Szampony dla dzieci

OnlyBio Hair in Balance Kids, Szampon w piance ułatwiający rozczesywanie włosów dla dzieci od 1 roku życia

klio69
    4 stycznia 2024 o 17:16
    Lekkość w najlepszej formie
    Okazuje się, że seria onlybio na stałe zagościła u nas. Tym razem seria dla dzieci, która swoją delikatną formułą w postaci pianki idealnie nadaje się do włosów dziecka. Z łatwością się pieni i nie szczypie w oczy. Cechuje ją lekkość w samej formule, która przekłada się na stosowanie. Przy używaniu towarzyszy zapach olejku migdałowego, z kolei zawartość olejeku w składzie przekłada się na łatwość rozczesywania włosów.
    Zalety:
    • Lekkość
    • Nie szczypie w oczy
    • Ułatwia rozczesywanie
  • 10 października 2023 o 4:57
    Podrażnienie i uczucie skrzypiących włosów
    Moje włosy to typowe, proste niskopory, które nie wymagają zbyt dużej uwagi. Od szamponu oczekuję więc głównie dobrego oczyszczenia skóry głowy (szczególnie, że mam tendencję do przetłuszczania się skalpu) - jednocześnie bez podrażnień czy przesuszenia. Szampon only bio zamknięty jest w tubce z przezroczystego plastiku z etykietą ombre idącą z niebieskości w róż i pomarańcz. Opakowanie posiada pompkę pianotwórczą, która bezproblemowo dozuje szampon (nawet mokrymi dłońmi). i dobrze zabezpiecza przed dostaniem się wody do wnętrza produktu. Szampon ma bardzo przyjemną piankową konsystencję (ładnie utrzymującą się i niezbyt lejącą) o słodkim zapachu coca-coli. Bardzo zawiodło mnie jednak działanie tego szamponu. Zakupiłam produkt dla dzieci w momencie podrażnienia skalpu, oczekując (jak zresztą deklaruje producent) delikatnego działania dla wrażliwej skóry głowy . Niestety skóra głowy była bardziej podrażniona, przesuszona i uwrażliwiona, a włosy wydawały się wręcz tępe i skrzypiące w dotyku (co nigdy nie zdarzyło mi się w przypadku żadnego produktu do włosów, nawet bez używania odżywek - moje włosy z natury są gładkie i miękkie). Nie wrócę do tego produktu ponownie i radziłabym uważać na ten szampon osobom z wrażliwą skórą głowy.
    Zalety:
    Wady:
    • podrażnienie i przesuszenie skóry głowy
    • uczucie tępych, skrzypiących włosów