WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Bazy pod makijaż

M.A.C. Prep + Prime, CC Colour Correcting SPF 30 Baza ujednolicająca

• 1 grudnia 2017 o 22:29
    Robi robotę ale nie jest to produkt must have
    Produkt dostępny jest w 4 kolorach: Neutralize, Illuminate, Adjust i Recharge, ja bardzo chciałam mieć Neutralize, który ma pomagać w ukryciu zaczerwienień na twarzy (nie w usunięciu ich całkowicie, ale w zakryciu ich w takim stopniu, aby były niemalże niewidoczne). Naszego CC otrzymujemy w bardzo wygodnej czarnej tubce o pojemności 30 ml. Dozownik jest bardzo precyzyjny, bez problemu wyciśniemy sobie tyle produktu, ile mamy ochotę wycisnąć. Kolor jest żołty, z początku bardzo się go obawiałam, jednak krzywdy absolutnie nie zrobi, chyba, żebym nałożyła na twarz pół opakowania. Konsystencja jest taka jakby podkładowa, nie za rzadka, ale też niezbyt gęsta, nie spływa z dłoni, jeśli na nią go nałożymy. Zapach trochę dziwny, ale zauważyłam, że tak właśnie pachną kosmetyki MAC, więc dla mnie to nie jest problem, bo w ciągu dnia go wcale nie czuć, właściwie już nawet po nałożeniu go nie czuć. Zanim kupiłam Neutralize to myślałam, że to będzie coś na kształt lekko korygującego kremu, ale miałam nadzieję, że na niego nie trzeba będzie już nakładać podkładu. Ostatnio, kiedy moja cera była w cudnym stanie (już tak niestety nie jest) to odważyłam się go nałożyć samodzielnie i tylko korektor pod oczy. Całość przypudrowałam i wszystko wyglądało bardzo dobrze, ale przeważnie zawsze mam na twarzy coś, co kwalifikuje mnie do nałożenia podkładu, albo czegoś trochę kryjącego mimo wszystko. W każdym razie spodziewałam się, że ten produkt będę mogła nosić tak samodzielnie, bez nakładania na niego podkładu, jednak to nie jest krem koloryzujący, ani krem tonujący, ani nawet BB krem, to jest produkt, który ma nam pomóc w ukryciu zaczerwienionych miejsc na twarzy i dokładnie to właśnie robi. Nie mogę od niego wymagać, żeby robił coś więcej, bo nie takie jest jego zadanie. Bardziej jest to baza pod właściwy podkład, niż krem CC, aczkolwiek jak napisałam - jeśli ktoś ma idealną cerę i potrzebuje tylko ukrycia zaczerwienienia w jakimś punkcie na twarzy to można go nosić solo, bez dodatkowych warstw podkładów. Nakłada się go bajecznie prosto, nie ma tępej struktury, można go z łatwością rozsmarować. Potem trzeba chwilkę odczekać, aż się wchłonie, następnie możemy przejść do nakładania na twarz reszty makijażu. Można go zastosować tylko na zaczerwienione miejsca, ale ja już przywykłam do nakładania go na całą twarz, cera wygląda wtedy lepiej i jakby zdrowiej, koloryt jest wyrównany. Krem posiada SPF 30, ja nie przywiązuję do tego wagi, jednak wiem, że dla niektórych dziewczyn jest to ważne. Czytałam, że niektóre dziewczyny mają też pretensje do tego produktu, że nie przedłuża ich makijażu. Nigdzie jednak nie ma napisane, że powinien to robić. Producent nigdzie tego nie obiecuje. Obiecuje natomiast, że skóra będzie świeża i nawilżona przez cały dzień i tak właśnie jest, chociaż ja i tak przed nałożeniem CC nakładam całą pielęgnację poranną, także nie mam pojęcia, jak on by się spisał, gdyby nałożyć go na twarz zaraz po umyciu, bez żadnych innych nawilżaczy. Skład jest długi jak stąd do kosmosu, także nie wróży to dobrze (ale co ja tam wiem, przecież się nie znam na składach), wiem jednak, że nie jest to dobry znak. Mimo wszystko nie zapchał mnie, nie spowodował niespodzianek, pogorszenia stanu cery, ani żadnych innych nieprzyjemności. Używam codziennie i nie stwierdziłam, żeby coś złego z moją buzią się wydarzyło. Świecenie twarzy w ciągu dnia też jest zminimalizowane, ale nie do zera, to jasne, no i też wiadomo, że jeśli jest upał, to chcąc/nie chcąc świecić się trochę będziemy po nałożeniu podkładu i pudru, bo jakkolwiek byśmy się nie starały, to upał zawsze zniszczy to, co sobie zmalujemy. Jednak w normalną pogodę świecenie jest faktycznie zmniejszone. Podsumowując jest to fajny produkt, który robi robotę, jaka została mu powierzona. Ja z pewnością do niego wrócę, jak się skończy, ale to nie nastąpi raczej szybko, bo jest wydajny. Ogolnie uważam, że nie jest to jakiś produkt niezbędny w kosmetyczce, ale na pewno jest pomocny.
