Serum do twarzy

Tołpa Dermo Face Enzyme
Tołpa
tołpa. enzyme. enzymatyczne serum nawilżające, 30 ml

• 14 kwietnia 2025 o 16:06
    Ten produkt to moje prywatne spa w butelce!
    Tołpa dermo face enzyme to serum, które przekroczyło moje oczekiwania i to nie tylko pod względem działania, ale też samej przyjemności stosowania. Od pierwszego użycia zachwyciła mnie jego galaretowata, lekko żelowa konsystencja, która nie spływa z palców i pięknie się rozprowadza. A pipeta? Mega wygodna i higieniczna mam wrażenie, jakby każda kropla była dokładnie tam, gdzie trzeba. Najważniejsze jednak: działanie. Skóra po aplikacji jest wyraźnie gładsza, jakby lekko wypolerowana, ale bez uczucia ściągnięcia czy przesuszenia. Serum działa łagodnie, ale skutecznie, to nie jest kosmetyk z kategorii „wow na chwilę”, tylko „wow z dnia na dzień coraz większe”. Enzymy robią robotę! Przy regularnym stosowaniu zauważyłam mniejszą ilość suchych skórek, mniej zaskórników i o wiele bardziej promienny wygląd cery. Zapach jest delikatny, lekko owocowy – przyjemny, ale nie nachalny. A to, że Tołpa stawia na prostsze składy i świadomą pielęgnację, tylko dodaje temu serum plusów. Dla mnie to idealny kompan w codziennej rutynie, nie tylko oczyszcza i wygładza, ale też daje mi uczucie, że naprawdę robię coś dobrego dla mojej skóry.
    • Fajny zapach
    • Skuteczność
    • Wygodne w aplikacji
    Wady:
  • 30 marca 2025 o 23:35
    Promienna i nawilżona cera
    Serum enzymatyczne marki Tołpa jest zamknięte w butelce z pipetą, dzięki której w higieniczny i łatwy sposób jesteśmy w stanie wydobyć kosmetyk. Zużyłam dotychczas 2 opakowania i stwierdzam, że lubię serum za: * bardzo dobre nawilżenie * rozjaśnienie zmęczonej cery (po 35 r.ż.) * zmiękczenie naskórka * brak podrażnień, pieczenia, uczulenia * granulki, które ścierają martwy naskórek * współprace z kremem i makijażem * niewygórowaną cene * fajnie sprawdza się w podróży +/- zapach, dla mnie jest trochę zbyt słodki - przy cerze mieszanej serum zaraz po nałożeniu na oczyszczoną i stonizowaną twarz zaczyna się kleić, co po paru sekundach stopniowo ustępuję ale nie zanika w 100% . Nie do końca jestem fanką tego uczucia, więc odejmuję jedną gwiazdkę.
  • 14 marca 2025 o 22:20
    Nie był to strzał w dziesiątkę
    Kosmetyki marki Tołpa kupuję w ciemno i nigdy mnie nie zawodzą. Jednak z tym serum jest nam nie po drodze. Niby ładny zapach, ładna buteleczka ale po użyciu mam wrażenie, że pozostawia bardzo lepką skórę. Nie widzę efektu nawilżenia. Tak jakby nie zrobiło nic na mojej skórze.
    klio69
    6 marca 2025 o 9:19
    Kusząca woń owoców egzotycznych
    Serum w swoim pierwotnym założeniu ma nawilżać skórę i czyni to. Jednak jest to proces, który trwa znacznie dłużej niż bym oczekiwała. Zanim serum wchłonie się w skórę czuć uczucie wilgotności, a po wchłonięciu uczucie ściągnięcia, które z czasem się minimalizuje i to powoduje lekki dyskomfort. Serum posiada drobne drobinki, które rozprowadzają się z łatwością na skórze. Jednak zdarzyło mi się, że pipetka została zablokowana przez drobinki i wydobycie serum było uciążliwe. Konsystencja płynna, lecz nie jest to przeszkodą, jedynie może to wpływać na wydajność kosmetyku. Zapach owocowy, subtelny, kojący zdecydowanie taki jak lubię :-) Po zastosowaniu, skóra jest wygładzona.
    • Gładka skóra
    Wady:
    • Zapchana pipetka
  • 19 lutego 2025 o 23:06
    Świetnie komponuje się z innymi kosmetykami
    Mam cerę suchą, często jednak kosmetyki nie wygląda dobrze pod makijażem albo serum nie współpracuje z kremem. To serum jest cudowne, przepięknie pachnie, trochę owocowo, egzotycznie, śliczny zapach! Jeśli chodzi o nawilżanie to produkt jest w porządku, nawilża całkiem okej, największym plusem jest to jak pięknie makijaż na nim wyglada, czasami nakładam kosmetyki do makijażu bezpośrednio na twarz na której jest tylko to serum i wszystko wygląda super, różne toniki czy kremy także świetnie współgrają z tym serum. Podsumowując jest to dobry produkt, który całkiem dobrze nawilża i bardzo fajnie urozmaica pielęgnację. Myślę że być może kupie go ponownie jak skończę całe opakowanie.
    Zalety:
    • Zapach, efekt nawilżenia, świetnie współpracuje z innymi kosmetykami, szybko się wchłania

Zobacz także inne Serum do twarzy