Kremy i maski do rąk

Eveline Cosmetics
Bodyland.pl
notino.pl

• 17 kwietnia 2025 o 8:17
    On pachnie jak Good Girl!
    Ten uroczy kremik wpadł w moje ręce (;)) wraz z ciemniejszą, fioletową wersją i muszę przyznać, że ta sprawdziła się u mnie lepiej. Moje dłonie są dość suche po zimie, mimo że w tym roku aura była wyjątkowo łaskawa i nie skrobałam szyb gołymi rękoma. Potrzebuję więc solidnie nawilżającego produktu - ten nie jest może tytanem regeneracji, ale używało się go bardzo przyjemnie. Opakowanie: nie da się przejść obok niego obojętnie ;) Cudownie dziewczęca szata graficzna, mamy różowy kolor i śliczną grafikę z kwiatem magnolii. Cieszy oko! W kwestii działania też wszystko się zgadza - wygodna tubka zamykana na zatrzask, sprawnie dozuje krem i jest wykonana z na tyle cienkiego plastiku, że bez problemu można ją rozciąć nożyczkami. Zapach: przepadałam po pierwszym użyciu - przecież ten krem pachnie jak kultowa szpileczka od Caroliny Herrery! Dla mnie nawet ciut ładniej, niż same perfumy, krem idzie w kierunku bardziej kwiatowym, niż migdałowym, ale podobieństwo jest uderzające! Kompozycja zapachowa umila stosowanie i sprawia, że z przyjemnością sięgam po kosmetyk. Działanie: krem ma dość lekką konsystencję i standardowo biały kolor. Szybko się wchłania, z łatwością rozprowadza, nie ma mowy o lepiących się dłoniach, można w miarę szybko operować dłońmi. Skóra jest gładka, miękka, przyjemna w dotyku. Do codziennej pielęgnacji się sprawdzi, zwłaszcza skóry normalnej. Dla bardzo zniszczonej będzie za słaby. Niedrogi kosmetyk, taki do codziennego użytku, najlepiej na zmianę z czymś mocniejszym. Najwięcej frajdy przynosi oczywiście zapach i ładne opakowanie :)
  • 3 marca 2025 o 14:00
    Co za design :)
    Moje dłonie są wyjątkowo wymagające. Przez całą zimę borykam się z przesuszeniem, a skóra staje się szorstka, cienka i pergaminowa. Niestety, nie noszę rękawiczek, co dodatkowo naraża je na działanie wiatru, mrozu i suchego powietrza. Z tego powodu potrzebuję kremu, który nie tylko nawilży, ale także ukoi podrażnienia i przywróci dłoniom komfort. Krem do rąk Eveline Flower Blossom to kosmetyk, który zauroczył mnie od pierwszego użycia. Choć na zimowe miesiące jego działanie okazało się dla mnie nieco za słabe, to i tak bardzo go polubiłam i chętnie po niego sięgałam. Ma w sobie wiele cech, które sprawiają, że jest wyjątkowo przyjemny w codziennej pielęgnacji. Jedną z największych zalet tego kremu jest jego aksamitna, lekka, a jednocześnie otulająca konsystencja. Formuła jest idealnie wyważona krem nie jest zbyt gęsty ani tłusty, dzięki czemu szybko się wchłania, nie pozostawiając lepkiej czy tłustej warstwy. Można go bez problemu używać w ciągu dnia, nawet tuż przed pracą przy komputerze czy innymi czynnościami wymagającymi suchych dłoni. Krem zawiera ekstrakt z płatków królewskiej orchidei, który słynie ze swoich właściwości nawilżających i regenerujących a dodatkowo wzbogacony został o peptydy, skwalan, kolagen oraz proteiny jedwabiu. Atutem kremu jest jego przepiękny zapach, delikatny, kwiatowy, ale jednocześnie otulający i przyjemnie relaksujący. Dłonie pachną nim jeszcze długo po aplikacji, co dodatkowo umila codzienną pielęgnację. Dzięki lekkiej formule i szybkiemu wchłanianiu, krem jest wyjątkowo komfortowy w użyciu. Można go stosować zarówno na dzień, jak i na noc, a przy regularnym używaniu dłonie stają się bardziej miękkie, elastyczne i zadbane. To idealny produkt do torebki, ponieważ nie brudzi rąk i nie zostawia tłustych śladów. Mimo wielu zalet, podobnie jak wersja ultranawilżająca to ta w okresie jesienno-zimowym może być niewystarczająca dla mocno przesuszonych dłoni. W chłodniejsze dni, gdy skóra wymaga silniejszej regeneracji i ochrony przed mrozem, krem sprawdza się raczej jako lżejsza opcja do stosowania w ciągu dnia. W przypadku ekstremalnie wysuszonej skóry może wymagać wsparcia bardziej odżywczego produktu, np. masła do rąk lub kremu z większą ilością lipidów. Mimo wszystko Eveline Flower Blossom to krem, który zachwycił mnie i męża :) aksamitną konsystencją, pięknym zapachem i działaniem pielęgnacyjnym, nawilża, wygładza i zmiękcza skórę, zapewniając jej komfort i ukojenie. Choć nie jest to najmocniejszy krem na zimę, to jako codzienny produkt do pielęgnacji dłoni sprawdza się znakomicie, z przyjemnością do niego wrócę.
