Maseczki klasyczne

Clinique Moisture Surge Overnight Mask 100ml
Clinique Moisture Surge Overnight Mask 100ml
Clinique Moisture Overnight Mask Maska do twarzy 100 ml
Sephora
Clinique - Moisture Surge Overnight Pielęgnacja Twarzy - Pielęgnacja Twarzy Nawilżająca Na Noc - Moisture Surge Overnight Pielęgnacja Twarzy - Dla Kobiet

axoum_
    14 maja 2024 o 12:26
    Bardzo Fajna
    Bardzo fajna maska nawilżająca na noc. używam raz lub dwa razy w tygodniu i buzia jest dobrze nawilżona. Nie uczula, nie zapycha. Prosta w użyciu ponieważ stosuje się jak krem. Polecam
  • 25 kwietnia 2024 o 0:04
    Coś złego mi się po niej dzieje
    Zacznę od tego, że krem do twarzy i krem pod oczy z tej serii sprawdzają mi się znakomicie, więc postanowiłam skusić się również na maseczkę. Pierwsze użycie było dla mnie zaskoczeniem, lecz niestety negatywnym. Obudziłam się ze świecącą skórą, która przed kolejne kilka dni nienaturalnie się przetłuszczała. Maseczka niestety zapycha. Postanowiłam dać jej jeszcze jedną szansę, i tutaj znowu to samo. Przetłuszczanie+zapychanie. Maseczka bardzo pogarsza stan mojej cery.
    Lothris
    13 marca 2024 o 13:42
    Aż trudno uwierzyć, że jest z rodziny moisture surge...
    Clinique z linią moisture surge z przebojem weszła do mojego życia, głównie za sprawą kremu. Zachwycona efektami sięgnęłam po zestaw z maseczką i rozczarowałam się :( Maseczka ma przyjemną lekko żelową konsystencję, bezproblemowo nakłada się ją na twarz, szyję i dekolt - super nada się jako poślizg do masażu. Jest bezzapachowa, choć jednak przez to ma swój charakterystyczny zapach, jak to określiła poprzedniczka "medyczny". Na szczęście po aplikacji zapach dosyć szybko zanika. Produkt znajduje się w w tubce, z której łatwo wydobyć zawartość. Działanie i efekt pielęgnacyjny: po aplikacji mam wrażenie, że moja cera jest otulona żelową kołderką, jest przyjemna w dotyku. Jednak nie czuję hiper nawilżenia. Rano moja skóra ma bardzo rozszerzone pory. Nie jest tak odżywiona jak oczekiwałam po obietnicy producenta. Znikają za to podrażnienia. Maseczki traktuję jako pancerne wsparcie natychmiastowe. Od długotrwałych efektów mam kremy. Stąd ta maseczka daje za słabe efekty dla mojej cery. Brakuje tego bogatego nawilżenia i wygładzenia. Efekt odżywienia i nawilżenia jest zdecydowanie za mało widoczny. Użyłam całe opakowanie i stwierdzam, by moja cera osiągnęła jakąś poprawę. Uważam, że nie warto powtarzać z nią przygody. Nie jest też totalnie pozbawiona właściwości jakie obiecuje, ale to za mało za tą cenę i utorowaną drogę przez inne kosmetyki z tej serii.
    Zalety:
    • Delikatnie nawilża
    • Nie zapycha skóry
    • Lekka, nie zawiera substancji zapachowych i olejów
    • Świetnie się nadaje do wieczornego masażu twarzy, szyi i dekoltu.
    Wady:
    • Słabo nawilża i odżywia
    • Po nocy, rano, można obudzić się z bardziej rozszerzonymi porami.
    • Nie poprawia kondycji skóry (jako efekt długotrwały)
    agi1234
    7 stycznia 2024 o 11:20
    Bardzo dobrze odżywia i nawilża
    Maska jest ukryta w wygodnej tubce. Łatwo ją aplikować bez ponoszenia strat. Ma gęstą treścią konsystencję. Jak gęsty nocny krem. Ładnie się wchłania i może pozostać na twarzy do rana. Stosowałam jako opatrunek po całym dniu spędzonym na plaży i efekt był zaskakujący. Zawiera aloes który ma wyciszać skórę i budować barierę ochronną. Rano buzia była napięta, nawilżona i miękka. Idealna również na szyję i dekolt. Maska jest wydajna, a dla skóry bardzo łagodna i troskliwa. Nie posiada zapachu. Formuła beztłuszczowa odpowiednią do każdej cery. Nadal ze mną pozostanie.
    Zalety:
    • Wygodne stosowanie
    • Skład
    • Efekt dobrego nawilżenia i elastyczności
    • Poręczna tubka, którą można zabrać
    • w podróż
  • 3 kwietnia 2023 o 22:15
    Jest ok, ale więcej jej nie kupię.
    Maseczka od Clinique to maseczka całonocna. Aplikowałam ją na całą twarz po myciu i użyciu toniku. Nie zdobyła ona mojego serca. Owszem, nawilża skórę. Jednak dla mnie największym minusem było to, jak bardzo lepka skóra zostawała po wchłonięciu się produktu. W zasadzie musimy spać na plecach, żeby nie przykleić się do poduszki. Miałam inne maski całonocne i żadna z nich tak nie robiła. Myślę też, że można znaleźć podobne nawilżanie za niższą cenę.
    • Nawilżenie poprawne
    Wady:
    • Klejąca się skóra
    • Nie tak łatwo ją zmyć