Kremy i maski do stóp

Yope Naturalny naprawczy krem chłodzący do nóg i stóp `Wypoczęte stopy`

Yope Foot
YOPE Wypoczęte Stopy Krem Chłodzący do Stóp 75ml

• 24 kwietnia 2025 o 20:38
    Może byłby spoko gdyby nie główna obietnica
    Krem zakupiłam latem będąc w ciąży kiedy to nogi i stopy dostawały mocno „w kość”. Główną przyczyną podjęcia decyzji zakupu akurat tego wariantu była obietnica odczucia przyjemnego chłodu i odprężenia stóp. Moje stopy są raczej normalne, może z lekką tendencją do wysuszenia pięt. Niestety, u mnie ten krem się nie sprawdził. Obietnica chłodzenia nie została spełniona, przynajmniej ja takowej nie odczułam. Nie ukrywam, że wręcz męczyłam się z efektem, jaki otrzymałam. Jeśli chodzi o nawilżenie, tutaj jest już lepiej – krem całkiem dobrze radzi sobie z codzienną pielęgnacją, zostawia skórę miękką i przyjemną w dotyku. Po użyciu wyczuwalny jest matowo- satynowy film. Stopy nie są natłuszczone, co jest dużym plusem dla osób, które w niedługim czasie muszą założyć buty. Opakowanie to niewielka tubka z miękkiego tworzywa z kanciastą zakrętką. Rzadko spotyka się takie rozwiązanie w kremach do stóp, ale jakoś szczególnie mi to nie przeszkadzało. Zapach jest dziwny, niby ciut mentolowy, ale jest w nim również coś słodkiego. Niestety nie przypadł mi do gustu, ale na moje szczęście jest na tyle delikatny, że podczas aplikacji prawie go nie czuję Z przykrością stwierdzam, że się zawiodłam. O tyle, o ile nawilżenie i komfort „noszenia” są w porządku to o efekcie chłodzenia można pomarzyć. Dla normalnej skóry stóp myślę, że będzie odpowiedni, przy mocnym rogowaceniu lub innych problemach z suchością może być nieco za słaby. Raczej nie sięgnę po niego ponownie
    Zalety:
    • Nawilża
    • Postawia efekt satynowej skóry
    • Nie jest tłusty
    • Poręczne opakowanie
    Wady:
    • Brak efektu chłodzenia i odprężenia stóp, a na tym głównie mi zależało
  • 15 lutego 2025 o 18:28
    Efekt chłodzenia znikomy, naturalny skład, lekki krem do stóp raczej mało wymagających.
    Yope to produkty rodzimej marki z naturalnymi składami po które lubię sięgać, recenzowany krem "Wypoczęte stopy" okazał się taki sobie... Urocza minimalistyczna szata graficzna opakowania charakterystyczna dla marki, biała tubka z ośmiokątną nakrętką jest nieco kłopotliwe w otwieraniu, osobiście wolę zamknięcie na klik :) Wszystkie czytelne informacje dotyczące produktu zostały poddane na opakowaniu zarówno kartoniku jak i tubce. min. naturalny w 99% skład, pojemność 75 ml, PAO 3 miesiące od momentu pierwszego otwarcia, produkt nie testowany na zwierzętach. Biały krem o lekkiej konsystencji i nieco męskim zapachu idealny na lato, odświeży stopy, lekko nawilża ale bez większego WOW jeśli mamy większe problemy ze stopami, nie odczuwałam efektu chłodzenia zarówno latem jak i teraz. Krem szybko się rozprowadza i wchłania traktuje go jako wspomagacz po wizycie u podologa. Wystarczy zaaplikować niewielką ilość.
  • 19 grudnia 2024 o 16:56
    Fajny fajny, ale nie robi zupełnie nic
