Pasty do zębów

WhiteON ON Care, Łagodnie wybielająca pasta do zębów `Sensitive White`

• 27 października 2023 o 22:48
    Całkiem dobra ze względu na zawartość glicerofosforanu wapnia.
    Pasta jest zamknięta w 75 g tubce, która ma dla mnie jedną wadę. Mianowicie jest dość miękka, przez co bardzo łatwo się wygina (nawet po pierwszym wyciśnięciu zawartości), co nie wygląda zbytnio estetycznie, ale może przesadzam. Jej konsystencja określiłabym jako dość gęstą, z kolei jej spienianie- średnie. Ma ona standardowy smak, czyli miętowy (nie wyczuwam aloesu obecnego w składzie). Nie jest on bardzo mocny. Chciałabym też napomnieć o odświeżeniu jamy ustnej po jej użyciu- jest ono dość lekkie, średnie. Z tego powodu zastanawiam się, czy wcześniej zjadając coś o mocnym zapachu (np. cebula), zdołałaby ona zniwelować niepożądany zapach. Kupiłam ją ze sobą ze względu na nadwrażliwość zębów, lekko podrażnione dziąsła, jak i to, że w swoim składzie ma Calcium Glycerophosphate (glicerofosforan wapnia, budulec zębów, pomocny w procesie remineralizacji zębów, zapobieganiu płytce nazębnej, w walce z przebarwieniami itd.). Gdy ją stosuję, w mniejszym stopniu zmagam się z nadwrażliwością zębów. Jej producent wspomina o wybielaniu zębów. Hmm, nie zauważyłam tego, ale nie liczyłam na, to gdy ja kupowałam.
    KardiaM
    12 marca 2023 o 10:21
    Odświeżenie i łagodne rozjaśnienie zębów
    Decydując się na zakup pasty do zębów byłam ciekawa nowości, dlatego wybór padł na ten produkt. Pasta posiada ładne, kolorowe i przykuwające wzrok opakowanie. Mały minusik za dość ciężkie "wyciskanie" pasty z tubki, ale z drugiej strony jest zmniejszone ryzyko, że z opakowania wydostanie się zbyt duża ilość pasty. Kosmetyk ma gęstą konsystencję, w porównaniu z innymi stosowanymi przeze mnie pastami, jest ona wręcz zbita. Posiada jasnoniebieski / miętowy kolor i niebieskie / morskie malutkie drobinki (są one co prawda wyczuwalne podczas szczotkowania, ale nie wywołały u mnie dyskomfortu). Ma świeży, miętowy zapach i taki sam smak, przez co daje wrażenie odświeżenia. Nie spowodował u mnie uczucia pieczenia w jamie ustnej czy podrażnień. Nieźle się pieni (chociaż próbowałam pasty, które bardziej się pieniły) i dobrze oczyszcza zęby. Dzięki drobinkom mam wrażenie, że są one rozjaśnione i nieco wypolerowane. Z drugiej strony nie spowodował wzmożonej nadwrażliwości zębów i krwawień z dziąseł, za co plus. Nie oczekiwałam efektu wybielenia zębów, przez co się nie zawiodłam. Myślę, że jeśli ktoś nie ma dużych nadziei na wybielenie zębów, a wymaga głównie dobrego oczyszczenia bez podrażnień, to powinien być zadowolony z tego produktu :) Nie wiem, czy zakupię go ponownie, bo lubię próbować nowości, ale być może skuszę się na inny rodzaj pasty tej firmy.