Szampony do włosów

Neboa by Curly Madeleine, Just Curly, Naturalny szampon do włosów

• 24 marca 2025 o 13:59
    Super
    Neboa wprowadza szampon, który ma za zadanie dokładnie oczyszczać skórę głowy i włosy, nie powodując przy tym przesuszenie, rozpuszcza nadmiar sebum i pozostałości kosmetyków, a ekstrakt z białej glinki działa detoksykująco. Plusy: ✅ Skutecznie usuwa zanieczyszczenia i nadmiar sebum ✅ Lekka formuła nie obciąża włosów ✅ Świeży zapach ✅ Nie podrażnia skóry głowy Minusy: ❌ Może nie być wystarczająco nawilżający dla włosów suchych ❌ Potrzeba odżywki, aby uniknąć puszenia się włosów Ocena: ⭐⭐⭐⭐☆ (4/5) Doskonały wybór dla osób z przetłuszczającą się skórą głowy, ale nie sprawdzi się jako jedyny produkt w pielęgnacji.
  • 7 stycznia 2025 o 14:26
    Idealny szampon do włosów falowanych i kręconych – świetne efekty!
    Szampon Neboa by Curly Madeleine kupiłam z myślą o mojej córce, która ma piękne, falowane włosy, wymagające szczególnej pielęgnacji. Sama mam proste włosy, więc ciężko mi było znaleźć odpowiedni produkt dla jej naturalnego skrętu, ale ten szampon okazał się strzałem w dziesiątkę! Już po pierwszym użyciu zauważyłam, że włosy córki są miękkie, dobrze nawilżone i łatwe do rozczesania, co przy jej skręcie jest ogromnym plusem. Szampon nie obciąża włosów, a wręcz przeciwnie – podkreśla ich naturalny skręt i zapobiega puszeniu, szczególnie u nasady. Dodatkowo ma delikatny, bardzo przyjemny zapach, który długo utrzymuje się na włosach. Jestem też zachwycona jego składem – aż 93% składników pochodzenia naturalnego. Ekstrakt z cytryńca i sok z aloesu rzeczywiście robią różnicę – włosy są nie tylko oczyszczone, ale i widocznie bardziej zdrowe. Ogromnym plusem jest to, że produkt jest delikatny dla skóry głowy, a jednocześnie skuteczny. To świetny produkt dla osób z kręconymi i falowanymi włosami, a ja z przyjemnością widzę efekty na włosach mojej córki. Polecam z całego serca!
    Zalety:
    • Doskonale podkreśla naturalny skręt włosów
    • Skutecznie nawilża i zapobiega puszeniu się
    • Naturalny skład, aż 93% składników pochodzenia naturalnego
  • 6 stycznia 2025 o 19:24
    Ulubieniec
    Jakiś czas temu natknęłam się na promocję na daną markę w drogerii i postanowiłam wypróbować. Z racji że mam kręcone włosy...trochę po przejściach które już nie kręcą się jak kiedyś. Od razu po otwarciu zakochałam się w jego zapachu...pachnie obłędnie. Podczas mycia głowy mógłby się troszkę bardziej pienić ...ale to nic. Moje włosy już po pierwszym umyciu lekko odżyły. Mój skręt na nowo został lekko wydobyty ...różnica dla mnie była duża. Mam za sobą kilka myć i widzę że włosy za każdym razem wyglądają ładniej i bardziej się kręcą. Na pewno będę go kupować nadal bo nie spodziewałam się takiego efektu. Dodam również że zapach po umyciu włosów zostaje na nich nawet na kolejny dzień.
    Zalety:
    • Działanie faktycznie wydobył moje loki na nowo
    • Włosy się aż błyszczą po umyciu
    Wady:
  • 5 stycznia 2025 o 19:30
    Dobry, ale za mało nawilżający – Neboa szampon
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Szampon Neboa by Curly Madeleine, Just Curly ma bardzo prosty skład, który dobrze oczyszcza włosy, jednak według mnie nie daje wystarczającego nawilżenia. Składa się głównie z podstawowych środków czyszczących, takich jak cocamidopropyl betaine i sodium lauroyl methyl isethionate, które dobrze oczyszczają, ale nie zapewniają wystarczającego nawilżenia dla suchych i zniszczonych loków. W składzie brakuje składników, które mogłyby znacząco poprawić nawilżenie, jak oleje czy bardziej złożone ekstrakty. Z drugiej strony, szampon dobrze radzi sobie z kontrolowaniem puszenia się włosów, wygładza je i dobrze usuwa nadmiar sebum, ale dla bardzo suchych włosów może nie wystarczyć. Uważam, że to dobry wybór dla osób z normalnymi włosami, ale dla kręconych lub suchych nie będzie idealny.
    Zalety:
    • Dobrze oczyszcza włosy i skórę głowy
    • Kontroluje puszenie się włosów
    • Przystępna cena
    Wady:
    • Niedostateczne nawilżenie włosów
    • Skład jest dość skromny, zwłaszcza dla suchych i zniszczonych włosów
    • Nie nadaje się do bardzo kręconych lub suchych włosów
    Kama_96
    1 października 2024 o 12:57
    Sprawdzi się do każdego rodzaju włosów
    Choć moje włosy mają tendencję do kręcenia się i puszenia to zdecydowanie bardziej wolę je w wersji wygładzonej i prostej. Szampon, mimo, że przeznaczony jest dla włosów kręconych, kupiłam z ciekawości i z zamiłowania do marki Neboa. Wychodzi na to, że świetnie sprawdzi się dla każdego typu włosów. Dobrze się pieni, oczyszcza, a zarazem po jego zastosowaniu ma się poczucie, że włosy są mniej spuszone oraz odpowiednio wypielęgnowane. Polecam jako szampon codziennego użytku dla każdego :)
    • dobrze się pieni
    • widocznie pielęgnuje włosy