Kremy do twarzy dla dzieci

CERA+ Solutions Krem ochronny dla dzieci od 1. miesiąca życia SPF50 (nowa wersja)

• 4 listopada 2024 o 9:29
    Zdecydowanie nie na twarz, ale ochrona UV na plus
    Miałam nadzieję, że ten krem z filtrem stanie się moim sprzymierzeńcem w codziennej ochronie twarzy, ale niestety nie spełnił moich oczekiwań. Produkt okazał się bardzo gęsty i trudny do rozsmarowania, co sprawia, że jego aplikacja staje się mało komfortowa. Na skórze pozostawia białą, matową warstwę, która mocno wybiela cerę i nie jest łatwa do zmycia. Nie nadaje się pod makijaż – roluje się, co niestety psuje efekt końcowy. Dzięki wysokiemu poziomowi ochrony UV, krem dobrze spełnia swoją podstawową funkcję ochrony przeciwsłonecznej, za co daję mu plus. Sprawdza się na ciało, kiedy potrzebuję intensywnej ochrony w trakcie długiego przebywania na słońcu, choć zdarzyło mi się lekko opalić po całym dniu na słońcu. Na pewno warto docenić jego wydajność – krem jest tak gęsty, że starcza na dłużej, ale niestety to też utrudnia jego zużycie. Podsumowując, polecam go raczej do stosowania na inne części ciała niż twarz, zwłaszcza że ma skłonność do zapychania cery. Dla mnie nie sprawdził się, więc nie planuję ponownego zakupu, ale jego wysoka ochrona UV może być atutem dla tych, którzy szukają filtrów na wyjścia na plażę lub długie spacery na słońcu.
    Zalety:
    • Wysoka ochrona przed promieniowaniem UV
    Wady:
    • Bardzo bieli skórę i pozostawia matową warstwę
    • Trudny do rozsmarowania
    • Nie nadaje się pod makijaż – roluje się
    • Ma tendencję do zapychania cery
  • 1 sierpnia 2024 o 7:28
    Skuteczna ochrona przeciwsłoneczna, nieco bieli.
    Kremy z filtrem stosuje przez cały rok, zawsze w domu na stanie jest kilka sprawdzonych ale lubię sięgać po nowości. Recenzowany kupiłam w aptece za 38 złotych za opakowanie o pojemności 50 ml, PAO 6 miesięcy od momentu pierwszego otwarcia. Opakowanie utrzymane w kolorystyce pomarańczowej i białej, czytelna szata graficzna opakowania. Tubka zamykana na klik ułatwia szybkie otwieranie i zamykanie dodatkowo zabezpieczone kartonikiem z wszystkimi czytelnymi informacjami. Krem ma gęstą konsystencję w kolorze białym nieco bieli w pierwszej chwili ale moja sucha i wrażliwa cera wypija go bardzo szybko i nakładam makijaż który trzyma się nienagannie. Stosuje również krem solo i sprawdza się, skóra jest chroniona wysokim filtrem ale też pozostaje nawilżona, gładka i promienna. Zapach jest miły i delikatny. Wydajność średnia opakowanie wystarczyło mi na trzy tygodnie stosowania. Mimo wszystko polecam i sama kupię przy najbliższej okazji kolejna tubkę szczególnie zimą ze względu na bogatą konsystencję. Dobry krem do stosowania od pierwszego miesiąca życia z wysokim filtrem SPF 50 ????