Serum do twarzy

Pachnidelko
Neutrogena Retinol Boost Serum przeciwstarzeniowe 30 ml

dhajka
    27 kwietnia 2025 o 19:01
    Serum wygładza skórę i spłyca zmarszczki
    Serum Retinol Boost od Neutrogena znajduje się w podłużnym opakowaniu. Posiada wygodny aplikator umożliwiający wydobycie odpowiedniej ilości produktu. Serum posiada średnio gęstą konsystencję. Dobrze rozprowadza się na skórze i dość szybko się wchłania. Nie pozostawia tłustej warstwy na skórze. Na początku stosowania odczuwałam delikatne pieczenie. Jednak Moja skóra szybko przyzwyczaiła się do retinolu i obecnie stosuję serum codziennie przy wieczornej pielęgnacji skóry. Serum sprawiło, że moja skóra jest odmłodzona. Zmarszczki są widocznie wygładzone. Skóra ma lepszą jędrność. Z pewnością kupię ponownie.
  • 25 grudnia 2024 o 16:22
    Ma silikon w składzie
    Przyznam się, że ten kosmetyk kupiłam na szybko. Była przecena, atrakcyjna cena, chciałam coś z retinolem, trochę się spieszyłam - wzięłam. Szczerze, to miałam problem ze znalezieniem składu na opakowaniu. Dopiero w domu, na spokojnie go znalazłam. Możliwe, że jakbym przeczytała go w sklepie, to nie zdecydowałabym się na zakup, przez występujące w składzie silikony. Silikon w serum do twarzy niezbyt mnie przekonuje. Niedawno miałam próbki serum z silikonem, po nałożeniu którego czułam się, jakbym nałożyła olejek do włosów na twarz. Na szczęście przy tym kosmetyku Neutrogena takiego odczucia nie mam! Serum wygładza skórę, ale to wygładzenie jest przyjemne, skóra jest miła dotyku. Nawilża skórę, szybko się wchłania, nie klei się. Po użyciu serum skóra mnie nie szczypała. Kosmetyk ma wyraźny i całkiem przyjemny zapach. Opakowanie to tubka z pompką. Całkiem wygodna w użyciu, ale pod koniec reszta produktu już ciężko się wydostawała.
  • 17 września 2024 o 13:41
    Jest po prostu rewelacyjne
    Moim ulubionym retinolem jest ten z LRP i rzadko zamieniam go na coś innego. To konkretne serum Neutrogeny otrzymałam w prezencie i mając na uwadze bardzo pozytywne opinie na temat tego produktu spływające do naszego katalogu bardzo się z tego faktu ucieszyłam. Czekałam aż sobie pokończę preparaty z kwasami by go zacząć no i muszę przyznać, że on już od pierwszego użycia podbił moje serce a rzadko się takie coś u mnie zdarza i to w przypadku preparatu do pielęgnacji. A przy regularnym stosowaniu to już w ogóle okazało się, że jest super. Wczoraj skończyłam swoje opakowanie i już za tym produktem tęsknie. Jest bardzo fajnie opakowany bo tutaj mamy tubkę z pompką Pompka działa świetnie nie zacinając się i nie zapychając się od produktu. Opakowanie miłe dla oka - z prostą szatą graficzną i w odcieniu srebrnym. Całość wygląda naprawdę super. Bardzo lubię gdy serum ma bogatą i kremową ale nie oblepiającą konsystencję . I to właśnie jest takie fajne - jedwabiste ale i odpowiednio zbite. Ma lekko żółty odcień i zapach który nawet mi się podoba. Jest taki lekko kwaśny i przez kilka dobrych dni zastanawiałam się z czym mi się kojarzy aż mnie w końcu olśniło - to zapach jabłkowej gumy Hubba Bubba :D. Ciekawy jak na aromat kosmetyku do pielęgnacji i zdecydowanie ją umila. Serum stosowałam wieczorem solo, uznałam, że nie czuję potrzeby aplikować na niego dodatkowo krem. Tolerancję na retinol zbudowaną mam od dawna i tutaj nawet podczas pierwszych użyć nie wystąpiło żadne uczucie pieczenia, skóra nie robiła się nawet odrobinę zaczerwieniona, nie było też żadnego wysypu niedoskonałości. Ten produkt podbił moje serce efektem jaki daje na mojej skórze zaraz po użyciu - on zadziałał jak dobra baza pod makijaż - taka z gatunku tych wygładzających które zostawiają na skórze takie lekko pudrowe ale śliskie wykończenie - na pewno każdy kiedyś taką bazę miał i wie o jaki efekt mniej więcej mi chodzi. No super ta buzia po tym - ciągle chce się jej dotykać aż się trzeba powstrzymywać. Jeśli chodzi o efekty regularnego stosowania to tutaj są one naprawdę widoczne - przede wszystkim świetnie zmiękcza i wygładza twarz sprawiając, że drobniutkie zmarszczki mimiczne które posiadam wydają się jakby optycznie wypełnione i wyprostowane. Twarz wygląda naprawdę świeżo, ma zdrowy koloryt i jest w moim odczuciu delikatnie jędrniejsza a ja dokładnie takich efektów stosowania retinolu oczekiwałam. Jestem z niego naprawdę bardzo zadowolona i z miłą chęcią jeszcze kiedyś do niego wrócę a i bardzo możliwe, że sięgnę po jakiś inny produkt z retinolowej serii tej marki.
