Jest to maseczka wchodząca w skład serii Hair Cycling.
Kuracja 15 min. ultranwailżająca, duże opakowanie 280 ml, słoiczek plastikowy, ładny, ale przesadzony rozmiar, aby wydawalo sie, że maska jest jeszcze większa;)
Zadbano zarówno o skład produktu:
* Persea Gratissima (Avocado) Oil,
* Macadamia Ternifolia Seed Oil,
* Moringa Oleifera Seed Oil,
* Aloe Barbadensis Leaf Juice,
* Betaine,
* Glycerin,
jak i specjalnie dobrane nuty zapachowe, opisane na opakowaniu w widocznym miejscu, mogące pomylić się z prawdziwym/rzeczywsistym składem, ale zamysł był taki, aby wytworzyć system nut jak w perfumach i serio, udało się:
~nuta głowy: sól morska,algi,
~ nuta serca: lilia, tuberoza, imbir,
~ baza: mięta, cedr, piżmo.
Maska ta pachnie obłędnie i zapach ten pozostaje dłużej na włosach:)
moim zdaniem pachnie ona bzem.
Działanie: typowa maska nawilżająca, duży komfort nakładania i przebywania w tym zapachu, ale super właściwości pielegnacyjnych nie zauważyłam. Można poprawić efekt pielęgnacji jakimś dobrym emolientem.
U mnie ta maska nawilża włosy, ułatwia rozczesywanie. Nie puszy, chyba że stosowałabym ja po każdym myciu, ale tak nie wolno robić, zbyt dużo humektantów jak np. gliceryna w składzie.
Dla mnie maska mogłaby bardziej dociążać włosy. Moje są wysokoporowate na długości, rozjaśniane, dlugie.
Skład bardzo mi się podoba, gdyż lubię olej moringa i makadamia, są świetne przy wysokoporach, ale efektu wow nie zauważyłam. Są inne lepsze maski również w całej gamie produktów Only Bio:)
Zalety:
- piękny skład: olej makadamia, moringa,
- solidna dawka nawilżenia dla włosów,
- cudowny zapach,
Wady:
- brak większego dociążenia,
- brak efektu Wow.