Szampony do włosów

Davines Heart of Glass, Silkening Shampoo Wygładzający i wzmacniający szampon do włosów blond

Davines Heart Of Glass

• 19 listopada 2024 o 9:41
    Mieszane uczucia
    Mam kręcone, cienkie i wysokoporowate włosy. W ostatnim czasie zaczęłam je rozjaśniać u fryzjera. Skuszona opiniami i całą ideą marki Davines zdecydowałam się na szampon i odżywkę do włosów blond. Szampon ma gęsta konsystencję, łatwo się pieni, ma niebiesko - granatowy kolor. Dobrze doczyszczą moją skórę głowy i nie powoduje łupieżu. Zauważyłam, że dodaje objętości moim włosom przy nasadzie. Jeśli chodzi o użytkowanie, to zapach ma dla mnie przyjemny, przypomina mi męskie perfumy, utrzymuje się na włosach, więc warto to wziąć pod uwagę czy lubimy takie zapachy. Zdziwiło mnie w tym szamponie to, że gdy go spłukuje to mam poplątane włosy, tępe w dotyku. Zawsze używam odżywek lub masek, ale dla mnie dobry szampon to ten, który nie powoduje takiego efektu podczas mycia. Niestety powoduje, że muszę stać dłużej pod prysznicem rozczesując włosy na odżywce. W połączeniu z maską z tej samej serii moje włosy po myciu faktycznie są bardziej rozświetlone i żółte tony są delikatnie zniwelowane. Nie posiadam platynowych włosów, ale widzę, że po myciu tym duo faktycznie włosy lepiej wyglądają jeśli chodzi o kolor. Moje mieszane uczucia wynikają z faktu, że mimo, że szampon spełnia swoją funkcję - myję i niweluje żółte tony na włosach blond, to niestety efekt poplątanych i suchych włosów po spłukaniu szamponu u nie sprawia, że uwielbiam ten szampon.
  • 16 kwietnia 2024 o 11:03
    Świetny szampon do włosów blond
    Dostałam go w prezencie i został ze mną na stałe. Mam naturalnie blond włosy w średnim odcieniu, które raz na jakiś czas delikatnie rozjaśniam. Zwykle po kilku miesiącach włosy żółkły i kolor trzeba było odświeżać. Ten szapom utrzymuje mój kolor w idealnym stanie. Co ważne dla mnie nie wysusza jak większość fioletowych szamponów, bo barwnik w nim zawarty pochodzi z owoców, a nie jest sztuczny. Używam go ok 2 razy w tygodniu i to wystarcza, żeby kolor pięknie się utrzymywał. Cena nie jest najniższa, ale szampon jest bardzo wydajny i polecam kupować go w pojemnościach fryzjerskich (czyli 1litr) wtedy wychodzi najkorzystniej cenowo.
    Zalety:
    • Nawilża i pielęgnuje wlosy
    • Utrzymuje piękny kolor
    • Naturalny skład
    thequre
    23 czerwca 2022 o 9:01
    Kocham
    Pokochałam od pierwszego użycia! Moje włosy: półdługie, farbowane na blond, przetłuszczające się u nasady, cienkie, delikatne, wchodzące w okres menopauzy, czyli przerzedzające się. Szampon delikatnie oczyszcza skórę głowy i włosy, a jednocześnie nawilża, odżywia. Co ważne, w składzie znajduje się wyciąg z baobabu, który pielęgnuje delikatne, kruche, szorstkie i matowe pasma po rozjaśnianiu i farbowaniu i sprawia, że włosy stają się mocniejsze, bardziej wytrzymałe, gładsze i bardziej lśniące. Neutralizuje również żółte odcienie dzięki naturalnemu, niebieskiemu ekstraktowi z owoców Jagua. Przy dłuższym stosowaniu naprawdę widać poprawę kondycji włosa, nawet moja fryzjerka to zauważyła. Cała linia Heart Of Glass zawiera: szampon, fluid termoochronny (szukaj w moich recenzjach), odżywkę oraz maskę (tzw. kurację). Są to produkty naturalne o bardzo przyjemnym zapachu. Polecam z całego serca wszystkim, którzy borykają się z rozjaśnianymi, zniszczonymi włosami. Szampon jest bardzo wydajny, wystarczy niewiele, żeby umyć porządnie głowę. Ja zawsze myję włosy dwa razy, wiadomo przy drugim myciu szamponu nakładam jeszcze mniej, bo bardzo dobrze się pieni i też dobrze spłukuje! Nie są to tanie produkty, ale można kupić w promocji i wystarczają przy codziennym myciu na bardzo długo. (Zależy oczywiście od pojemności, ja kupiłam szampon 250 ml i myję nim od 2,5 miesiąca i jeszcze sporo mam) Dla mnie sztos!
    Zalety:
    • Naturalny skład
    • Działanie zgodne z opisem producenta
    Wady:
    • Cena (ale za tę jakość warto wydać tzw. ostatni grosz ;)