Kremy pod oczy

Mary Kay TimeWise, Firming Eye Cream Intensywnie regenerujący krem pod oczy

kaszka_
    28 listopada 2020 o 18:23
    miłe zaskoczenie
    Na przełomie jesień/zima i zima/wiosna większość kremów dosłownie gryzie moją skórę i zmusza mnie do pozostanie przy gamie kosmetyków aptecznych ukierunkowanych na atopową skórę. A tu - nic!! Krem o gęstej konsystencji, bardzo wydajny, dość powoli się wchłania opatulając skórę miękką kołderką . Nie podrażnia, uelastycznia skórę, wygładza... I byłyby same "och i ach" na temat kremu, gdyby nie skład. W składzie kolekcja składników, których staram się unikać w kosmetykach. Zgroza. Dodałam skład - może się pojawi w opisie kosmetyku, a jak nie to odsyłam do recenzji Martu2 poniżej. Krem wpadł w moje ręce. Pewnie świadomie, po lekturze składu, czegoś takiego bym nie kupiła. Nie mniej jednak działa fantastycznie i myślę, że raz na jakiś czas mogę sobie pozwolić przymknąć oko na to czym to oko smaruję. Za skład odejmuję gwiazdkę.
    Zalety:
    • nie podrażnia
    • opatula skórę (nie mam pomysłu, jak to inaczej nazwać)
    • opakowanie z pompką
    • daje obiecany efekt: wygładza, napina, rozjaśnia
    Wady:
    • skład
  • 22 października 2018 o 16:26
    Mary Kay, TimeWise, Firming Eye Cream (Intensywnie regenerujący krem pod oczy)
    Ten luksusowy, bogaty krem pod oczy, to zaawansowana technika, która poprawia jędrność skóry, rozświetla spojrzenie, zapewnia skórze wokół oczu intensywne nawilżenie, a dodatkowo minimalizuje drobne zmarszczki. Bardzo dobrze się wchłania. Skóra spija go wręcz z powierzchni. Jest bardzo wydajny. Opakowanie typowe dla Mary Kay czyli minimalistyczne w kolorach czerni i różu, które ze sobą bardzo dobrze harmonizują. Skóra wokół oczu jest najcieńsza i najbardziej delikatna. Ten luksusowy, bogaty krem, o zaawansowanej formule, poprawia jędrność skóry wokół oczu i rozświetla spojrzenie, a jednocześnie intensywnie ją nawilża. Minimalizuje drobne linie i zmarszczki, zawdzięcza to podwójnej sile peptydów, które pobudzają pracę kolagenu, dlatego odbudowują strukturę podtrzymującą, ożywiają komórki i przywracają skórze jędrność. Główne składniki : - Palmitoyl Tetrapeptide-3 i Palmitoyl Oligopeptide to peptydy, który pomagają skórze zachować zdrowy wygląd, stanowiąc materiał „budowlany” dla protein takich jak kolagen. - Ekstrakt z liści Aloesul to czynnik nawilżający, który wzmacnia i wygładza skórę, zatrzymuje wewnątrz niej wilgoć. Ma również właściwości kojące. Zawiera kojące ekstrakty roślinne i składniki rozświetlajace, aby wspomóc nawilżenie skóry wokół oczu. Rezultat – skóra wokół oczu jest rozświetlona. Testowany oftalmologicznie. Odpowiedni dla każdego typu skóry. Odpowiedni dla osób noszących szkła kontaktowe.
  • 13 sierpnia 2018 o 9:38
    Żelazko..?:)
