Szampony do włosów

Ecooking Repair Shampoo Regenerujący szampon do włosów suchych i zniszczonych

• 9 października 2024 o 11:59
    Nie wart swojej ceny jak na zwykły szampon
    Szampon niestety nie spełnił moich oczekiwań. Mimo obietnic regeneracji włosów suchych i zniszczonych, nie zauważyłam żadnej znaczącej poprawy. Włosy po umyciu są czyste, ale brak efektu odżywienia czy nawilżenia, jakiego można by się spodziewać po produkcie w tej cenie. Szampon wydaje się działać jak każdy inny, zwykły szampon myje, ale nie regeneruje. Totalnie nie wart kwoty prawie 100 zł. Za taką cenę można kupić szampony drogeryjne również eko na spory zapas. Biorąc pod uwagę jego wysoką cenę, spodziewałam się znacznie więcej. Niestety, dla mnie to spory wydatek bez wyraźnych efektów. Podoba mi się jedynie forma opakowania jaka jest tuba, produkt łatwo i przyjemnie można wycisnąć z opakowania a zużycie dzięki rzadkiej formule będzie całkowite.
    Zalety:
    • Naturalny skład
    • Wygodne opakowanie
    Wady:
    • Nie robi nic z włosami
    • Zapach przypomina wnętrze starej szafy
    • Drogi
    Iwona_C
    12 czerwca 2023 o 13:52
    Świetny skład, delikatne działanie myjące z odpowiednią pielegnacją włosów.
    Firmę Ecooking znam, ich kosmetyki mają świetne składy, dobre działanie i znalazłam wśród nich kilka naprawdę ciekawych perełek. Szampon trafił do mnie w boksie kosmetycznym i z przyjemnością przystąpiłam do jego używania. Opakowanie jest bardzo wygodne w postaci mięciutkiej tuby z tworzywa w kremowym kolorze z dużą zakrętką na której można ją postawić i wygodnym zamykaniem klik. Otwór dozujący jest odpowiedniej wielkości nie chlapię szamponem a uwalnia odpowiednią jego ilość. Grafika jest bardzo charakterystyczna dla tej firmy w biało-czarnym kolorze z dokładnym opisem kosmetyku z z wyszczególnioną jego nazwą i dużym logiem producenta. Pojemność 250 ml którą należy zużyć w ciągu 12 miesięcy od otwarcia opakowania. Konsystencja szamponu jest lejąca, żelowa w biało- perłowym kolorze. Zapach słodki, kremowy, przyjemny podczas stosowania. Skład naturalny pozbawiony SLS z delikatnymi substancjami myjącymi i zawartością soku aloesowego, hydrolatu ogórkowego, prowitaminy B5, kwasu asparaginowego, kwasu fitowego, nawilżającego kwasu pidolowego, ekstraktu z nasion szarłata zwisłego, ekstraktu z czerwonych wodorostów, kilka aminokwasów białkowych, zapach i naturalne delikatne konserwanty. Szampon bardzo dobrze się pieni, ma delikatne działanie ale włosy oczyszcza i odświeża w odpowiedni sposób. Już podczas mycia czuć ich miękkość, od razu są przyjemniejsze w dotyku. Nie ma żadnego problemu z rozczesaniem, nic się nie kołtuni, nie elektryzuje i nie puszy. Włosy mają ładną objętość, są odbite u nasady, sypkie i pełne życia, a świeżość zachowują tyle co zwykle. Działanie nawilżające jest dobre, a co do regeneracji to jest ona średnia i raczej ciężka do określenia bo ja zawsze stosuję jakąś odżywkę lub maskę. Delikatne substancje myjące w składzie sprawiają że szampon nie podrażnia skóry głowy i nie ma wpływu na przesuszenie włosów. Regenerujący szampon do włosów suchych i zniszczonych jest bardzo dobrym produktem oczyszczającym włosy z świetnym składem i delikatnym działaniem. Odświeża, nawilża, regeneruje i nie ma negatywnego wpływu na stan włosów ani skóry głowy.Udany kosmetyk myjący. Zakupie ponownie.
    Zalety:
    • odpowiednio gęsta konsystencja
    • ładny zapach
    • dobrze się pieni, łatwo aplikuje i bezproblemowo spłukuje
    • odpowiednio oczyszcza i odświeża włosy
    • zmiękcza je , odbija u nasady i nadaje ładnej objętości
    • nawilża i regeneruje
    • zapobiega puszeniu i elektryzowaniu
    • nie obciąża i nie ma wpływu na szybsze przetłuszczanie
    • świetny naturalny skład pozbawiony agresywnych dodatków
    • nie podrażnia skóry głowy
    • bardzo wygodna w dozowaniu miękka tuba
  • 9 maja 2023 o 8:19
    Fajny, ale...
    Szampon jest ok, niby nawilża, ale żeby tak jakoś specjalnie odbudowywał, to nie zauważyłam. Zapach neutralny, konsystencja dosyć gęsta, raczej bogata. Duży plus za opakowanie, bo mamy tu wygodną tubę. Pojemność także fajna. Niestety dla mnie się chyba nie nadaje, bo po kilku użyciach zauważyłam swędzenie skóry głowy. Zużyję, ale głównie ze względu na ten mankament nie kupię ponownie.