Moje dłonie szczególnie w okresie jesienno zimowym są przesuszone i podrażnione.
Wymagają nawilżenia, regeneracji, tego też oczekuję od kremu do rąk.
Z racji wykonywanego zawodu Ratownik med. podstawą u mnie jest to, żeby krem wchłaniał się szybko i nie pozostawiał tłustej warstwy. Absolutnie nie mam czasu na zabawę w naciąganie rękawiczek na tłuste dłonie.
Producent obiecuje nam że krem ma działanie regenerujące skórę dłoni, dzięki zawartości nawilżającego olejku z cannabis, oraz usuwających przesuszenie glicerynie i alantoinie. Dodatek lanoliny powoduje, że na rękach tworzy się film ochronny. Krem nawilża, regeneruje, ma lekką, nielepiącą konsystencję, i charakterystycznie zapach .
Produkt dostępny jest w tubkach pojemności 30ml i 100 ml.
Jej jednym minusem, jest to, że przy końcu produktu podczas zginania tubki lubi się giąć i pękać.
Zakrętka jest mała, nie należy do najpraktyczniejszych w użyciu, ale nie uszkadza się podczas użytkowania, nie pęka, dobrze domyka produkt.
Zapach kremu jest specyficzny. Intensywny ziołowo- bliżej nie zidentyfikowany.
Dużej liczbie osób, on przeszkadza. Mi osobiście nie przeszkadza, jeśli coś działa skutecznie, to nie zwracam uwagi na takie niuanse.
Przejdźmy do działania.
Dłonie kremuję prawie po każdym umyciu.
Ten krem jest treściwy, gęstszej konsystencji, która wchłania się szybko, aczkolwiek nie całkowicie. Jest delikatnie wyczuwalna, ale nie pozostawia tłustych dłoni. W moim przypadku, nie przeszkadza mi ona w pracy.
Nawilżenie dłoni zauważymy już od pierwszych dni stosowania.
Po regularnym stosowaniu ok miesiąca dłonie są wyraźnie zregenerowane, odżywione, nawilżone, skóra jest miękka i przyjemna w dotyku.
Co najważniejsze, efekt ten nie znika dnia następnego gdy zaprzestaniemy kremować dłonie. Są one nadal nawilżone i nie wołają o krem po umyciu.
Krem jest wydajny, wystarczy niewielka ilość, aby rozsmarować na dłonie.
Nie podrażnia, nie uczula.
Cena kremu nie należy do najniższej, mianowicie za 30ml zapłacimy ok 36zł, za 100ml 60zł
Reasumując, krem bardzo dobrze i długotrwale nawilża i regeneruje nasze dłonie. Jedyny minus to pękająca tubka, ale osobiście uszkodzony krem dokańczam w domu, nowe opakowanie mam w torebce.
Daje 5 gwiazdek, nie odejmę za opakowanie i zapach, ponieważ działanie rekompensuje te małe minusy.
Zalety:
- nawilża
- regeneruje
- odżywia
- zmiękcza skórę
- nie pozostawia tłustej warstwy
- wydajny
Wady:
- tubka często pęka przy końcu produktu
- niewygodna zakrętka
- specyficzny zapach dla jednych jest ok, dla drugich nie do zniesienia