    Do wyboru akurat tego kremu zachęciła mnie obietnica chłodzenia i przeurocza grafika na opakowaniu - mam już teraz przynajmniej nauczkę, że nie zawsze w środku znajdę to, co mi obiecano. Dotychczas nie zawiodłam się na kosmetykach Yope, więc chyba tym mocniejsze było moje rozczarowanie, bo poza wyglądaniem ładnie ten krem naprawdę nie robi zupełnie nic. Nie mam specjalnie wymagającej skóry stóp, do utrzymania jej w dobrej kondycji nie są potrzebne jakieś specjalne zabiegi czy kosmetyki, ale ten - z nazwy przecież naprawczy - krem nie potrafił sprostać nawet tak prostemu zadaniu. Efektu chłodzenia też nie zauważyłam, a stosowałam go głównie latem. Za jedyną zaletę (poza kwestiami wizualnymi) mogę chyba podać tylko lekką formułę i szybkie wchłanianie plus brak tłustej warstwy po aplikacji. Trudno jednak, żeby ją pozostawiał, skoro nie działa :D W moim przypadku jeszcze nie sprawdził się zapach, niby delikatny i rześki, ale podbity chemiczną nutą. Ja powtórki nie planuję - w tej cenie można spokojnie znaleźć o wiele lepszą alternatywę.
    Zalety:
    • ładne opakowanie
    Wady:
    • brak obiecywanego działania
    Vardzia
    19 października 2024 o 12:39
    Chłodził tylko zimne stópki
    Trwając w postanowieniu o codziennym kremowaniu stópek wieczorem, w wakacje sięgnęłam po ten krem. Przyznaję, że w dużej mierze podjęłam tą decyzję na wskutek obiecanego efektu chłodzenia. Stosowałam go i w sierpniu i na początku września. Krem ma bardzo lekką i raczej rzadką formułę. Rozprowadza się łatwo i ma przyjemny mentolowy zapach. Wchłania się też raczej dobrze. Natomiast nie do końca wiem kiedy następował ten efekt chłodzenia. Na pewno nie w gorące dni - wtedy ten efekt był wgl nie wyczuwalny. Z to świetnie dało się go odczuć kiedy temperatura spadała do 10 stopni - wtedy nic nie było w stanie tych stópek rozgrzać. Jeśli chodzi o efekt nawilżenia to praktycznie też go nie było. Fakt, że ja mam dużą skłonność do przesuszeń skóry na stopach i rogowacenia pięt ale naprawdę - tutaj nie było ani cienia efektu. On sobie był, ale nie wchłaniał się, nie nawilżał. Nie robił nic. Co do opakowania to plastikową tubka zakręcona małą nakrętką. Drobna, wygodna w użytkowaniu, nie sprawiająca problemów - czyli taka jak tygryski lubią najbardziej. To opakowanie wystarczyło na jakieś półtora miesiąca, ale przyznaję, że nie stosowałam go codziennie. Po prostu musiałam co jakiś czas ratować się czymś innym. Wydajność więc też nie powala. Tyle chociaż ze drogi nie był i widziałam go w sieciówkach. Osobiście jestem na nie. Nie chłodzi, nie odżywia skóry, nie nawilża. Uważam że szkoda niego pieniędzy.
    Zalety:
    • tani
    • łatwo dostępny
    Wady:
    • nie nawilża
    • nie odżywia
    • nie chłodzi
  • 11 lipca 2024 o 23:23
    Fajna opcja na schłodzenie
    Moje stopy nie są bardzo wymagające, więc krem kupiłam głównie po to, żeby schłodzić je w gorące dni i po długich spacerach. Moim problemem są głównie suche pięty. Zalety: - przepiękny zapach, choć może być kwestią bardzo indywidualną. Osobiście chciałam upolować perfumy o takim zapachu, dla mnie ma w sobie coś rześkiego i przyjemnego. - daje przyjemne uczucie schłodzenia - dla mnie to był główny cel i obietnica, na której spełnienie liczyłam najbardziej. Efekt nie utrzymuje się oczywiście nie wiadomo jak długo, ale dla mnie wystarczająco. - małe opakowanie, które można że sobą wszędzie zabrać, - łatwa aplikacja, - zakrętka! Czasem w kremach trzeba się namęczyć, żeby coś odkręcić., - znowu opakowanie - w porównaniu do kremów do rąk, tutaj opakowanie się nie zagina i nie robią się dziury, Wady: - mam małe wątpliwości, co do regeneracji podrażnionej skóry, - chwaliłam za małe opakowanie, ale mogłoby być trochę większe w tej cenie :),