Kremy na dzień

Nivea Sun, Luminous 630, Dark Spot Control Sun Fluid SPF 50+ Przeciwsłoneczny fluid do twarzy SPF 50+

Nivea Sun UV Face Luminous 630 przeciwsł. Krem do twarzy p/przebarwieniom SPF50+ 40 ml 40 ml

• 13 listopada 2024 o 22:58
    Ciężki krem
    Nie polubiłam się z tym produktem. Znam dużo lepsze kremy z filtrem i więcej po produkt od Nivea nie sięgnę. Krem jak dla mnie ma zbyt gęstą konsystencję, jak na krem dzienny. Do tego po nałożeniu mam niemiłe wrażenie jakby moja skóra się "dusiła" pod warstwą kremu, jak nałożenie maski. A spf nie nakładam zbyt dużo. Nie roluje się, ładnie rozświetla twarz. Działanie przeciw przebarwieniom nie jest niczym nadzwyczajnym, każdy spf ma takie działanie, nic mnie tutaj ponadto nie zaskoczyło. Zapach jest intensywny, przyjemny, teraz kojarzy mi się z latem, bo właśnie wtedy go używałam :) Szybko się wchłania, z makijażem też wszystko gra. Nie szczypie w oczy. Jest wydajny, starczył mi na długo (aczkolwiek stosowałam naprzemiennie z innymi kremami). Formuła według mnie za gęsta, w lato dosyć mi to przeszkadzało.
  • 25 września 2024 o 18:16
    nie dla mnie
    Uwielbiam krem nadzień Nivea z tiamidolem, ten zwykły SPF 50. Ten niestety mi się nie sprawdza tak dobrze, a wręcz pogarsza stan mojej skóry. Krem jest odrobinę lżejszy w konsystencji, od tego z pompką, ale na skórze jest bardziej świecący. Nie matuje skóry, szybko się wyświeca. Ma bardzo mocny zapach, który może trochę podrażniać. Nie widzę, aby działał przeciw przebarwieniom, ale wierzę, że tak wysoka ochrona sama w sobie jest w stanie zapobiegać powstawaniu przebarwień. Krem niestety na mojej skórze powodował niezły wysyp, który zaczął mijać dopiero po zużyciu całego opakowania, więc wiadomo kto tutaj był winowajcą pogorszenia stanu skóry. Myślę, że krem będzie dobry dla skóry normalnej, która nie ma skłonności do podrażnień i przede wszystkim skłonności do powstawania wyprysków, zapychania itp.
  • 2 kwietnia 2024 o 18:44
    Zabarwił mi buzię na pomarańczowo :(
    Nie polecam tego kremu. Krem zakupiłam, aby przetestować i znaleźć swój ulubiony spf 50+. Niestety mnie zawiódł. Ma delikatną kremową konsystencję i jasny beżowy kolor, bardzo dobrze rozprowadza się na twarzy. Zawiera wysoką ochronę UVA i UVB, zawiera składniki nawilżające i... to by było na tyle jeśli chodzi o pozytywy. Nie nadaje się pod makijaż, wyświeca się nawet używany samodzielnie. Nałożony w większej ilości (a przecież tyle mówi się, że kremy spf mamy nakładać w ilości na dwa palce) roluje się. Poza tym po miesiącu stosowania zauważyłam, że moja twarz zmieniła odcień. I to nie jest delikatna zmiana - jest bardziej pomarańczowa od szyi i reszty ciała. Długo zastanawiałam się co jest tego przyczyną, jednakże upewniam się w tym coraz bardziej. Pozostawione na zakrętce tubki resztki kremu też zmieniają kolor na pomarańczowy. Tak jakby krem pod wpływem tlenu zmieniał kolor (zdjęcie w załączeniu). Bardziej polubiłam się z Nivea, Cellular Luminous 630 przeciw przebarwieniom (spf 50). Została mi 1/6 opakowania tego kremu, zmęczę w dni, kiedy pozostaję w domu, bo i tak już zmienił mi buzię na opaloną pomarańczę. Nie zauważyłam, aby zmniejszał przebarwienia, może odrobinę przy dłuższym stosowaniu, ale ten pomarańcz na twarzy przekreśla wszystko. Po zmyciu kremu z twarzy zmieniony kolor nadal się utrzymuje - buzia wygląda na bardziej opaloną od reszty ciała.
    Zalety:
    • kremowa konsystencja,
    • łatwo się rozprowadza,
    • zawiera wysoką ochronę 50+ UVA i UVB,
    • składniki nawilżające skórę,
    • wygodna aplikacja,
    • wydajny,
    • orzeźwiający zapach.
    Wady:
    • kolor (początkowo smarujemy się jasnym beżowym kremem, po miesiącu stosowania odkrywamy, że nasza skóra jest pomarańczowa),
