Kupi ponownieTak
Liczba zużytych opakowańkilka opakowań
Od kiedy używasz produktukilka miesięcy
Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
Ziaja Owoc Granatu Peeling do skóry głowy Nawilżanie znajduje się w białej plastikowej tubie z precyzyjnie dozującym produkt wąskim aplikatorem. Tuba ma fioletowo-czarne napisy i zawiera 100 ml produktu.
Peeling jest oparty na formule z ceramidami. Zawiera ponadto aminokwasy, ceramidy oraz PHA – kwas laktobionowy, który zaliczany jest do polihydroksykwasów (PHA), które działają podobnie jak dobrze znane kwasy AHA, jednak są mniej drażniące i lepiej tolerowane przez skórę. Kwas laktobionowy może być stosowany w pielęgnacji skóry suchej i wrażliwej.
Produkt ten jest dedykowany przede wszystkim dla posiadaczy: suchej i łuszczącej się skóry głowy.
Peeling należy do trzeciego – z trzech etapów pielęgnacji włosów – do których zaliczamy:
1 – mycie;
2- kondycjonowanie;
3 - pielęgnację – jest zatem oznaczony trójką.
Wśród obietnic producenta znajdujemy informacje o tym, iż ten kosmetyk:
– dokładnie – a zarazem delikatnie – doczyszcza skórę głowy;
– delikatnie nawilża skórę głowy i poprawia ogólną jej kondycję;
– daje uczucie przyjemnej świeżości i ukojenia;
– nie pieni się i łatwo spłukuje ze skóry głowy.
Producent zaleca, by: delikatnie przekręcić nakrętkę, aż do usłyszenia charakterystycznego „kliknięcia”. Peeling warto nanosić równomiernie na suchą skórę głowy. Produkt pozostawiamy na skórze głowy około kwadransa, następnie wmasowujemy go w skórę. Po chwili spłukujemy go ciepłą wodą oraz myjemy włosy i skórę głowy szamponem np. nawilżającym do suchych włosów z samej linii – owoc granatu, który również sama regularnie stosowałam i polecam. Peeling najlepiej stosować systematycznie, raz bądź dwa razy w tygodniu.
Składniki, których listę znajdujemy na tubie:
Aqua (Water), Coco-Caprylate/Caprate, Propylene Glycol, Cetearyl Alcohol, Cetearyl Glucoside, Panthenol, Ceramide NP (3), Ceramide AP (6II), Ceramide EOP (1), Phytosphingosine, Cholesterol, Sodium Lauroyl Lactylate, Xanthan Gum, Lactobionic Acid, Wheat Amino Acids, Hydrolyzed Vegetable Protein PG-Propyl Silanetriol, Papain, Punica Granatum Sterols, Polyquaternium-37, Phenoxyethanol, Parfum (Fragrance), Vanillin.
Peeling wydobywa się z opakowania z łatwością – wygodny aplikator precyzyjnie i higienicznie dozuje kosmetyk. Produkt dobrze rozprowadza się po skórze głowy. Nie należy zapominać o linii włosów, skórze za uszami, tyle głowy. Peeling jest kremowy i gęsty – co sprawia, iż nie spływa i jest wydajny. Bardzo przyjemnie pachnie – w zapachu kosmetyku wyczuwalna jest nuta przyjemnej słodyczy, owocowości, delikatnie kremowej świeżości z przymieszką ciepło otulającej wanilii.
Podczas używania nie odczuwałam żadnych podrażnień, pieczenia itp.
Podczas spłukiwania peelingu daje się odczuć, iż skóra jest oczyszczona, odświeżona i ukojona – a kremowość produktu sprawia, iż podczas zmywania go ze skóry głowy włosy dodatkowo są otulone delikatnie pielęgnującą warstewką – nie są „odarte” i „skrzypiące”. Po wysuszeniu głowy pozostaje uczucie świeżości, lekkości i ukojenia.
Starałam się stosować peeling regularnie. Mam włosy suche, puszące się – a skóra głowy często jest przesuszona lub są na niej pozostałości po produktach do stylizacji zatem regularny peeling przed myciem głowy to bardzo dobre rozwiązanie, który przywraca skórze głowy prawidłową równowagę i świeżość o czym mogłam się wielokrotnie przekonać. Peeling bardzo dobrze spełniał swą funkcję i umilał codzienne rytuały pielęgnacyjne swym przyjemnym zapachem i komfortową konsystencją pozostawiając skórę nawilżoną, doczyszczoną, odświeżoną, ukojoną, z przyjemnym uczuciem zadbania.
Z tym samym powodzeniem używałam również Nawilżającego Szamponu do suchych włosów Nawilżanie Owoc Grantu i to zachęciło Mnie do sięgnięcia po inne produkty do pielęgnacji włosów, twarzy i ciała od marki Ziaja!! Polecam wypróbować i sprawdzić ich działanie na własnej skórze!!
Zalety:
- przywraca skórze głowy prawidłową równowagę i świeżość oraz poprawia ogólną jej kondycję;
- bardzo dobrze spełnia swą funkcję i umila codzienne rytuały pielęgnacyjne przyjemnym zapachem i komfortową konsystencją;
- nie pieni się;
- pozostawia skórę nawilżoną, doczyszczoną, odświeżoną, ukojoną, z przyjemnym uczuciem zadbania;
- nie plącze, nie przesusza i nie puszy włosów;
- dobrze się domywa i jest wydajny;
- brak podrażnień;
- wygodne, poręczne, higienicznie i precyzyjnie dozujące produkt opakowanie;
- niska cena - a zarazem niezwykle atrakcyjny stosunek ceny do jakości;
- wysoka dostępność.