Dezodoranty i antyperspiranty

Nike Ultra Pink Roll-On 48h Perfumowany dezodorant dla kobiet w kulce

• 5 lutego 2024 o 22:31
    Przyjemna opcja dla osób, które się nie pocą
    Latami żyłam w przekonaniu, że nie mam problemów z nadmierną potliwością, Przynajmniej jeśli chodzi o pocenie się pod pachami, bo na przykład głowa poci mi się niemiłosiernie ;) W tym przekonaniu utwierdzał mnie fakt, że po pierwsze, używałam już wielu różnych dezodorantów i nigdy nie miałam takich problemów, że zaczynam, za przeproszeniem, śmierdzieć w połowie dnia. Po drugie, bardzo lubię dezodoranty od Avon i są one jak dla mnie dobre i skuteczne, a znaczna część Wizażanek krytykuje je za niewystarczającą ochronę. Dlatego spokojnie i w pełni świadomie kupiłam dezodorant. Tak, mam pełną świadomość, że dezodorant to nie to samo co antyperspirant i wiem czym one się różnią ;) Bardzo szybko okazało się, że oceniałam siebie zbyt optymistycznie. Dezodorant sprawdzał się w spokojne dni, dni pracy zdalnej i bez treningu, czy intensywniejszego funkcjonowania. Niestety, w dni o standardowej intensywności, w drugiej połowie dnia zaczynałam już odczuwać dyskomfort, ponieważ czułam sama od siebie nieprzyjemny zapach potu. Zupełnie nie rozumiem co ma oznaczać napis na opakowaniu "48 h"? 48 godzin czego? Bo raczej nie ochrony przed nieprzyjemnym zapachem, bo tu nawet napis "12 godzin" byłby dużą przesadą. Porażka... Dezodorant od Nike naprawdę mnie zaskoczył, niestety w negatywnym znaczeniu. Nie nadaje się dla osób nawet o niewielkiej potliwości, boję się pomyśleć, co musiały przeżywać osoby, które mają problem z nadmierną potliwością i nieświadomie użyły tego dezodorantu... Ja z pewnością więcej go nie kupię. Jednak, aby być sprawiedliwą, muszę napisać także o zaletach tego produktu. Dezodorant ma bardzo wygodne opakowanie. Nakrętka jest spłaszczona, dzięki czemu bez problemu można go postawić "do góry nogami", aby kiedy już zostanie go resztka, móc wykorzystać opakowanie do samego końca. Kulka działała bardzo sprawnie, żadnego zacinania się czy przepuszczania nadmiernej ilości kosmetyku. Dezodorant ma także ładny zapach, taki słodki pudrowy. Jeśli ktoś lubi słodkie zapachy, to raczej przypadnie mu do gustu. Plusem jest także fakt, że nie brudzi ubrań. Oczywiście pod warunkiem, że poczekamy z ubieraniem się, do całkowitego wyschnięcia kosmetyku. Wysycha ciut dłużej niż np. dezodorant od Avon, ale krócej niż dezodorant od Garniera, czyli powiedzmy mieści się w średniej. Dezodorant dedykowany jest skórze wrażliwej. I rzeczywiście mogę się z tym zgodzić. Nie zawiera alkoholu, jest łagodny i nie podrażnia, nawet aplikowany na pachy bezpośrednio po goleniu. Jednym słowem dezodorant ma szereg zalet i może być bardzo przyjemną opcją dla osób, które się nie pocą. Jednak wszyscy pozostali lepiej niech sobie podarują tą przygodę. Ja z pewnością nigdy więcej go nie kupię.
    Zalety:
    • przyjemny, słodki zapach
    • sprawna kulka
    • nie podrażnia i nie uczula, nadaje się do skóry wrażliwej
    • nie brudzi ubrań
    • wydajny
    Wady:
    • osobę o niewielkiej potliwości chroni przed nieprzyjemnym zapachem zaledwie przez około pół dnia
  • 7 sierpnia 2023 o 14:45
    Słabo chroni
    Jak sama nazwa mówi jest to dezodorant a nie antyperspirant, czego byśmy oczekiwali. Zapach ma bardzo ładny kwiatowy i na tym kończą się jego zalety. Nie chroni w ogóle przed nieprzyjemnym zapachem, wręcz szybciej po nim wyczuwam nieprzyjemną woń. Roll-on jest dosyć wodnisty i trzeba doczekać dłuższą chwilę zanim będziemy chcieli się ubrać. Nie zostawia plam ale pacha jest mocno mokra zaraz po aplikacji.