    • wyświeca się,
    • roluje się,
    • nie nadaje się pod makijaż,
    • nie zmniejsza przebarwień,
    • dark control - chyba przyciemnia skórę, a nie rozjaśnia.
  • 21 września 2023 o 17:15
    Roluje sie strasznie
    Kupiłam ten spf zachęcona tym, że ma działać na ciemne przebarwienia i słyszałam też bardzo pozytywne opinie na jego temat. Rzeczywistość jednak okazała się inna. Krem dostajemy w kartoniku, tubka jest zrobiona z miękkiego plastiku, także można nasz krem wydostać do samego końca rozcinając opakowanie. Ja tego nie zrobiłam, ponieważ wyrzuciłam go jak miałam jeszcze w tubce z 1/4 zawartości, bo miałam go serdecznie dość i nie chciało mi się z nim dłużej męczyć. Kosmetyk ma kremową konsystencję, bardzo przypomina mi Nivea Luminous spf jeśli chodzi o teksturę, tutaj mamy delikatnie brzoskwiniowy kolorek i lekko jakby cytrusowy zapach. Niby wszystko super. Nakładałam go sobie na twarz na serum, bez serum, na inne serum, na tonik, na esencję i w różnych kombinacjach jakie można sobie wymyślić, za każdym razem dawałam kremowi jakieś 15 min żeby miał czas się wchłonąć i za każdym razem jest to samo - jak próbuję na to potem nałożyć podkład to jest rolowanie. Często nawet jak nic nie nakładam i mam dzień bez makijażu to mogę ten krem sobie zrolować ze skóry, więc to jest jakiś żart. Używałam go z 3 różnymi podkładami, z 4 różnymi serum, z kremem, bez kremu, jaką wariację można sobie wymyślić, to ja to spróbowałam i zawsze jest rolowanie, niezależnie od tego, co zrobię. Przez to rolowanie też oczywiście na pewno ochrona się zmniejsza, a przecież o tą ochronę przed UV tu się głównie rozchodzi. Dodatkowo jeśli już przetrzymam, nałoże na niego makijaż czy tam nawet nie nałoże, zroluję co trzeba, to i tak skóra świeci mi się jak nie powiem co już po 2 godzinach, w ciągu dnia jest tylko gorzej niestety. Co do zapobiegania przebarwieniom to się nie wypowiem, ten preparat substancję przeciw przebarwieniom posiada w składzie, ale to nie jest tak, że coś pouzywamy miesiąc i już brak przebarwień, to są miesiące, a nawet i lata używania codziennie takich produktów i wtedy możemy mówić o jakichś efektach. Chcę wierzyć, że ten produkt coś tam działa, ale ja nie jestem w stanie go używać, bo po prostu się roluje i w tym wypadku nie zapewnia żadnej realnej ochrony, a podkłady na nim leżą tragicznie (i też się rolują razem z nim), do tego są nietrwałe i wyglądam jak latarnia w bardzo krótkim czasie. Ja jestem na nie. 1/4 opakowania poszła dzisiaj już do kosza.
  • 15 maja 2023 o 19:39
    Bardzo fajny, lekki SPF
    Super, że od tego roku krem pojawił się w Polsce, jego dostępność jest wyższa, łatwiej go kupić i nawet można trafić na promocje. Kupiłam właśnie trzecie opakowanie za 62 zl. Krem ma dość ciężką konsystencję. Zdecydowanie nie spływa z dłoni, jest bogaty. Ale w kontakcie z twarzą bardzo łatwo się rozsmarowuje. Trzeba z nim chwilę popracować, ale za to wchłania się bardzo szybko. W ogóle nie bieli, zostawia na twarzy glow (ja pudruję, bo mam cerę mieszaną), ale solo na bardziej suchych cerach będzie wyglądał miodzio. Nawet trochę nawilża, może nie mocno, ale gdy nakładam go solo to spokojnie daje radę. Bardzo fajnie wygląda tylko przypudrowany, ale i pod podkładem. Nie czuć go w ciągu dnia na twarzy. Nie szczypie w oczy. Nałożony w zbyt dużej ilości może się rolować pod makijażem, uprzedzam. Największy plus: zawiera tiamidol i bardzo fajnie radzi sobie z przebarwieniami (przy regularnym i dłuższym stosowaniu). Ma UVA w kółku.
    Zalety:
    • Bogata konsystencja, a jednocześnie lekki na twarzy
    • Szybko się wchłania
    • Nie bieli
    • Daje ładne glow
    Wady:
    • Dość intensywnie pachnie