WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Balsamy do ciała

Yope Skin Progress, Hydroaktywny balsam do ciała `Nawilżona Skóra`

hairstore.pl
Yope Skin Progress Hydroaktywny Balsam do ciała Nawilżona skóra - Water Frutis 200 ml
Bodyland.pl
YOPE Skin Progress Hydroaktywny Balsam do Ciała Nawilżona Skóra Water Fruits 200ml
Yope Skin Progres

Ola_my
    2 maja 2025 o 10:44
    Jestem na nie
    Produkt jest korzystny cenowo, można go kupić bardzo tanio, niestety, tym razem jakość idzie za ceną i jest też krótko mówiąc tanio. Zacznijmy od tego, co jest najbardziej niedopracowane, czyli opakowanie. Produkt jest zbyt gesty, ciężko go wycisnąć przez bardzo wąski otwór. Musiałam używać dużo siły, aż się poddałam i po prostu za każdym razem zdejmowałem nakrętkę. Czy tego oczekuje od produktu, który jest nowy, a opakowanie jest pełne? Zdecydowanie nie. Balsam po wyciśnięciu jest gesty, lekko fioletowy, troszkę przypomina mi jogurt, łatwo się rozsmarowuję. Nie zauważyłam mocnego nawilżenia, mimo mocnego składu. Produkt mnie nie uczulil, ani nie podrażnił. Zapach, bardzo intensywny, dla mnie trochę zbyt sztuczny. Niestety, mimo, ze lubię produkty firmy Yope, ten był moim zdaniem nieudany, i nie zachęcił do korzystania z innych zapachów z tej serii.
  • 5 grudnia 2024 o 20:59
    Dobrze nawilża nawet suchą skórę
    Moja skóra w okresie jesienno - zimowym jest wysuszona, dlatego w tym czasie używam często balsamów do ciała, aby ją nawilżyć. Balsam ma lekką, jednolitą konsystencję, jest koloru lekko fioletowego. Ma przyjemny, delikatny zapach. Po nałożeniu balsam szybko wchłania się nie pozostawiając tłustego filmu na skórze. Muszę przyznać, że często balsamy, które szybko wchłaniają się nie dawały mi odczucia nawilżenia, ale w przypadku tego balsamu Yope jest inaczej - moja skóra faktycznie była dobrze nawilżona. Balsam nie podrażnia i nie uczula. Kwestia opakowania - jest ono mało praktyczne i wygodne. Za pierwszym razem kiedy chciałam użyć balsamu nie mogłam go w ogóle wycisnąć, gdyż zamknięcie na klik jest tak wąskie, że było to utrudnione pomimo, że balsam nie jest aż tak gęsty. Żeby go użyć musiałam odkręcać korek i tak robiłam za każdym razem. Balsamu używałam mniej więcej co 2, 3 dzień i w taki sposób zużyłam go w ciągu miesiąca, więc moim zdaniem 200 ml to mała pojemność, biorąc pod uwagę moje potrzeby . Nie mniej jednak kupiłam go za około 10 zł, więc nie była to wygórowana cena. W składzie znajdziemy wiele składników, które odpowiadają za nawilżenie skóry: olej macadamia, olej ze słodkich migdałów, olej kokosowy, blue matcha, Komplekst karmazynowej algi i minerałów morskich Podsumowując, uważam że opakowanie jest mało praktyczne i niewygodne, poza tym to balsam, który fajnie nawilży nawet bardzo suchą skórę dając ukojenie.
    Zalety:
    • lekka konsystencja,
    • szybko wchłania się,
    • dobrze nawilża nawet suchą skórę
    Wady:
    • opakowanie jest niewygodne,
    • trudno wycisnąć z opakowania produkt
  • 10 października 2024 o 21:36
    Przyszłam tu po to, by rozwiać te złe oceny
