Kremy pod oczy

Dermika Imagine, Platinum Skin, Ciekłokrystaliczny krem przeciwzmarszczkowy pod oczy i na powieki

Dermika Imagine Platinum Skin Ciekłokrystaliczny krem Przeciwzmarszczkowy pod oczy i na Powieki 15 ml
Dermika Imgine PlatinumSkin krem pod oczy i na powieki
HOBB
Dermika Ciekłokrystaliczny krem przeciwzmarszczkowy pod oczy i na powieki dzień/ noc PLATYNA + PEPTYDY
Dermika Imagine Platinum Skin

• 14 lutego 2025 o 9:10
    Przeciętniak za dość wysoką cenę jak na perfumeryjny
    Kupiłam zwiedziona b. dobrymi opiniami. Niestety nic z obietnic nie dotrzymuje. Owszem - po nałożeniu trochę nawilża , ale zaraz potem wysycha i znów jest wrażenie sucho pod oczami. Zachwalan technologia, platinum , cuda wianki nie działają - może na młode oczy. Gdybym nie stosowała innych specyfików to skóra pod oczami byłaby po nim nieodżywiona i nie nawilżona .
    Zalety:
    • Piękne opakowanie . Luksusowo się używa :-)
    Wady:
    • Nie nawilża za bardzo , nie niweluje nawet lekko zmarszczek, obietnice producenta tylko ładnie brzmią na kartoniku
  • 4 grudnia 2024 o 10:43
    Dobry krem ale czasu nie cofnie
    Dałam temu kremowi 5 gwiazdek nie za to, że już nie mam zmarszczek pod oczami, bo dalej są. Ale przy mojej skórze i moich problemach to spisał się świetnie - mam alergie, AZS, wszystko mnie podrażnia i potem muszę wychodzić z tego przez 2 tygodnie. I tak się dzieje u mnie po prawie każdym kremie pod oczy - a tam skóra jest u mnie mega cieniutka, zmarszczki koszmarne, same problemy. Ten krem, po nałożeniu, daje wrażenie zastygnięcie na twarzy jak jakaś maska - chyba przez to skóra wydaje się bardziej napięta, jakbym nie mogła ruszać oczami. A jak nie ruszam to się nie tworzą kolejne zmarszczki. Ale nie będę nie ruszała oczami do końca świata przecież :-) I tu stał się prawie cud - ten krem bardzo ładnie mi nawilża okolice oka i nie podrażnił mnie! Co prawda nakładam go na inny kremik taki apteczny bez żadnych składników jako podkład, i potem dopiero krem z Dermiki. Ale inne kremy albo mnie podrażniały albo migrowały do oka i potem łzy, czerwone oczy i pieczenie. A ten nic - do oka mojego nie leci, nie pachnie (chwała mu za brak perfum), nie podrażnia. Olej ze słodkich migdałów jest na drugim miejscu w składzie i on robi mi okluzję. Do tego peptydy w składzie i inne oleje - razem nie obciążają skóry, ale działają całkiem nieźle. Szkoda, że nie zrobiłam sobie zdjęcia przed stosowaniem i np. po miesiącu - wydaje mi się, że jest mała różnica - nie mam czerwonych suchych plam jak panda, zmarszczki dalej są ale chyba się lekko wypłyciły. Kupuję ten krem w promocji bo normalnie bym z torbami poszła. Ogólnie polecam nawet dla cer problematycznych, tylko pod spód polecam jakiś delikatny kremik dla alergików tak jakby co.
  • 1 października 2024 o 10:32
    Sama nie wiem
    Ah to opakowanie... Kolorystyka jest niezwykle kobieca. Z daleka rzuca się w oczy. Wręcz przyciąga. Ale do rzeczy :) Moja skóra, chociaż młoda wymaga dobrego kremu pod oczy, bo nie zawsze sypiam tyle ile bym chciała. Dodatkowo reszta skóry twarzy mocno się przetłuszcza, więc na delikatną skórę pod oczy muszę stosować odrębny kosmetyk. Jestem przed 30, więc zaczęły pojawiać się także drobne zmarszczki. Co do kremu to jest on dosyć zwartej konsystencji. Takiej konkretnej. Końcówkę kremu ciężko wycisnąć z opakowania. Ciężko go rozprowadzić na skórze, inaczej niż cierpliwie wklepując krem opuszkami. Krem jak na tę konsystencję wchłania się błyskawicznie. Dosyć szybko pojawia się też uczucie napięcia skóry. No i tak. Niby ok, bo zmarszczki się rozprasowują - przynajmniej te delikatne, ale z drugiej strony jest to u mnie średnio komfortowe uczucie, bo krem nie daje wodospadu nawilżenia. Jak stosuję żel i tonik do skóry tłustej to krem pod oczy chciałabym żeby dobrze nawilżał. Podejrzewam, że krem będzie dobry jak ktoś używa nawilżających i natłuszczających kosmetyków do oczyszczania twarzy. Jak stosowałam krem razem z serum nawilżającym to było idealnie. Dobrze się zachowywał jako baza pod makijaż. Nie rolował się. Ja jednak kremu więcej nie kupię, bo dla mnie nie jest idealny. Dodatkowo cena nie zachęca do regularnego kupowania. Polecam kupić krem dla testów na promocji.

Zobacz także inne Kremy pod oczy