    Zalety:
    • kremowa i jedwabista konsystencja
    • świetnie się wchłania
    • nie roluje się
    • przyjemny zapach
    • świetnie wygładza i zmiękcza
    • delikatnie ujedrnia
    • nadaje świeży koloryt
    • wygodne opakowanie
    Inne
  • 7 września 2024 o 15:34
    Delikatnie wygładza i ujędrnia skórę
    Serum zamknięte jest w tubce z pompką o pojemności 30ml. Konsystencja lekka, treściwa. Zapach wyczuwalny. Wydajny. Serum stosuję wieczorem. Nanoszę na twarz i szyję dwie pompki. Produkty z retinolem używam ponieważ odpowiada mi ich działanie. Moja skóra nie złuszcza się po nich nadmiernie i nie jest podrażniona. A wygląda promiennie i ładnie. Serum stosuję od dwóch miesięcy. Nakładam każdego dnia. Szybko się wchłania. Nie pozostawia lepkiej warstwy. Nie podrażnia i nie wysusza skóry ( mam cerę tłustą) Po regularnym stosowaniu skóra stała się widocznie jędrniejsza, a pojawiające się drobne zmarszczki delikatnie zredukowane. Cera wygląda ładnie, jednolicie. Serum stosuję z przyjemnością. Ma fajna konsystencję i widoczne działanie. Serum współgra z wieczorną pielęgnacją. Serum jest dobre. Wygląd skóry znacząco się poprawił jest bardziej jędrna, drobne zmarszczki mniej widoczne. A koloryt delikatnie ujednolicony. Zalety: Ujędrnia Nawilża Nie podrażnia Drobne zmarszczki mniej widoczne Koloryt poprawiony Delikatnie wygładza Wydajność Konsystencja
  • 14 lipca 2024 o 8:16
    Świetne serum, które sprawdzi się zarówno solo, jak i w duecie z kremem
    Serum to obowiązkowa pozycja w mojej kosmetyczce, od jakiegoś czasu nie wyobrażam sobie pielęgnacji bez tego drobnego elementu. Ten oto produkt miałam przyjemność poznać wraz z kremem pod oczy i na noc z tej samej serii i muszę przyznać, że całość okazała się być skuteczniejsza, niż zakładałam. Opakowanie jest rewelacyjne! Serum stoi na głowie, otrzymujemy je w miękkiej tubce z pompką. Całość działa bez zarzutu, świetnie dozuje kosmetyk aż do ostatniej kropli, a jeszcze można wydobyć resztki rozcinając tubkę nożyczkami. Świetna szata graficzna i kolorystyka - szarości ze srebrem, proste napisy, całość wygląda bardzo schludnie i elegancko. Zapach, który o dziwo moim zdaniem nie jest jakiś wybitnie piękny, bardzo mi się spodobał i sprawił, że z chęcią sięgałam po ten produkt. Pachnie świeżo, ale bardzo wyczuwalny jest tu moim zdaniem alkohol. Mimo wszystko, zapach ten na prawdę mi się podoba. Serum ma świetną konsystencję - to taki żel-krem, bardzo lekki, świeży i jedwabisty w dotyku. Łatwo się rozprowadza na skórze i błyskawicznie wchłania. Serum pięknie koi skórę po myciu i tonizowanii, sprawia, że jest gładka, miękka i znika uczucie ściągnięcia. Już sama aplikacja tego kosmetyku sprawia, że czuję się komfortowo, więc sprawdzi się stosowany solo, ale porcja kremu zdecydowanie podbija efekt. Co mi się podoba - po aplikacji serum+ krem nie ma mowy o rolowaniu się tych kosmetyków na twarzy czy innych farfoclach, oba produkty ładnie ze sobą współpracują i nie obciążają skóry. Najważniejsze - faktycznie, zauważyłam, że moje przebarwienia są jaśniejsze, zwłaszcza jedno na policzku nie zwraca na siebie uwagi, a pod makijażem staje się niewidoczne. Ostatnio używam i testuję dużo kosmetyków przeciw przebarwieniom, ale myślę, że także Neutrogena miała tutaj swój wkład. Bałam się trochę retinolu, ale tutaj jest ma tyle bezpieczna dawka, że nie zauważyłam podrażnienia czy innych dolegliwości. Skuteczny, drogeryjny produkt. W niskiej cenie, dostępny w najpopularniejszych drogeriach - ja jestem na tak, udała się ta seria Neutrogenie.