Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Soraya Chlorofil, Oczyszczający żel do mycia twarzy

• 30 sierpnia 2024 o 10:03
    Dobry, ale do porannego oczyszczania
    Oczyszczający żel do mycia twarzy z serii Chlorofil marki Soraya otrzymałam jako dodatek do gazety. Opis produktu na pierwszy rzut oka jest bardzo zachęcający, ponieważ żel posiada 98% składników pochodzenia naturalnego. Produkt ma przyjemną żelową-galaretkową konsystencję, która w łatwy sposób rozprowadza się na twarzy i dobrze się zmywa. Żel jest wydajny. Produkt ma bardzo przyjemny, świeży zapach. Niestety żel nie do końca sprawdził się u mnie w przypadku wieczornego oczyszczania skóry z makijażu, ponieważ niewystarczająco dobrze go usuwa. Dlatego stosuję produkt do oczyszczenia twarzy o poranku, który delikatnie usuwa zanieczyszczenia z twarzy. Skóra po zastosowaniu produktu jest gładka i nawilżona. Zdecydowanie nie jest to produkt dla skóry suchej i wrażliwej, ponieważ zdarza się, że po zastosowaniu produktu odczuwam lekki dyskomfort związany z zaczerwienieniem skóry. Tak jak sugeruje producent produkt idealnie sprawdzi się dla skóry mieszanej i normalnej. Opakowanie produktu jest bardzo estetyczne, a informacje zawarte na tubie są bardzo rzeczowe. Produkt można stosować przez okres 6 miesięcy od jego otwarcia.
    Zalety:
    • lekka żelowa formuła
    • idealny do porannego oczyszczania skóry twarzy
    • wydajny
    • świeży zapach
    Wady:
    • słabo radzi sobie z dokładnym oczyszczeniem skóry z makijażu
  • 3 maja 2024 o 2:10
    Za mocny
    Żel kupiłam z gazetą w promocyjnej cenie. Skusił mnie jego orzeźwiający zapach i konsystencja. Dzięki tubce można nałożyć odpowiednią ilość produktu, który dobrze rozprowadza się na twarzy i świetnie oczyszcza. Niestety nie spełnił wszystkich moich oczekiwań – był za mocny i powodował zaczerwienienie skóry. Nie sięgnęłabym po niego drugi raz, tym bardziej przy wrażliwej cerze.
    Zalety:
    • dobre oczyszczenie,
    • świetny zapach,
    • opakowanie kosmetyku
    Wady:
    • za mocny dla skóry wrażliwej – podrażnia
  • 17 marca 2024 o 16:49
    Ja go lubię !
    Polubiłam się z nim w momencie, gdy moja cera potrzebowała nawilżenia. Kupiłam żel nie znając opinii i jestem zadowolona. Mam cerę mieszaną. Żel nawilża skórę i nadaje jej świeżości. Bardzo ładnie pachnie i dobrze się pieni. Ma dobry skład i fajne opakowanie. Wcale nie robi szkody skórze. Używam całą serię z kremem i jestem zadowolona poprawa jakości skóry. Nie mam już suchych skórek. Cera jest bardzo ładnie wygładzona, na pewno kupię ponownie jeżeli będzie na promocji. Zalety Pachnie Nawilża Fajna konsystencja Tani Wydajny Odświeża
  • 4 października 2023 o 7:33
    Odświeżający
    Już jakiś czas temu ( kilka miesięcy nawet….) buszując w poszukiwaniu żelu do mycia twarzy wpadł i w oko i ręce żel od Soraya z linii Chlorofil. Chyba ta zieleń rzuciła mi się w oczy :) *opakowanie to klasyczna, miękka tubka *żel ma odpowiednią gęstość, dobrze się aplikuje i zmywa ze skóry. Przyjemnie się pieni *radzi sobie doskonale z oczyszczeniem skóry po całym dniu, a także zmyciem kosmetyków, np. olejków przy dwuetapowym demakijażu/myciu twarzy *potwierdzam, że kosmetyk lepiej sprawdzi się w przypadku cer normalnych czy tłustych ponieważ działanie jest dość mocne. W moim przypadku (cera mieszana w stronę tłustej) jest w sam raz. Skóra jest bardzo odświeżona i wygładzona *zapach jest przyjemny. Odświeżający, lekki taki trawiasto-zielony ;) Myślę, że wiesz co mam na myśli. *wegańska formuła, składniki pochodzenia naturalnego
  • 21 sierpnia 2023 o 14:52
    Całkiem fajny żel
    Zakupiłam go w rossmanie, bo skusiła mnie niska cena. Potrzebowałam czegoś na drugi etap oczyszczania na wieczór. Zazwyczaj używam płynu micelarnego i następnie jakiegoś żelu. Mam cerę mieszaną z niedoskonałościami, zazwyczaj mocne żele jeszcze bardziej mnie podrażniały i wysuszały. Na plus na pewno to, że ma piękny zapach cytrusów i chlorofilu, jest bardzo lekki, odrobinkę się pieni, nie obciąża skóry, jest bardziej galaretkowaty. Skóra po zmyciu jest bardzo przyjemna, nie ściągnięta a nawet lekko nawilżona. Jako drugi etap pielęgnacji uważam, że spokojnie domywa resztki makijażu