Kremy na dzień

Ziaja Kozie Mleko, Skoncentrowany krem nawilżający foto-ochronny SPF 20, do skóry suchej i skłonnej do zmarszczek

notino.pl
Ziaja Kozie mleko Skoncentrowany krem nawilżający foto-ochronny 50ml
Ziaja Kozie Mleko
Ziaja Kozie mleko Skoncentrowany krem nawilżający foto-ochronny 50ml

• 31 marca 2025 o 20:04
    Uwielbiam ten krem Ziaja
    Krem Ziaja Kozie Mleko jest bardzo fajny. Jest gęsty i bardziej treściwy, ale ładnie się wchłania, sprawia że skóra twarzy wygląda lepiej i zdrowiej. Zawiera filtr 20 SPF, więc nadaje się na słoneczny dzień. Ma bardzo ładny, lekki zapach. Skóra po nim jest lekko błyszcząca. Sprawdza się pod makijaż, nie roluje podkładu mineralnego w pudrze, który stosuję. Jedną z największych moim zdaniem zalet jest to, że pozytywnie działa na moją skórę skłonną do trądziku. Zauważam, że zmiany lepiej się goją i nie pojawiają się kolejne. Co może dziwić, ze względu na gęstą konsystencję. Jedyny minus to, że trzeba ostrożnia omijać okolice oczu, bo szczypie, może za sprawą zawartości filtra. Zdarza się, że po całym dniu z zaaplikowanym tym kremem pod koniec dnia oczy szczypią - na skutek przeniesienia kremu w okolice oczu.
    Zalety:
    • lekka ochrona przeciwsłoneczna
    • dobrze się wchłania
    • pozytywnie działa na skórę trądzikową, goi podrażnienia
    • tani
    • wydajny
    Wady:
    • omijać okolice oczu bo powoduje szczypanie
  • 28 stycznia 2023 o 17:04
    Mleczny
    Mamy krem od Ziaji o mlecznej konsystencji. Z naturalnych składników mamy tak naprawdę tylko ekstrakt z koziego mleka. Zawarte jest również mnóstwo filtrów i emolientów. Na plus jest konsystencja oraz nawilżające działanie. Zapach ma typowy dla całej serii - dla mnie bardzo ładny. Nie można go jednak za dużo nałożyć, gdyż może zapchać pory. Twarz chroni na zimę bardzo dobrze i nie podrażnia. Ze względu na słabo naturalny skład ciężko mi powiedzieć, czy kupię go ponownie.
    Zalety:
    • nawilża
    • chroni przed warunkami atmosferycznymi
    Wady:
    • nie można zbyt dużo nałożyć, gdyż zapycha wtedy pory
    • chemiczny skład
  • 30 sierpnia 2022 o 11:08
    Całkiem przyzwoity krem z filtrami
    Po dobrych doświadczeniach z innym kremem z serii Kozie Mleko (ultralekki nawilżający SPF 15) postanowiłam sięgnąć po kolejny krem, z jeszcze wyższym filtrem. Ziaja nareszcie zaczęła produkować kremy z SPF, bo do tej pory brak filtra stanowił dla mnie czynnik hamujący mnie przed ich zakupem. Krem pachnie jak inne produkty z linii Kozie Mleko - jest to aromat kremowy, kosmetyczny, mi się bardzo podoba, chociaż wiem, że jego intensywność przeszkadza niektórym osobom. Jako, że jest to krem przeznaczony do skóry suchej i skłonnej do zmarszczek, ma dość treściwą konsystencję, ale mimo to dobrze się rozprowadza po skórze. Przed nałożeniem makijażu trzeba odczekać min. 20 min, bo krem jednak pozostawia coś na kształt delikatnie lepkiej warstwy. W wyższych temperaturach nasilał mi przetłuszczanie skóry, ale dobrze sprawdzał się jesienią i zimą, bo nie tylko nawilża i chroni przed promieniowaniem, ale też lekko natłuszcza buzię. Nie jest to jakieś intensywne natłuszczenie, niemniej dobrze się sprawdza w niskich temperaturach, natomiast na lato krem jest zdecydowanie zbyt ciężki. Krem zamknięty w białej tubce, co umożliwia dozowanie takiej ilości produktu, jaką chcemy. W sumie wolę tubki niż opakowania z pompką, bo mam wrażenie, że nie zawsze jestem stanie wydobyć produkt z buteleczki do końca. Cena bardzo przyjazna portfelowi - krem kupiłam w aptece z ok. 10 zł, więc to również zaliczam do plusów.
    Zalety:
    • przyjemny zapach
    • dobra cena
    • chroni skórę w sezonie jesienno-zimowym
    Wady:
    • latem jest zbyt ciężki i przetłuszcza skórę
  • 20 kwietnia 2022 o 23:37
    Codzienny krem
    Jestem młodą osobą oraz posiadaczką suchej skóry i wybrałam właśnie ten krem aby zapobiec fotostarzeniu ale także zadbać o odpowiednie nawilżenie mojej skóry. Krem zawiera SPF 20 więc nie jest to mocny filtr i w słoneczne dni trzeba zaopatrzyć się w coś z mocniejszego. Krem ma lekką konsystencję, miły zapach, bardzo szybko się wchłania, a skóra staje się gładka w dotyku i delikatnie rozświetlona. Używam go codziennie i sprawdza się również pod makijaż. Trzeba uważać na okolice oczu gdyż kremy z filtrem lubią szczypać gdy się dostaną do oka.
  • 4 września 2020 o 19:26
    Dobry
    Krem zamknięty w tubce, dzięki czemu możemy wydobyć odpowiednią ilość produktu. Zapach typowy dla całej serii, dla mnie bardzo ładny, delikatny, ale mleczny. Krem dosyć szybko się wchłania, nie pozostawia tłustej warstwy, nadaje się pod makijaż. Dobrze nawilża, zawiera filtry. Czy jednak zapobiega fotostarzeniu nie jestem w stanie swierdzić. Jednak jestem z niego zadowolona.