    Zalety:
    • piękny design, wygodne opakowanie na zatrzask, komfortowy w transporcie
    • konsystencja, nie maże się, nie klei, nie roluje, pozostawia dłonie otulone aksamitną kołderką
    • polska marka
    • niweluje przesuszenie, przywraca komfort, przynosi ulgę i ukojenie dłoniom, wygładza, zmiękcza
    Wady:
    • zbyt słabe działanie na okres jesienno-zimowy
  • 1 marca 2025 o 20:33
    bardzo lekki
    Producent ewidentnie nas okłamuje obiecując silną regenerację. Krem jest bardzo lekki i zapewnia powierzchowne nawilżenie. Nie jest to wada, ale nie tego się spodziewałam. Produkt wchłania się bardzo szybko, nie klei się i nie zostawia warstwy ochronnej na dłoniach. Oznacza to, że szybko można wrócić do swoich zajęć. Sprawdza sie jako krem do torebki czy samochodu. Nie ma co liczyć na porządne nawilżenie, ale daje ulgę spierzchniętej i podrażnionej skórze. Uwaga: krem jest silnie perfumowany i pachnie kwiatowo. Mam AZS i nie uczulił mnie ani nie zaszkodził, ale wrażliwcy muszą wziąć to pod uwagę.
    Zalety:
    • szybko się wchłania
    • nie lepi się
    • lekkie nawilżenie
    Wady:
    • mocny zapach perfum kwiatowych
  • 1 lutego 2025 o 11:42
    Dobrze nawilża
    Krem w różowej plastikowej tubce z motywem kwiatów magnolii. Konsystencja biała, gęsta o ładnym słodkim kwiatowym zapachu. Dobrze nawilża skórę, szybko się wchłania. Nie uczula. Uspokaja suchą szorstką skórę. Jest tani i wydajny. Nie zostawia tłustego filmu.
    shewild
    30 października 2024 o 19:52
    Małe kłamstewka, ale tak przyjemne, że można wybaczyć ;)
    Jesienią i zimą kremy do rąk idą u mnie jak woda. O ile latem jakoś moja skóra nie jest tak wymagająca, to zimne i suche powietrze oraz niskie temperatury sieją zniszczenie na moich dłoniach. Krem od Eveline kupiłam jako jeden z wielu kremów do rąk do przetestowania właśnie w najbliższych miesiącach i od niego właśnie zaczęłam. I to był dobry wybór, bo zimą raczej by sobie nie dał rady... Krem ma bowiem bardzo lekką konsystencję. Jest to na pewno duża zaleta latem albo gdy używamy kremu np. na szybko w pracy, i o ile wtedy doceniam tę funkcję, tak ten krem wybierałam patrząc na jego opis. A jego nazwa i opis mówi “silnie regenerujący”. Hmm no nie, nie jest silnie regenerujący. Wchłania się bardzo dobrze, po minucie w zasadzie można już wszystko dłońmi robić. Nic się do nich nie lepi i nie ma uczucia “nakremowania”, takiej ciężkiej warstwy. Takiego kremu szukam jeśli szukam lekkiego kremu do rąk. Lekko nawilża, wygładza skórę dłoni, likwiduje uczucie spierzchnięcia np. po myciu i zapewnia miękkość przez jakiś czas. Nie jest to jednak długi czas i na pewno nie poleciłabym tego produktu osobom, które faktycznie szukają mocno regenerującego kosmetyku. Według producenta składniki zawarte w kremie “wnikają w najgłębsze warstwy skóry”. Tu się można delikatnie uśmiechnąć, bo krem po prostu powierzchownie nawilża. Jest to bardzo przyjemny efekt, dłonie są aksamitnie gładkie, no ale według mnie jest to produkt do doraźnego działania, na szybko, a do prawdziwej regeneracji trzeba poszukać czegoś lepszego. Jak widać nie oceniam kremu nisko, bo jednak jest bardzo fajny, lekki i nawilżający, no ale ja bym go włożyła do zupełnie innej kategorii jeśli chodzi o siłę działania. Dużym plusem jest też zapach. Bardzo ładny, kwiatowy, mi strasznie mocno przypomina zapach perfum “Alive” Bossa, tylko oczywiście w znacznie słabszej wersji. Wyczuwam te same nuty zapachowe i dla mnie podobieństwo jest naprawdę uderzające, choć sam zapach kremu nie należy do bardzo trwałych. Opakowanie to zwykła tubka z miękkiego plastiku. Wygodna, poręczna, nie zajmuje wiele miejsca. W sam raz do torebki. Lubię ten krem i z przyjemnością daję mu cztery gwiazdki, chociaż za nieco przekłamany opis pewnie można by odjąć jeszcze jedną... Podoba mi się jego lekka formuła, delikatny film, który szybko się wchłania, no i zapach. Polecam, ale do szybkiego wygładzenia i nawilżenia skóry dłoni. Poważniejszą robotę musi zrobić inny, bardziej odżywczy krem.