Kremy i maski do rąk

Eveline Cosmetics Extra Rich Hand Cream, Głęboko odżywczy krem do rąk i paznokci

Eveline Hand Cream Głęboko Odżywczy Krem do Rąk i Paznokci 75ml
Eveline
Głęboko odżywczy krem do rąk i paznokci

• 21 października 2024 o 19:17
    Warto zwrócić na niego uwagę, ale głęboko odżywczy nie jest ;)
    Kto nie zna problemu suchych dłoni? No jeśli ktoś taki jest to zazdroszczę, bo moje przeżywają niekiedy męczarnie. Dlatego kremy to moje must-have i tutaj właśnie trafiłam na Eveline Extra Rich Hand Cream Opakowanie: Krem zamknięty jest w poręcznej, jasno-różowej tubce o pojemności 75 ml, z zamknięciem na klik, co czyni go wygodnym do noszenia w torebce. Estetyka opakowania jest delikatna, a rozmiar idealnie pasuje do codziennego użytku w biegu. Zapach: Krem ma słodki zapach, który trudno mi jednoznacznie określić, ale przypomina kwiatowe nuty. Nie jest to jednak zapach nachalny – raczej delikatny, pozostający na dłoniach jeszcze przez jakiś czas po aplikacji. Konsystencja: Konsystencja jest lekka, ale krem wymaga dłuższego rozsmarowywania, zanim w pełni się wchłonie. To, co może zaskoczyć, to fakt, że pomimo dość lekkiej konsystencji, krem pozostawia na dłoniach uczucie nawilżenia, choć niestety nie daje długotrwałej, głębokiej regeneracji. Działanie: Krem Eveline daje natychmiastowe ukojenie suchym dłoniom, przynosząc ulgę i poprawiając ich wygląd. Jest świetną propozycją na dzień, gdy nie chcemy, aby nasze ręce były tłuste lub klejące. Działa szybko, ale jego efekty nie są długofalowe – krem nie przynosi głębokiego odżywienia, a bardziej działa powierzchniowo, sprawiając, że skóra dłoni jest gładka i miękka. Zdecydowanie nie jest to krem na noc, gdy skóra wymaga mocniejszej regeneracji. Skład: Skład kremu zawiera składniki odżywcze, takie jak olej z awokado, masło shea, kolagen i kwas hialuronowy, a także ceramidy, które teoretycznie powinny regenerować skórę. Niemniej jednak, mimo tych składników, krem działa raczej lekko, oferując jedynie podstawowe nawilżenie. Cena i dostępność: Krem jest dostępny w wielu drogeriach, a jego cena jest wyjątkowo przystępna – w promocjach można go kupić nawet za około 5 zł, co sprawia, że jest to świetna opcja budżetowa. Podsumowanie: Eveline Extra Rich Hand Cream to idealny krem do codziennego użytku, gdy potrzebujemy lekkiego nawilżenia w ciągu dnia. Nie jest to produkt, który zapewni głęboką regenerację, ale z pewnością przynosi ulgę suchym dłoniom. Świetnie sprawdzi się jako szybka pomoc na dzień, zwłaszcza w pracy czy na zewnątrz, gdy nie możemy sobie pozwolić na tłuste dłonie.
    Zalety:
    • fajny skład
    • poręczne, eleganckie opakowanie (w sam raz do torebki)
    • całkiem dobra wydajność
    • przyjemny zapach
    • korzystny cenowo
    Wady:
    • Brak głębokiego odżywienia – nie sprawdzi się u osób z bardzo suchą skórą dłoni.
    • Konsystencja – mimo lekkiej formuły, wymaga dłuższego rozsmarowywania.
    • Tylko powierzchniowe działanie – brak długotrwałych efektów nawilżenia.
  • 5 października 2024 o 18:22
    Działa krótko
    To mój trzeci krem do rąk marki Eveline w ciągu ostatniego czasu i trzeci, który słabo się u mnie sprawdza. Nawilżenie jest krótkotrwałe. Po kilku, kilkunastu minutach czuję że znów muszę go użyć, skóra na rękach robiła się słucha. Dla mnie to jest zdecydowanie za krótko. Szybko się wchłania nie jest tłusty więc to na plus. Zapach też jest ładny, delikatny, ale to tyle. W sumie te trzy kremy, jakie miałam, niewiele się od siebie różnią, co najwyżej zapachem.
    Summer
    29 marca 2024 o 11:22
    Zapach...
    Krem na początku przepięknie pachnie, słodko-kwiatowo-owocowo, potem wybija się nuta drzewna czy kadzidlana - doprawdy cecha godna perfum. Jest to nuta trwała, czuję ją czasem mocniej, niż perfumy i to mi przeszkadza, tym bardziej, że nie lubię kadzidła. A dodatkowo - za czasem zaczęłam czuć już tylko to kadzidełko, zapach delikatnych kwiatów prawie zniknął... Jest lekki, szybciutko wchłania się, choć konsystencje ma dość zwartą. Po napisach na tubce "extra rich", "głęboko odżywczy" spodziewałam się raczej tłustego, bogatego kosmetyku, ale to świetny krem na dzień, do pracy. Dobrze nawilża, ale to nie jest krem "do zadań specjalnych", tutaj producent wprowadza w błąd. Szata graficzna - delikatna i kobieca w tradycyjny sposób.
  • 16 maja 2023 o 16:29
    Fajny krem w niskiej cenie
    Bardzo dobry krem w niskiej cenie. Opakowanie to klasyczna tubka z korkiem. Nie jest zbyt twarda, więc łatwo wycisnąć zawartość. Konsystencja jest w sam raz. Wydaje się gęsty, ale dobrze się rozprowadza i z łatwością wchłania pozostawiając uczucie gładkości. Skóra jest mniej sucha i szorstka. Często go stosuję w ciągu dnia bo nie jest tłusty czy lepki. W składzie ma 3 ceramidy oraz kwas hialuronowy odpowiadające za nawilżenie i odżywienie skóry. Ma ładny zapach przypominający słodkie perfumy. Dość wydajny i łatwo dostępny w drogeriach.
  • 5 kwietnia 2023 o 16:17
    Przyjemny krem, który warto mieć w torebce
    Krem kupiłam dość spontanicznie będąc w Rossmannie. Nie sprawdzałam nawet opisu, był w promocji i przyciągnął moją uwagę piękną różowo - złotą tubką. Opakowanie jest nieduże, dzięki czemu zmieści się do większości torebek. Jest dość miękkie, łatwo się wyciska zawartość. Ma solidne zamknięcie, więc nie boję się że coś się wyleje. Ma ładny, lekki zapach niczym delikatne perfumy. W składzie znajdziemy m.in: kilka rodzai ceramidów i kwas hialuronowy, które odżywiają i regenerują skórę. Konsystencja wydaje się gęsta natomiast przy smarowaniu jest bardzo lekki i szybko się wchłania. Nie jest tłusty więc nie trzeba długo czekać na wchłonięcie dlatego super się sprawdzi poza domem gdy potrzebujemy nawilżenia dłoni. Przy regularnym stosowaniu zauważyłam, że skóra jest bardziej miękka i gładka. Przy skrajnie suchej skórze będzie za lekki natomiast do codziennego użytku jak najbardziej wystarczy.
    Zalety:
    • w składzie ceramidy i kwas hialuronowy