Odżywki do włosów

Nadeshiko Smoothing Hair Keratine Tsubaki Oil Nawilżająca keratyna do włosów

Nadeshiko

• 20 lutego 2025 o 16:35
    Bardzo dobry produkt z malutkim „ale”
    Kupiłam tą keratynę na promocji w Hebe. Przyciąga swoim ładnym, różowym opakowaniem. Jest to tubka z maską o pojemności 100ml więc trochę mała jak na moje długie, gęste włosy. Bardzo lubię japońskie kosmetyki, a ta odżywka jest naprawdę godna polecenia. W dodatku zapach jest nieziemski! Dla mnie pachnie jak piękne, ekskluzywne perfumy i aż szkoda, że zapach nie utrzymuje się dłużej, bo bardzo przypadł mi do gustu. Stosując ten produkt można się poczuć jak w drogim salonie fryzjerskim. Odżywka to nie jest tylko keratyna czyli proteiny, w składzie znajduje się też dużo emolientów i humektant w postaci gliceryny już na 3 miejscu w składzie. Dodatkowo odżywka posiada w składzie silikon. Jeśli chodzi o efekty to są naprawdę mocno zadowalające. Włosy pięknie błyszczą, są sypkie, łatwo się rozczesują. Jednak w przypadku moich wysokoporowatych włosów na początku po wysuszeniu są one mocno spuszone. Niestety mam tak po wielu produktach, muszę wtedy pochodzić chwilę w kucyku lub koczku. I tak też było w przypadku tej keratyny: 20 minut chodzenia w koczku ujarzmiło moje włosy i wtedy rzeczywiście efekt wygładzenia był naprawdę mocno widoczny. Włosy były miękkie, gładkie i zdrowo wyglądające. Jestem naprawdę bardzo zadowolona z tej odżywki. Szkoda tylko, że jest jej mało i że ten piękny zapach tak szybko znika.
    Zalety:
    • Pięknie nabłyszcza włosy
    • Ułatwia rozczesywanie
    • Odżywia i nawilża
    • Efekt wygładzenia (widoczny po czasie od wysuszenia)
    • Piękny zapach drogich perfum
    • Ładna szata graficzna
    • Wygodne opakowanie
    Wady:
    • Mała pojemność
    • Zapach mógłby utrzymywać się dłużej
    • Dosyć droga
  • 17 stycznia 2025 o 23:19
    Najlepsza odżywka !
    Najlepsza odżywka, jaką miałam. Lepsza nawet od słynnej Polleny z piwonią. Pogrubia włosy, efekt jak po hennie, ale bez tej całej babraniny i wielogodzinnego trzymania na głowie. Dodatkowo świetnie nawilża i nabłyszcza. Odbija włosy od nasady. Włosy są dwa razy grubsze, miękkie i lśniące. Mniej się puszą, łatwo rozczesują i układają. Stosuję 2 razy w tygodniu. Jedyną wadą jest zbyt małe opakowanie. Zdecydowanie mój hit. Będę kupować co miesiąc.
    Zalety:
    • nawilża
    • wygładza
    • ogranicza puszenie
    • regeneruje
    • nadaje połysk
    • pogrubia
    • odbija od nasady
    • ułatwia rozczesywanie i układanie
    • rozsądna cena
    • ładny zapach
    • dobra konsystencja
    Wady:
    • zbyt małe opakowanie
  • 18 listopada 2024 o 14:24
    Super regenerujący kosmetyk
    Zużyłam już całe opakowanie - używałam kosmetyku nawet 2x w tygodniu ale z uwagi na moje długie i grube włosy - wystarczyło ledwie na miesiąc . Trzeba przyznać - pachnie pięknie i jest naprawdę skuteczna ! Wygładza włosy i sprawia że łatwiej się rozczesują . Różowa tubka jest urocza i zwraca uwagę już na samej sklepowej półce . Używałam jej razem z maską oraz szamponem i właśnie tak w sumie polecam ją stosować :)
    Zalety:
    • Wygładza włosy
    • Pięknie pachnie
    • Długotrwale nawilża
    • Sprawię że włosy stają się błyszczące
    • Łatwiej się rozczesują
  • 10 listopada 2024 o 21:49
    Świetna!
    Po kilku użyciach keratyny Nadeshiko mogę stwierdzić, że to naprawdę dobry produkt. Moje włosy po jej użyciu są gładsze, lśniące i łatwiejsze do ułożenia. Konsystencja jest gęsta, ale dobrze się rozprowadza, a zapach jest subtelny i przyjemny. Można ją stosować na dwa sposoby: jako kurację keratynową w postaci maski do intensywnej regeneracji oraz jako termoochronę przed wysoką temperaturą. Ja najczęściej używałam jej w formie maski, jako głębszą pielęgnację. Co ważne, produkt nie obciąża włosów. Zdecydowanie warto wypróbować, choć w przypadku długich włosów opakowanie wystarcza tylko na kilka użyć.
    Zalety:
    • Wygładzenie i regeneracja włosów
    • Nie obciąża
    • Różne zastosowania produktu
    • Przyjemny zapach
  • 11 marca 2024 o 20:21
    Mega super
    Przepiękna różowa tubka, przyciąga wzrok i zachęca do zakupu - tak było w moim przypadku :) Produkt nie należy do turbo drogich ale przy moich bardzo długich włosach nie jest tez jakoś super wydajny…. wygładza włosy w widoczny sposób oraz pozwala na uzyskanie efektu mieniącej się tafli. Zdecydowanie ułatwia rozczesywanie oraz stylizację włosów. Nadaje dla włosów lustrzanego blasku i zapewnia głębokie nawilżenie. Sprawdził sie w regeneracji moich włosów, które byly mocno przesuszone, zniszczone, z rozdwojonymi końcówkam. Ogólnie myśle, że warto przetestować :)