Szampony do włosów

Joanna Ultra Color System , Srebrny szampon do srebrnych i popielatych odcieni blond

Joanna Ultra Color Srebrny Szampon do Włosów 400ml

• 1 sierpnia 2024 o 12:14
    tani i ok
    tani i ok. Opakowanie takie typowe skromne jak wszystkie kosmetyki firmy Joanna. Szampon zamknięty w wygodnej butelce. Ma fajny kolor i przyjemny zapach. Ładnie pieni się na włosach i fajnie wygląda taki fioletowy. Po spłukaniu włosy maja taki ładny odcień ja ogólnie poprawiam jeszcze później tej samej marki płukanka i włosy wyglądaja extra - uzywam aby zminimalizować żółte odcienie. Jak dla mnie bardzo dobry produkt.
    Zalety:
    • tani, ładny kolor produktu, przyjemny zapach, nadaje ładny odcień włosom
  • 1 sierpnia 2024 o 11:49
    Dobry
    Szampon zamknięty jest w klasycznej butelce. Wydajny. Zapach wyczuwalny. Konsystencja idealna, nie za wodnista. Szampon dobrze się pieni. Oczyszcza skórę głowy. Nie wysusza i nie powoduje łupieżu. Delikatnie ochładza ton włosów. Włosy są odbite u nasady, miękkie i błyszczące. Efekty ochłodzenia koloru i zminimalizowanie żółtych tonów widoczne są po kilku użyciach. Ogólnie szampon spełnia swoje zadanie. Chętnie go stosuję ponieważ nie zauważyłam by wysuszał skórę głowy. Włosy ładnie błyszczą. Zalety: Włosy odbite u nasady Nie powoduje łupieżu i nadmiernego przesuszenia włosów Pozostawia chłodny odcień na włosach Nie podrażnia Niweluje żółte tony Włosy miękkie i błyszczące Cena Dostępność
  • 12 grudnia 2023 o 9:20
    dobry i niedrogi
    Był moim pierwszym szamponem nadającym kolor, używałam go do farbowanych na bardzo jasny blond włosów i tylko jako drugi produkt, którego głównym zadaniem było nadać odcień włosom dlatego w mojej ocenie skupię się na tym aspekcie, nie stosowałam go do oczyszczania skalpu. Szampon zamknięty jest w wygodnej butelce z zamknięciem typu klik. Ma bardzo ciemny kolor, fiolet wpadający w granat/czerń. Działanie koloryzujące oceniam na 5 - co prawda nie ma się co spodziewać spektakularnych efektów po 1 myciu, ale przy regularnym stosowaniu znacząco poprawia odcień włosów i jeśli komuś zależy na chłodnym blondzie to ten szampon pomoże w jego uzyskaniu. Spory minus za przesuszanie włosów, po kilku myciach niestety zrobiło mi się tzw siano na głowie, ale znalazłam na to sposób - niewielką porcję szamponu mieszałam z odżywką lub maską do włosów i taką mieszankę nakładałam na kilka minut, znacząco zniwelowało to problem przesuszania, a dalej cieszyłam się z pięknego koloru :) Obecnie nie farbuję już włosów, więc przestałam go używać, ale jeśli kiedyś znów wrócę do popielatego blondu i szampon dalej będzie dostępny to na pewno do niego wrócę!
    olmiks
    27 października 2023 o 20:08
    Dobry, chociaż sądziłam, że efekt będzie bardziej widoczny
    Szampon jest bardzo w porządku, spełnia swoją podstawową rolę - dobrze myje włosy i usuwa nałożone przed myciem kosmetyki. Ma ciekawy kolor (ciemny fiolet) i dość rzadką konsystencję. Kupiłam go, by odcień moich farbowanych włosów był mniej "kanarkowy", żeby pojawiło się więcej srebrnych/ popielatych refleksów. Rzeczywiście po użyciu szamponu coś widać, ale efekt jest bardzo słaby po jednym myciu. Potrzeba kilku myć (najlepiej dzień po dniu), by faktycznie żółtawy odcień włosów odszedł w niepamięć.
    Zalety:
    • wygodne opakowanie
    • ciekawy kolor kosmetyku
    • atrakcyjna cena
    Wady:
    • efekt po jednym myciu mógłby być bardziej spektakularny
    Lisek87
    24 maja 2023 o 18:17
    Alert uczuleniowy
    Generalnie nigdy nie miałam problemów z testowaniem szamponów, aż nie spotkałam Ciebie Joanno. Używałam szamponu sporadycznie - raz w tygodniu (?) żeby schłodzić kolor włosów. Niestety nie zauważyłam żeby cokolwiek stonował. I za każdym razem po użyciu tego szamponu, a właściwie dzień po użyciu wychodziło mi na skórze głowy uczulenie. Były to albo czerwone "placki" na głowie albo wręcz ropne krosty. Pragnę nadmienić iż nie mam wrażliwej skóry głowy, moje włosy są cienkie, przetłuszczają się u nasady, a puszą na końcach. Słowiańskie włosy ot co. Próbowałam różnych szamponów tego typu i żaden naprawdę nie zrobił mi krzywdy, natomiast Joanna ma coś w składzie co powoduje u mnie reakcje uczuleniową. Szkoda, bo zapach jest bardzo ładny, szampon dobrze się pieni, nie zostawia fioletowych rąk, no ale niestety kwestia podrażnienia skóry głowy całkowicie go eliminuje z mojej kosmetycznej półki.
    Zalety:
    Wady:
    • Podrażnia
    • Uczula