    Krem ma takie "przezwisko" , skróconą nazwę u konsultantek. Podobno z uwagi na fakt ,że "prasuje" zmarszczki:) Jest w eleganckiej choć plastikowej buteleczce z pompką o standardowym design kosmetyków z serii Time Wise, Jest biały , ma dość gęstą konsystencję. ja wyciskam 1-2 pompki i nakładam pod oczy następnie wklepując. Wklepuje też trochę na powieki:) Powiem szczerze ,że trochę to trwa z uwagi na jego treściwą konsystencję. Jeśli chodzi o podrażnienia to tak : ogólnie nic mnie nie podrażnia. nie dostałam od niego uczulenia, normalnie nic mnie nie piecze nawet jeśli nałoże go blisko worka spojówkowego , ale...No właśnie zauważyłam ,że w zależności od tego jakim żelem umyje buzię to przy nałożeniu i po tego kremu zaczynają mnie lekko szczypać piec oczy..Ponieważ używam już 2 miesiące ten kremik doszłam do tego , który żel do mycia twarzy reaguje tak z tym kremem. Tylko jeden. Nie wiem , jaki składniki tak ze sobą reagują, ale po prostu nie mogę stosować tego żelu do mycia i potem posmarować się pod oczami tym kremem bo chwilę trwa zanim łzawienie i szczypanie ustanie:) Nie uważam,że to jakaś wada tego kremu, no po prostu z czymś reaguje tak w moim przypadku nie wiem czy ktoś ma podobne spostrzeżenia. Co do samych rezultatów to takowe widzę. Po tym czasie, który stosuję ten krem widzę w sumie już po 1,5 miesiąca było zauważalne: lekkie napięcie skóry pod oczami i wygładzenie rzeczywiście zmarszczek tych w zewnętrznych kącikach oczu. Ośmielam się stwierdzić,że prawie w ogóle ich nie widać. Na pewno rozjaśnia skórę pod oczami , lekko rozświetla. Nawilża zdecydowanie. Jestem zadowolona z tego kremu , używam go teraz bez przerwy, inne poszły w odstawkę . Rzeczywiście jest to najdroższy krem pod oczy jaki obecnie ( jeśli mówimy o jego regularnej cenie 137 zł za 14g) posiadam i stosuję go regularnie rano i wieczorem bez przerwy w sumie. Kupiłam w zestawie z innymi kosmetykami dużo taniej,chyba był nawet jako gratis dołączony więc w ogólnym rozrachunku wyszła za niego jakaś śmieszna cena. Dlatego wzięłam. Jeśli macie okazję wypróbować w dobrej cenie to polecam. Niektóre z kosmetyków MK warto:) Jest na pewno wydajny . mam go już 2 miesiące. Zapachu jest niewyczuwalny , delikatny.
    Zalety:
    • rzeczywiście wygładza lekkie zmarszczki, napina lekko, niweluje cienie ,nawilża
    Wady:
    • normalna cena? u mnie "kłóci się" z jednym z żeli do mycia twarzy:)
  • 11 października 2017 o 22:05
    Świetny:-)
    ​Ten luksusowy, bogaty krem pod oczy, to zaawansowana technika, która poprawia jędrność skóry, rozświetla spojrzenie, zapewnia skórze wokół oczu intensywne nawilżenie, a dodatkowo minimalizuje drobne linie i zmarszczki.Rezultat – skóra wokół oczu jest rozświetlona.
  • 19 sierpnia 2017 o 14:09
    Średniak
    Krem posiada lekką konsystencję, szybko się wchłania. Niestety nie jestem w stanie stwierdzić jak zachowuje się pod makijażem, bo bardzo podrażniał mi oczy i nie mogłam używać go na dzień, a jedynie na noc - kiedy już kładłam się spać i nie zamierzałam więcej korzystać z telefonu, bo miałam świadomość, że i tak nic nie odczytam z ekranu z powodu łzawienia oczu. Trochę się z nim pomęczyłam, po czy zużyłam go do całej twarzy, omijając okolice oczu...
    Zalety:
    • wydajny
    • lekki
    • szybko się wchłania
    Wady:
    • podrażnia oczy
    • w mojej osobistej ocenie cena jest nieadekwatna do jakości

Zobacz także inne Kremy pod oczy