Kremy uniwersalne

Etude Moistfull Collagen Cream Krem z kolagenem

• 11 września 2023 o 17:06
    Przyjemny krem
    Krem bardzo przyjemny, szybko się wchłania ale zostawia lekki filtr na skórze. Bardzo dobrze nawilża i napina. Kiedyś był moim must havem , teraz nie wiem czy jest dostępny w kraju czy nadal trzeba go zamawiać z Korei.
    ivva1
    1 kwietnia 2019 o 8:43
    Bez szaleństwa.
    Przeczytałam gdzieś dosyć obszerną recenzję na temat tego kremu i postanowiłam go zakupić. Nie wiem czy jest dostępny w Polsce , ponieważ kupiłam go na zagranicznej aukcji. Zostawiłam go sobie specjalnie na okres zimowy, ponieważ zazwyczaj wtedy moja skóra jest mocno przesuszona. Stosowałam go tylko ba noc, ponieważ mam skórę mieszaną w kierunku tłustej, a ten krem jest zbyt bogaty w moim odczuciu na dzień. Krem dobrze nawilżał skórę , pozostawiając lekko treściwą warstwę. Nie był to jednak krem gesty ani tłusty, wręcz przeciwnie - bardzo lekka formuła. Bardzo przyjemny w użyciu. Miał piękny kwiatowy zapach , ale nie był on intensywny . Krem dobrze się rozprowadzał . Kolor był również mało spotykany : brzoskwiniowy , pastelowy , jasny. Opakowanie to aż 75 ml. Wystarczyło mi na 2 miesiące smarowania twarzy , szyi i dekoltu. Słoiczek bardzo ładnie się prezentuje. Do opakowania dołączona jest szpatułka. Czy kupię ponownie? Nie. Tak krem nawilżał, ale nie był to jakiś efekt Wow. W moim odczuciu zwyczajny krem, ktory tylko doraźnie nawilżał. Po porannym umyciu twarzy moja twarz potrzebowała nadal konkretnego nawilżenia.
  • 23 marca 2019 o 21:26
    Bardzo dobry krem
    Krem o przyjemnej, gładkiej konsystencji, przynosi ulgę skórze, która natychmiast zaczyna go wchłaniać. Możemy nałożyć grubszą warstwę na noc , rano nasza skóra będzie wypełniona i nawodniona. Mimo że krem jest dość lepki na twarzy nie zbieramy nim kurzu z powietrza :) Krem stosuję na noc, czasami rano nie myję twarzy i nie mam problemów z tym, że podkład na nim rozprowadza się nierówno a na twarzy po jakimś czasie widzę zebrany na twarzy kurz (a mam inny krem, który jest mniej lepki a rano po nie umyciu twarzy i nałożeniu podkładu przez pół dnia ściągam kurz i wszystko, co zebrała moja twarz przez noc). Nie stosowałam kremu pod makijaż ale podejrzewam, że jeśli dałybyśmy mu dużo czasu żeby się wchłonąć efekt byłby dobry. Koi, nawilża i chłodzi skórę, po dłuższym stosowaniu twarz wydaje się być wypełniona wodą. Krem mam prawie rok i ciągle nie widzę dna słoiczka ;) Możliwe, że kiedyś do niego wrócę, jak na razie wpadłam w szał testowania kosmetyków i mam kilka zakolejkowanych kremów, które muszę skończyć.
    Zalety:
    • Piękne opakowanie i zapach;
    • Działanie.
    Mizore
    20 lutego 2019 o 12:33
    Najpiękniejszy zapach
    Produkt kupiłam, ponieważ dużo się o nim pisze (zwłaszcza na zagranicznych stronach), w Korei to ponoć jeden z najpopularniejszych kremów. Po przeczytaniu pozytywnych opinii i upewnieniu się, że nie było w nich zażaleń o zapychaniu i pojawieniu się wyprysków, postanowiłam go przetestować. Produkt przychodzi w opakowaniu wraz z łyżeczką. Gdy nakładam krem na twarz odczuwam niesamowitą przyjemność - skóra twarzy odczuwa ulgę zaraz po nałożeniu, szczególnie w momentach, gdy jest bardziej sucha. No i ten zapach.... przepiękny! Mam jakąś słabość do kosmetyków, które zapachem przypominają owoce (cytrusowe) i pachną tak rześko. Naprawdę uroczy krem :) Jeśli chodzi o działanie kolagenu, to ja nie zauważyłam tego działania, a stosuję krem od pół roku. Plus po użyciu jest uczucie lepkości, krem nie wchłania się w całości, lecz zostawia trochę lepką warstwę. Nie stosuję go rano, gdyż boję się jego rolowania przy nakładaniu makijażu.
    Zalety:
    • mam skórę skłonną do wyprysków, ale ten produkt nigdy mi nie wyrządził krzywdy
    • skóra czuje natychmiastową ulgę, dobrze nawilża
    • zapach, zapach i jeszcze raz zapach - to mnie najbardziej chyba przyciąga
    Wady:
    • trudno dostępny, jak to z koreańskimi kosmetykami bywa
    • pozostawia uczucie lepkości
    • Podsumowując, zachwytów nad tym kremem nie rozumiem. Owszem, jest to fajny kremik, najbardziej cenię go za ratowanie mnie, gdy skóra jest wysuszona oraz za cudowny zapach. Jednak nie jest to dla mnie jakiś wybitny kosmetyk czyniący cuda.
    • Jeśli się nad nim zastanawiacie, chcecie wypróbować, a nie chcecie wydać majątku to kupcie próbki :)
  • 15 listopada 2018 o 21:48
    Maksymalne nawilżenie i natłuszczenie
    Dokonałam zakupu dużego słoiczka kremu ETUDE HOUSE Moistfull Collagen Deep Cream, jest to jeszcze bogatsza wersja dodatkowo natłuszczająca. Na moją skrajnie wysuszoną i delikatną cerę sprawił sie idealnie. Będę wracać do niego często, zwłaszcza zimą.
    Zalety:
    • natłuszczenie
    • nawilżenie
    • nie zapycha
    • efekt utrzymuje sie długo
    • efekt "plump" potwierdzający zawartość prawdziwego kolagenu
    Wady: