Kto nie zna problemu suchych dłoni? No jeśli ktoś taki jest to zazdroszczę, bo moje przeżywają niekiedy męczarnie. Dlatego kremy to moje must-have i tutaj właśnie trafiłam na Eveline Extra Rich Hand Cream
Krem zamknięty jest w poręcznej, jasno-różowej tubce o pojemności 75 ml, z zamknięciem na klik, co czyni go wygodnym do noszenia w torebce. Estetyka opakowania jest delikatna, a rozmiar idealnie pasuje do codziennego użytku w biegu.
Krem ma słodki zapach, który trudno mi jednoznacznie określić, ale przypomina kwiatowe nuty. Nie jest to jednak zapach nachalny – raczej delikatny, pozostający na dłoniach jeszcze przez jakiś czas po aplikacji.
Konsystencja:
Konsystencja jest lekka, ale krem wymaga dłuższego rozsmarowywania, zanim w pełni się wchłonie. To, co może zaskoczyć, to fakt, że pomimo dość lekkiej konsystencji, krem pozostawia na dłoniach uczucie nawilżenia, choć niestety nie daje długotrwałej, głębokiej regeneracji.
Działanie:
Krem Eveline daje natychmiastowe ukojenie suchym dłoniom, przynosząc ulgę i poprawiając ich wygląd. Jest świetną propozycją na dzień, gdy nie chcemy, aby nasze ręce były tłuste lub klejące. Działa szybko, ale jego efekty nie są długofalowe – krem nie przynosi głębokiego odżywienia, a bardziej działa powierzchniowo, sprawiając, że skóra dłoni jest gładka i miękka. Zdecydowanie nie jest to krem na noc, gdy skóra wymaga mocniejszej regeneracji.
Skład:
Skład kremu zawiera składniki odżywcze, takie jak olej z awokado, masło shea, kolagen i kwas hialuronowy, a także ceramidy, które teoretycznie powinny regenerować skórę. Niemniej jednak, mimo tych składników, krem działa raczej lekko, oferując jedynie podstawowe nawilżenie.
Cena i dostępność:
Krem jest dostępny w wielu drogeriach, a jego cena jest wyjątkowo przystępna – w promocjach można go kupić nawet za około 5 zł, co sprawia, że jest to świetna opcja budżetowa.
Podsumowanie:
Eveline Extra Rich Hand Cream to idealny krem do codziennego użytku, gdy potrzebujemy lekkiego nawilżenia w ciągu dnia. Nie jest to produkt, który zapewni głęboką regenerację, ale z pewnością przynosi ulgę suchym dłoniom. Świetnie sprawdzi się jako szybka pomoc na dzień, zwłaszcza w pracy czy na zewnątrz, gdy nie możemy sobie pozwolić na tłuste dłonie.
Zalety:
- fajny skład
- poręczne, eleganckie opakowanie (w sam raz do torebki)
- całkiem dobra wydajność
- przyjemny zapach
- korzystny cenowo
Wady:
- Brak głębokiego odżywienia – nie sprawdzi się u osób z bardzo suchą skórą dłoni.
- Konsystencja – mimo lekkiej formuły, wymaga dłuższego rozsmarowywania.
- Tylko powierzchniowe działanie – brak długotrwałych efektów nawilżenia.