    Kocham ten balsam od pierwszego użycia! Odkąd wycofali z mojego Rossmana słynne balsamy Yope z pompką musiałam zdecydować się na coś innego. Po pół godzinie stania przy kremach stwierdziłam, że ponownie wybiorę Yope. Potrzebowałam czegoś ultra treściwego, co mnie na pewno nie podrażni. Miałam ręce wysuszone do granic możliwości przez używanie środków czystości bardzo słabej jakości i nałożenie jakiegokolwiek kremu powodowało silne pieczenie dłoni... A ten balsam okazał się otulającą chmurką o cudownym zapachu jagodowego jogurtu. Dokładnie tak samo wygląda jego konsystencja. Bardzo gładko się go rozsmarowuje; sunie po dłoni jak masło nie pozostawiając tłustej warstwy. Bardzo szybko się wchłania zostawiając skórę od razu nawilżoną i pozbawioną wyglądu suchości. Po tej masakrze jaką miałam od taniej chemii wystarczyło kilka dni regularnego używania, by moje dłonie po miesiącach suchości z popękaną skórą wróciły znowu do pięknej gładkości. Później wystarczyło już tylko używać go regularnie, raz dziennie lub na noc by utrzymać efekt. A gdy znowu coś się dzieje ze skórą to używam balsamu po każdym myciu rąk i znowu jest świetnie. Bardzo cenię ten olejowy skład; tak bogate zestawienie różnych olei to coś, czego zawsze szukam w tego typu balsamach. Co do opakowania: nie przeszkadza mi, że ciężko się go wydobywa. Dla mnie najważniejszy jest produkt i to jak działa. Opakowanie ma kształt prostokątny, przez które sztywne rogi utrudniają ściśnięcie buteleczki. Przez pierwsze 4 miesiące nie mam problemu z jej używaniem. Wystarczy mocno wstrząsnąć butelkę. Dopiero przy samej końcówce wyciśnięcie balsamu stanie się niemożliwe, dlatego przecinam butelkę i przekładam pozostałą zawartość do słoiczka. Robię tak z każdym produktem, niezależnie od opakowania, dlatego cieszę pięknym wyglądem buteleczki Yope przez dobre kilka miesięcy a potem zużywam końcówkę i kupuję nowe opakowanie. Podsumowując: w moim przypadku produkt robi dokładnie to, co chciał producent, czyli przepisując bezpośrednio z opakowania: regeneruje skórę, skutecznie nawilża, szybko się wchłania, pozostawia barierę ochronną (to coś, co ja nazywam chmurką), skóra staje się miękka i gładka w dotyku.
    Zalety:
    • skutecznie nawilża
    • pięknie pachnie
    • otula dłonie i pozostają gładkie
    • cena i jakość
    Wady:
    • kształt opakowania
  • 26 września 2024 o 10:22
    Męczarnia
    Opakowanie w żaden sposób nie jest dostosowane do tak gęstego produktu. Wydobywanie go, a raczej próby i ciągłe potrząsanie, żeby cokolwiek wyszło to męczarnia, a nie przyjemność z używania produktu, który ma umilać pielęgnację. I tak jak w reszcie produktów tej serii - ZAPACH. Męczący, chemiczny zapach, który niestety długo się utrzymuje. Na pewno do niego nie wrócę.
    Wady:
    • opakowanie niewspółmierne to gęstości produktu
    aKatia
    19 września 2024 o 16:31
    Ogólnie dziwny
    Kupiłam zachęcona promocją, naturalnym składem i obietnicami na butelce ale jestem rozczarowana Zaczynając już od samego opakowania które powinno mieć pompkę do tak gęstego produktu. Przy pierwszym użyciu nie mogłam go wydobyć. Po chwili trzęsienia butelką i stukania o blat wyszło trochę balsamu. Po kilku dniach nieużywania balsam zastygł w otworze i pojawił się kolejny jeszcze większy problem z wyciśnięciem produktu. Po chwili walki udało mi się wycisnąć balsam ale wystrzelił na podłogę i ubrania. Lepiej go po prostu odkręcić. Drugie co mnie uderzyło to zapach. Dziwny jakby cytrusowy, owocowy ale bardzo chemiczny. Konsystencja wydaje się przyjemna choć niezbyt nawilżająca. Jest lekka i szybko się wchłania ale sprawia wrażenie silikonowo śliskiej. Zupełnie nie dla mnie. Plus za to że rzeczywiście szybko się wchłania i zaraz można się ubrać Po nałożeniu na podrażnienia czy skórę świeżo po goleniu nie szczypie. Trochę nawilża średnio pachnie musi stać do góry nogami żeby dało się z niego cokolwiek wycisnąć. Zużyję ale na pewno więcej nie kupię