Maski do włosów

Schwarzkopf Gliss Ultimate Repair, Maseczka przeciwdziałająca zniszczeniom włosów

Schwarzkopf Gliss Kur Ultimate Repair Maska 300ml

• 3 sierpnia 2024 o 23:21
    Fajna jest
    Maska do włosów pięknie pachnie, opakowanie jest bardzo praktyczne w stosowaniu, już po pierwszym stosowaniu włosy są gładsze i miękkie lecz rozczesac jest je ciężko bardzo. Ogólnie fajna ale szału nie ma takiego niestety. Cenowo jest droga.
  • 5 stycznia 2023 o 18:28
    Naprawia zniszczenia
    Moje włosy są zniszczone po nieudanym zabiegu keratynowego prostowania włosów, gdzie fryzjerka nadpaliła mi włosy. Długo z nimi walczyłam, aż doprowadziłam do jako takiego ładu. Używam całej tej serii Gliss Kur, jak dla mnie jest to najlepsza seria ze wszystkich. Maseczka ma bardzo ładny zapach. Średnia konsystencja, pozwalająca w przyjemny sposób rozprowadzić ją na włosach. Nakładam ją zawsze na 10 min, po umyciu szamponem z tej samej serii. Przy codziennej pielęgnacji serią do bardzo zniszczonych włosów, po około 2ch tygodniach zauważyłam poprawę stanu włosów. Stały się zdrowsze, zregenerowane, nawilżone, nabrały zdrowego blasku, łatwo się rozczesywały. Przestały wypadać, końcówki już się tak nie rozdwajały. Maseczka jest bardzo wydajna. Wystarczy niewielka ilość, aby pokryć włosy.
    Zalety:
    • piękny zapach
    • przyjemna konsystencja
    • regeneruje
    • nawilża
    • nadaje połysk
    • ułatwia rozczesywanie
    Wady:
  • 16 listopada 2022 o 20:25
    bardzo dobra maska
    Maskę zakupiłam z polecenia znajomej fryzjerki. Moje włosy są bardzo cienkie i zniszczone stylizacją. Często muszę podcinać końce, ponieważ się rozdwajają. Maska bardzo mi pomogła. Jest gęsta i treściwa o ładnym, nie drażniącym zapachu. Używam jej już 3 miesiące i zauważyłam znaczną poprawę kondycji włosa. Ponadto są błyszczące, sypkie i ładnie się układają. Bardzo lubię tę maskę i szczerze polecam.
  • 5 września 2022 o 22:15
    Dobra maska za niską cenę!
    Wzięłam pierwszą lepszą maskę po nieudanym farbowaniu które skończyło się spalonymi włosami. Chciałam je jakoś uratować i tak padł wybór na tę maskę. Nie oczekiwałam cudów ale szczerze mówiąc mile się zaskoczyłam! Nie naprawiła może moich włosów ale przynajmniej nabrały blasku, nie miałam "siana" i mogłam je rozczesać. Krótko mówiąc przestałam się wstydzić wychodzić z domu. Jeśli ktoś szuka maski to bardzo polecam ale tylko na lekko zniszczone lub zdrowe włosy!
    Ata77
    9 maja 2022 o 12:20
    Nie dla mnie
    Skuszona promocją w jednej z drogerii nabyłam. Miałam kiedyś odżywkę tej marki i bardzo się polubiłyśmy, poza tym cudownie pachniała. Ta maska ma za zadanie zregenerować i wzmocnić włosy, dedykowana zwłaszcza włosom suchym, puszącym się. No właśnie....Nie doczytałam tego. Szukałam maski wzmacniającej moje osłabione włosy więc ten produkt nie był dedykowany potrzebom moich włosów. Muszę więc w swojej ocenie zachować pewnie obiektywizm.
    Zalety:
    • bardzo ładnie pachnie
    • w moim przypadku okazała się wydajna, bo mam włosy krótkie i cieńkie
    • niedroga
    Wady:
    • obciążyła mi włosy przez zawarty w niej silikon , ale problemu upatruje w tym , że po prostu nie była im przeznaczona
    • włosy splątane, mam włosy średnio krótkie , a po jej użyciu miałam koszmarne problemy z rozczesaniem!!!!
    • nie zauważyłam wzmocnienia i regeneracji
    • opakowanie średnio poręczne, odkręcany słoik, ciężko używać pod prysznicem