Peelingi do skóry głowy

beBIO Baby Hair Complex, Naturalny peeling enzymatyczny stymulujący wzrost włosów

notino.pl
BE BIO EWA CHODAKOWSKA Naturalny peeling stymulujący wzrost włosów Baby Hair Complex, 100ml
BeBIO Baby Hair Complex peeling enzymatyczny stymulujący wzrost włosów

Nasi użytkownicy zostawili 18 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

agam93
    13 maja 2025 o 18:06
    Piękny zapach ale
    Tekturowe opakowanie kryje w sobie tubkę, która ułatwia nakładanie produktu. Uwaga trzeba uważać by nie nacisnąć zbyt mocno, ponieważ ma leistą konsystencję. To peeling enzymatyczny więc nie wymaga pocierania opuszkami palców ( tylko jak ktoś chce i potrzebuje :) ) Można odnieść wrażenie jakby nałożyło się chłodny kisiel na głowę ale to przyjemne uczucie. Baby hairy miałam już wcześniej więc nie jestem w stanie stwierdzić czy urosło ich więcej. Ja stosuję peelingi przede wszystkim do usuwania martwego naskórka. Jest ok, być może do niego wrócę bo spodobał mi się jego egzotyczny zapach.
    Zalety:
    • Zapach!
    • Delikatny dla skóry głowy.
    Wady:
    • Wydajność.
    • Nie zauważyłam większej ilości baby hair.
  • 11 maja 2025 o 21:46
    Czysta skóra głowy, lekkość włosów
    beBIO Baby Hair Complex – Naturalny peeling enzymatyczny stymulujący wzrost włosów to produkt, który przyciąga uwagę obietnicami producenta dotyczącymi zwiększenia gęstości włosów oraz poprawy ich kondycji. Choć nie zauważyłam spektakularnego wzrostu nowych włosów, to jednak delikatne uniesienie u nasady i uczucie świeżości po użyciu są zauważalne. Produkt ma lekką, wodnisto-żelową konsystencję, która łatwo rozprowadza się po skórze głowy. Delikatny zapach z nutą kokosa jest przyjemny i nieprzytłaczający. Opakowanie z precyzyjnym aplikatorem stożkowym umożliwia dokładne nałożenie produktu bez marnowania go. W składzie znajdziemy m.in. aloes, argininę, papainę oraz kwasy AHA, które wspólnie działają nawilżająco i złuszczająco, oczyszczając skórę głowy z martwego naskórka i resztek kosmetyków. Po użyciu skóra głowy jest odświeżona, a włosy uniesione u nasady, co daje wrażenie większej objętości. Niestety, produkt nie jest zbyt wydajny – jedno opakowanie wystarcza na około 3-4 użycia przy stosowaniu raz w tygodniu. Mimo to, cena jest przystępna, co czyni go atrakcyjnym wyborem dla osób szukających skutecznego peelingu do skóry głowy. Podsumowując, beBIO Baby Hair Complex to produkt, który skutecznie oczyszcza skórę głowy, nie powodując podrażnień czy swędzenia. Choć nie stał się moim absolutnym ulubieńcem, z pewnością wrócę do niego w przyszłości, doceniając jego działanie i przyjemność stosowania.
    Zalety:
    • oczyszczenie skóry głowy
  • 6 maja 2025 o 15:49
    Ładnie pachnie, ale zero działania
    Peeling enzymatyczny do skóry głowy od BeBio Cosmetics totalnie się u mnie nie sprawdził. Niestety – poza ładnym zapachem i estetycznym, wygodnym w użyciu opakowaniem – nie zauważyłam absolutnie żadnego efektu. Skóra głowy nie była lepiej oczyszczona, nie było uczucia świeżości, objętości ani jakiejkolwiek zmiany. Dobrze, że chociaż nie podrażnił skóry, ale działanie praktycznie żadne. Jak dla mnie – zbędny krok w pielęgnacji.
    Zalety:
    Wady:
    • Totalnie nic nie zrobił na mojej skórze głowy
  • 27 kwietnia 2025 o 13:00
    Kokosowy rytuał
    Odkąd dowiedziałam się, że peeling skóry głowy jest ważnym zabiegiem, tak staram się raz w tygodniu stosować takie kosmetyki. Z produktem marki beBIO spotkałam się po raz pierwszy, ale nie uważam aby to był zmarnowany czas ;-) Peeling enzymatyczny kupiłam na promocji w Rossmanie. To 100 ml tuba zakończona zakrętką z dziubkiem w spokojnej tonacji kolorystycznej i złotymi wykończeniami. Cieszy oko, ale znów nie różni się zbytnio od opakowań innych producentów. Po otwarciu najpierw "uderzył" mnie piękny kokosowy zapach. Musze przyznać, że fani tej woni będą w 7 niebie. To wspaniała, naturalna nuta zapachowa, która nie drażni i nie powoduje reakcji alergicznej, za to umila zabieg peelingujący. Dla mnie strzał w 10! Natomiast mam lekkie zażalenie do konsystenji kosmetyku - płyn jest trochę za rzadki. Nie jest to problem nie do przejścia, jednak trzeba działać szybko by ciecz nie spłynęła z głowy. Podczas aplikacji na skórę peeling idealnie się wmasowywał, przy tym nie powodując efektu ściagnięcia lub pieczenia, jak i dobrze zmywał. Regulanie stosując ten kosmetyk moje włosy odbiły sie od nasady, wyglądają na dużo zdrowsze, a skóra na bardziej nawilżoną i świeżą. To zapewne zasługa stosowanych przez producenta w składzie takich składników jak: - aloes - arginina - papaina - kwasy AHA Uważam, że peeling poprawia kondycję skóry głowy, jednakże czy sam może stanowić idealny kosmetyk do przyspieszenia porostu włosów? No nie zgadzam się. Jest idealny do oczyszczenia skóry głowy, a tym samym przygotowaniu jej do dalszych zabiegów takich jak stosowanie wcierki, która na pewno lepiej zadziała na czystej głowie. Na pewno jeszczę kupię peeling enzymatyczny beBIO, bo świetnie spełnił rolę na jakiej mi zależało, a ponadto jest szeroko dostępny i nie rujnuje portfela.
  • 10 marca 2025 o 9:57
    Sprawdził się
    Rzadko używam peelingu do skóry głowy, ale ten dobrze się aplikuje z uwagi na wygodne opakowanie. Zapach ma przyjemny oraz na plus naturalny skład. Jedyny minus to jest dość rzadki i trzeba uważać z ilością aplikacji. Włosy po zastosowaniu dłużej są świeże i odbiły się od nasady po wysuszeniu.
    Zalety:
    • Wygodne opakowanie naturalny skład skuteczny
    Wady:
    • Konsystencja