Kremy uniwersalne

Eveline Cosmetics VitC Energy, Rozświetlająco-kojący krem do twarzy

• 23 marca 2025 o 16:34
    Pomiędzy trzy plus a cztery minus
    Krem kupiłam przy okazji zakupów spożywczych w lidlu lub biedronce podczas promocji 1+1. Jest w szklanym słoiku choć plastikowa zakrętka jest prawie tak samo wysoka jak słoiczek z kremem. Zapach dla mnie zbyt pomarańczowy. Uwielbiam jak pachnie obierana mandarynka czy pomarańcza ake niestety w tym przypadku to zapach środków chemicznych o pomarańczowym zapachu. Zbyt perfidny dla mnie. Są czasami żele pod prysznic tak pacznące to właśnie ten intensywny zapach. Rozumiem, że ktoś inny może lubić. Krem nawilża delikatnie czy koi nie zróciłam uwagi ale ładnie rozświetla to widziałam za każdym razem. Skóra po nim wygląda naprawdę ładnie. Właściwie to powinnam napisać: w czasie gdy jest nałożony, bo po zmyciu twarzy nie widziałam by coś się działo. Z moich obserwacji bardziej działa jak kosmetyk upiększający a nie pielęgnujący. Zużyłam do końca i więcej nie potrzebuję go posidać.
    Zalety:
    • Rozświetla, tani, szklany słoik
    Wady:
    • Kiepsko nawilża
  • 2 lutego 2025 o 15:39
    Taki fajny
    Polecam ten krem dla cery mieszanej. Bardzo fajnie nawilża i daje uczucie kojenia. Ma bardzo ciekawy żółty kolor oraz cudowny zapach poprzez witaminę C. Można nałożyć na niego od razu makijaż bez dodatkowych kosmetyków.
    • formuła
    • witamina C
    • rozświetlenie cery
    Momo
    12 września 2024 o 22:46
    Nie odmłodził, nie zaszkodził
    Dałam mu jedną gwiazdkę ogólną za szumne obietnice producenta dotyczące odmłodzenia skóry. Na mojej 55-letniej nic takiego się nie zadziało. Jeśli chodzi o nawilżenie, ukojenie i rozświetlenie, to tutaj nastąpiło to pierwsze. Nie zaznała moja skóra ukojenia po nałożeniu tego kremu. Rozświetlenia też nie zauważyłam. U mnie były to odczucia nieprzyjemne - jakby ściągnięcia skóry. Dlatego po prawie miesiącu stosowania na twarz, wylądował na stopach. Plus, że nie zapycha.
    Zalety:
    • nawilża
    • nie zapycha
    • tani
    • zapach do przeżycia
    Wady:
    • nie odmładza
    • nie koi skóry
    • nie rozświetla
    • dziwnie ściąga skórę
    paulas1
    24 maja 2024 o 11:57
    Odświeżający krem dla cery szarej i matowej, widocznie poprawi nawilżenie i odżywienie skóry. Działa odmładzająco i rozświetlająco.
    Krem do twarzy przeznaczony dla szarej, matowej i pozbawionej blasku cery, który zadba o jej skuteczną odnowę i odżywienie. Krem ma lekką konsystencję, nie jest tłusty i do tego pachnie cytrynowo. Szybko się wchłania i nie zostawia lepkiego filmu na skórze. Witamina C zawarta w formule powoli dozuje uwalnianie odżywczych substancji, dzięki czemu piękny wygląd skóry pozostaje cały dzień! Składnik niacynamid doskonale wyrównuje koloryt oraz redukuje plamy i przebarwienia, widocznie koi cerę i zmniejsza podrażnienia. Witamina E chroni przed negatywnym wpływem środowiska, przeciwdziała starzeniu się skóry i działa odżywiająco. Ekstrakt z cytryny to cudowny eliksir, który szybko odświeży cerę i doda jej młodzieńczego wigoru i blasku. Polecam ten krem używać z innymi produktami z serii Vit.C Energy takimi jak żel-krem do mycia twarzy i skoncentrowane serum na przebarwienia. Ja używałam cały zestaw i jest to jeden z moich ulubionych kremów do twarzy. Szkoda tylko że w okresie letnim producent nie pomyślał o dodaniu filtra ochronnego.
    Zalety:
    • Cytrynowy zapach, lekka formuła, rozświetlenie, wyrównanie kolorytu skóry
    Wady:
    • brak filtra UV
  • 27 kwietnia 2024 o 20:15
    Dobry, ale rewelacyjny
    Krem jest gęsty, przez co jest bardzo wydajny. Dobrze się rozprowadza i szybko się wchładnia. Daje lekko świetliste wykończenia, dobrze sprawdza się pod makiaż. Skóra po użyciu jest nawilżona i jędrna jednak mam wrażnie że krem dopełnia pielęgnacje. Gdybym stosowała sam krem to zauwżyłabym, że czegoś jej brak.