WIZAŻ logo
Perfumy w olejku i absoluty

Elizabeth Arden Green Tea EDT

3,9 (402)
35 hitów!

Pachnidelko
ELNINO PARFUM
Bodyland.pl

star fullstar fullstar fullstar fullstar empty
star fullstar fullstar fullstar half fullstar empty
star fullstar fullstar fullstar fullstar half full
star fullstar fullstar fullstar fullstar empty
Nasi użytkownicy zostawili 402 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• konto usunięte
    1 sierpnia 2026 o 8:11
    Dal miłośniczek delikatnych zapachów
    Kupi ponownieNie wiem
    Liczba zużytych opakowańjedno opakowanie
    Od kiedy używasz produktukilka miesięcy
    Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
    Elizabeth Arden Green Tea to zapach, który bardzo pozytywnie mnie zaskoczył. Lekki, świeży i niezwykle przyjemny na co dzień. Po pewnym czasie na skórze wyczuwam delikatną, pudrową nutę, która dodaje mu subtelności i elegancji. Perfumy idealne na ciepłe dni – odświeżające, nienachalne i bardzo komfortowe w noszeniu. Jeśli lubisz świeże kompozycje zdecydowanie warto je wypróbować.
  • 9 czerwca 2026 o 5:27
    Nostalgia w butelce
    Liczba zużytych opakowańkilka opakowań
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Zapach który używała moja mama, potem używałam go ja, jeden z niewielu do których wróciłam po zużyciu całej butelki. Świeży, zielony i cytrusowy, idealny na cieplejsze pory roku. Ponadczasowy klasyk który nie bez powodu jest nadal popularny mimo upływu lat. Dość trwały jak na tak świeży zapach, o całkiem dużej projekcji. W tej chwili nie mam oryginalnego Green Tea, tylko flankery, ale kto wie może jeszcze kiedyś się na niego skuszę.
    Zalety:
    • Piękny zapach w przystępnej cenie
    • Całkiem trwały, o dość dużej projekcji
    • Łatwo dostępny
    • Elegancki flakon
  • 7 czerwca 2026 o 11:06
    Świeży wybór na lato!
    Liczba zużytych opakowańw trakcie pierwszego opakowania
    Od kiedy używasz produktukilka miesięcy
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Elizabeth Arden Green Tea to lekki, świeży i bardzo przyjemny zapach, idealny na co dzień, szczególnie wiosną i latem. Kompozycja jest rześka, pełna cytrusowych i zielonych nut, które dodają energii i poprawiają nastrój. Daje uczucie czystości i świeżości przez wiele godzin, a przy tym jest uniwersalny i odpowiedni na każdą okazję.
  • 28 maja 2026 o 9:31
    Piękny, świeży klasyk
    Liczba zużytych opakowańw trakcie pierwszego opakowania
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    "Green Tea" to ponadczasowy klasyk, idealny dla kobiet w każdym wieku. Świeży, piękny zapach. Utrzymuje się kilka godzin na skórze, na ubraniu znacznie dłużej. Chyba każdy zna lub chociaż kojarzy ten zapach.
    Zalety:
    • świeży zapach
    • idealny na wiosnę i lato
    Wady:
    • flakon nie zachwyca
      star fullstar fullstar fullstar fullstar empty
  • star fullstar fullstar fullstar fullstar full
    27 kwietnia 2026 o 4:59
    Orzeźwiający początek roku
    Liczba zużytych opakowańkilka opakowań
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    To jeden z tych zapachów, które od pierwszego psiknięcia wywołują u mnie uśmiech. Elizabeth Arden Green Tea Cucumber to przez przypadek znaleziona przez mnie lekka interpretacja klasycznej zielonej herbaty, ale z zupełnie innym, bardziej wodnym i orzeźwiającym charakterem – i muszę przyznać, że jestem nim naprawdę zachwycona. Jego nuty zapachowe są "przejrzyste". Na początku czuć soczysty ogórek i cytrusy, które dają efekt chłodnej świeżości. W sercu pojawia się zielona herbata, arbuz i delikatny fiołek, a całość domykają miękkie nuty ambry i piżma. To właśnie to połączenie sprawia, że zapach jest lekko wodny, zielony i bardzo „czysty”. To idealna propozycja dla osób, które lubią subtelne, nienachalne perfumy. Sprawdzi się świetnie na co dzień – do pracy, szkoły czy na spacer. Ma w sobie coś uniwersalnego, ale jednocześnie kobiecego i świeżego. Wiosna i lato. Ten zapach aż pachnie ciepłym porankiem, świeżym powietrzem i szklanką wody z plasterkami ogórka. Zresztą sam koncept zapachu inspirowany jest właśnie orzeźwiającym napojem na upalne dni. Dla mnie to zapach czystości, spokojnego, letniego dnia. Przywołuje skojarzenia z ogrodem po deszczu albo chwilą relaksu gdzieś nad wodą – bardzo naturalny i kojący dla zmysłów. Trwałość nie jest zachwycająca – i warto to powiedzieć wprost. To raczej delikatna mgiełka niż intensywne perfumy. Utrzymuje się kilka godzin i blisko skóry, co dla niektórych będzie minusem, ale z drugiej strony sprawia, że zapach nigdy nie jest przytłaczający ani ciężki. Flakon jest prosty, minimalistyczny – charakterystyczny dla linii Green Tea. Przezroczyste szkło z zielonymi akcentami idealnie oddaje świeżość zapachu. Najczęściej spotykana pojemność to 100 ml, co przy tej cenie i lekkości zapachu jest bardzo praktyczne do codziennego używania. Podsumowanie Choć różni się od klasycznego Green Tea, to właśnie ta wersja ogórkowa działa na mnie jeszcze mocniej – jest bardziej wodna, chłodząca i niezwykle przyjemna. To zapach, który nie męczy, nie drażni i nie przytłacza, a jednocześnie subtelnie wpływa na zmysły i poprawia nastrój. Dla mnie to idealny „comfort scent” na ciepłe dni – lekki, świeży i po prostu piękny w swojej prostocie.
    Zalety:
    • Lekki zapach
    • Uniwersalny co do sytuacji
    • Dobrze zbalansowany
    Wady:
    • Brak głębi dla klasycznego perfumy
    • Zapach ogórka nie każdemu przypadnie do gustu
    • Mało uniwersalny co do pory roku

szukaj