  • 29 czerwca 2016 o 19:37
    Jest ok, ale jednak ...
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Plusy: - Zolty kolor bardzo ladnie maskuje zaczerwieniona skore. Zaraz po nalozeniu wyglada fenomenalnie. - Jest lekki, nie czuje sie go na twarzy. - Przyzwoity filter SPF 30. Minusy: - Osadza sie okropnie w porach. Po calym dniu na twarzy nie zostaje nic, wiec widac czerwona skore z wypelnionymi na zolto porami (ktore sa wyraznie jasniejsze niz skora, bo przeciez skora zaczerwieniona). Wyglada dziwnie, a przede wszystkim nieestetycznie. - Sciera sie z twarzy bardzo szybko (oprocz zaglebien - czyt. porow). Wniosek: Nie do samodzielnego stosowania. Moze pod podklad? Nie wiem czy przedluza zywotnosc podkladu, bo w taki sposob go nie wyprobowalam, Jest lato, wiec szukalam czegos lekkiego, z filtrem i w miare samodzielnego. Bede szukac dalej :)
  • 27 maja 2015 o 19:14
    Fajny ale bez rewelacji
    Posiadam ten krem CC w kolorze zoltym. Nakladam go jako baze pod podklad, albo samodzielnie nastepnie przypudrowujac. Krem po nalozeniu nadaje cerze bardziej jednolity odcien, gladkosc, nie tworzac przy tym zoltej maski, jednak dla mnie za malo maskuje zeby stosowac go bez podkladu/pudru koloryzujacego. Nalozony pod podklad fajnie przedluza trwalosc makijazu. Uwazam, ze to fajny produkt, natomiast za ta cene zbedny w mojej kosmetyczce. Jak w podsumowaniu recenzji - fajny, fajnie sie go uzywa, jednak nie jest na tyle rewelacyjny zeby byl mi niezbedny. Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 14 kwietnia 2014 o 19:54
    OK, ale bez rewelacji.
    Posiadam wersję Neutralize, koloru żółtego, która ma neutralizować zaczerwienienia. Nie wiem czemu produkt nazwano "CC", tak jakby to był krem CC, a nie jest- to jest po prostu baza pod podkład. Coś w stylu Superprimerów Clinique, tyle że lepszej jakości. Mam cerę z naturalnie żółtym odcieniem, ale z dużą skłonnością do zaczerwienień. Ale nawet jeśli nałożę tą bazę, nie wyglądam jak chora na żółtaczkę. Baza delikatnie ujednolica koloryt cery, ale wiadomo, nie zakryje całkowicie jej defektów. Na plus: filtr SPF 30, dobrze się rozprowadza, opakowanie- produkt jest w higienicznej tubce, wydajność. Niestety, ma też kilka minusów: dość kiepski skład, nienaturalny zapach, nie przedłuża trwałości makijażu. Ogólnie nie jestem pewna, czy kupię ponownie. Używam tego produktu od: ponad miesiąca Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1-go