam magiczne 45plus.Testuję każdy który wpadnie w moje łapki. Opakowanie produktu jest plastikowe ,z wygodną w użyciu pompką. Sam podkład jest średnio gęsty i nie sprawia problemu w aplikacji.Gładko sunie po skórze i śmiało można rozprowadzić go nawet dłonią.Nieco trudniej sprawa przestawia się z pędzlem,miejscami zostawia smugi i trzeba dopracowywać gąbką. Fluid ma delikatny zapach a po nałożeniu zostawia wrażenie jak po aplikacji kremu. Testowałam kolor 00 który wcale taki jaśniutki nie jest, i mam wrażenie że nieco oxyduje po aplikacji. Krycie jest bardzo delikatne , i jeśli da się dobudować to w minimalnym stopniu. Na pewno nie nada się do cer które mają więcej do zakrycia. Z trwałością jest marniutko,zjechał mi z miejsc które się szybciej wyświecają już po godzinie od aplikacji,stąd mój wniosek że raczej posiadaczki cer tłustych z nim się nie polubią. Dodam że jestem posiadaczką cery dojrzałej (mam 48l),mam ją w doskonałym stanie a mimo to, w miejscach gdzie jest całkiem normalna podkład wytrzymywał max 4godz. Nie jestem zadowolna z tego produktu????????‍♀️ Z racji tego,że podkladu trzeba nakładać więcej by cokolwiek przykrył,jest też dużo mniej wydajny niz inne,i nie wiem z czego to wynika,gdyż mam podkłady delikatnie kryjące z innych firm i dają sobie radę doskonale .
    Zalety:
    • Funkcjonalne opakowanie
    • Niska cena
    • Łatwa dostępność
    • Lekka konsystencja
    Wady:
    • Marna trwałość i to mój główny zarzut
    • Słaba wydajność(trzeba go nakładać więcej by było choćby delikatne krycie)