  • 5 stycznia 2023 o 23:14
    Bubel
    Kupiłam bo spodobał mi się zapach mimo że nie potrzebowałam tego specyfiku. Pieniądze wyrzucone w błoto. Dezodorant, jak sama nazwa wskazuje, ma chronić przed nieprzyjemnym zapachem potu. Szczerze mówiąc wolę zapach mojego potu niż połączenie potu z tą kulką. Pachnie po prostu źle. Zużyłam 1/4 i resztę wyrzucam bo niestety mam opór przed dalszym używaniem, a i tak nie używałam go codziennie. Dodatkowo zdarzyło się że pobrudził mi ubranie.
  • 26 grudnia 2022 o 18:14
    tragedia z cebulą w roli głównej
    Kupiłam bo trafiłam na super promocję. Od razu dwa. Na moje nieszczęście. Słodkawy, delikatny zapach. Mi się nie podoba, ale nie lubię cukierkowych zapachów. Obiektywnie myślę, że większości się spodoba. Brak śladów na ubraniu. Super! Normalnie nie pocę się jakoś bardzo. Tylko podczas wysiłku fizycznego grozi mi nieprzyjemny zapach. Okazuje się, że ten dezodorant nie działa! W ogóle! Po godzinnej jeździe na rowerze byłam spocona i śmierdząca. Normalnie dzieje się to po ponad godzinie bez dezodorantu. Więc w najlepszym wypadku nie działa :P Najdziwniejsze, że śmierdziałam dużo bardziej niż bez dezodorntu :D I to CEBULĄ! Niesamowity bubel! Kupiłam też inny "zapach", ale miał ten sam efekt. Nie polecam. Lepiej sprawdziła się u mnie soda oczyszczona z olejem z kokosa. Poważnie :D
    Zalety:
    • to że zapach znika zaraz po nałożeniu :P
  • 5 lipca 2022 o 14:13
    Miłe zaskoczenie.
    Ja: Do antyperspirantów i dezodorantów nie przywiązuje się zbytnio. Nie mam swojego ulubionego kosmetyku w tej kategorii. Dużo testuje i sprawdzam. Nie pocę się dużo, więc nie jestem zbyt wymagająca, jeżeli chodzi o dobór antyperspirantu/dezodorantu. Oczekiwania: Dobra ochrona przed potem, brak białych plam na czarnych ubraniach. Opakowanie: Niewielkie, odkręcane, wykonane z plastiku. kulka jest zamieszczona u góry, ale z powodzeniem można ustawiać opakowanie odwrotnie. Wtedy będzie łatwiej wydobyć produkt do ostatniej kropli. Na dole wykonane z białego plastiku, od spodu nadrukowana data przydatności. Nakrętka w kolorze mlecznym, z białą etykietą i neonowymi, różowymi napisami. Bardzo minimalistyczna. Z przodu są wypisane najważniejsze informacje, jest też wypisany skład. Niestety literki są tak niewielkie, że bardzo ciężko go odczytać. Ciężko kontrolować zużycie kosmetyku. Wrażenia: Kupiłam go przypadkiem, akurat nie było mojego ulubionego antyperspirantu i sięgnęłam po ten. Zapłaciłam za niego około 10 zł w promocji. Naprawdę miło się zaskoczyłam tym zakupem. Przede wszystkim piękny zapach. Słodki, ale z pazurem, wyczuwalny na początku, z czasem łagodnieje. Podoba mi się bardzo ta kompozycja. Jest świeża i nienachalna. Przy tym nie gryzie się z zupełnie innymi perfumami, których używam. Świetnie się sprawdzi jako dopełnienie wody zapachowej z tej samej serii. Na początku dość dobrze wyczuwalny, później zapach zanika podczas dnia. Kosmetyk dobrze się nakłada i rozprowadza, kulka się nie zacina. Wchłania się relatywnie szybko, nie pozostawia białych plam na czarnych ubraniach, ani żółtych plam na białych ubraniach. Chroni całkiem nieźle, jestem zadowolona z efektu. Na upalny dzień się nie sprawdzi. Ochrona nie będzie wystarczająca, ale na co dzień jak najbardziej. Nie podrażnia i nie uczula. Jeżeli chodzi o wydajność, jest całkiem normalna jak na tego typu kosmetyk. Moim zdaniem to naprawdę fajny dezodorant i na pewno będę do niego wracać głównie w okresie wiosennym. Z chęcią przetestuję inne wersje zapachowe marki,