Tołpa Dermo Face, Enzyme, Enzymatyczne serum rozświetlające !!! to kosmetyk, który idealnie wpisuje się w trendy pielęgnacyjne związane z dążeniem do zdrowej, promiennej skóry. Szukałam czegoś, co rozświetli moją cerę, ale jednocześnie będzie łagodne i odpowiednie do codziennego użytku – i ten produkt spełnił te oczekiwania.
Pierwsze wrażenie? Serum ma lekką, niemal wodnistą konsystencję, co bardzo mi odpowiada. Produkt błyskawicznie się wchłania, nie pozostawiając tłustej czy lepkiej warstwy, co jest ogromnym plusem, zwłaszcza gdy używam go rano pod makijaż. Skóra od razu po aplikacji staje się przyjemnie wygładzona i wygląda na bardziej wypoczętą.
Główne działanie serum opiera się na enzymach, które delikatnie złuszczają martwy naskórek, a tym samym odsłaniają świeższą, jaśniejszą skórę. To świetna alternatywa dla osób, które szukają skutecznych, ale delikatnych sposobów na złuszczanie naskórka.
W przeciwieństwie do peelingów mechanicznych czy kwasów, enzymy zawarte w tym serum działają niezwykle łagodnie, nie powodując podrażnień ani zaczerwienień, co czyni go idealnym nawet dla wrażliwej cery.
Już po kilku dniach regularnego stosowania zauważyłam, że moja skóra stała się bardziej promienna i jednolita. Wyraźnie zredukowane zostały drobne nierówności, a cera nabrała zdrowego blasku. W dodatku serum pomogło mi uporać się z drobnymi przebarwieniami, które wcześniej były widoczne, zwłaszcza w okolicy policzków.
Jego skład to kolejny punkt, który warto docenić – formuła serum opiera się na naturalnych składnikach, a w produkcie znajdziemy m.in. torf tołpa, który ma właściwości regenerujące i łagodzące. To, co mnie dodatkowo cieszy, to fakt, że serum nie zawiera drażniących substancji zapachowych ani sztucznych barwników, co sprawia, że jest bardzo przyjazne dla skóry.
Jeśli chodzi o stosowanie, serum idealnie sprawdza się zarówno rano, jak i wieczorem. Nakładam je przed kremem nawilżającym, a dzięki lekkiej konsystencji doskonale współgra z resztą mojej rutyny pielęgnacyjnej!;))
Czy b, delikatnego, ale skutecznego sposobu na poprawę wyglądu skóry. Lekka formuła, naturalne skóra potrzebuje rozświetlenia, wygładzenia i odrobiny odświeżeni
Zalety:
- lekka konsystencja
- szybko się wchłania
- redukuje przebarwienia
- dodatkowo sprawia że skóra staje się elastyczna
- niweluje niedoskonałości
- rozświetla
- nie podrażnia