Kremy pod oczy

Kiehl's Midnight Recovery Eye 15 ml

karklug
    25 marca 2022 o 13:21
    Daleki od ideału
    Jako wielka fanka serum do twarzy Midnight Recovery Concentrate skusiłam się na zakup tego kremu pod oczy, jako rozszerzenie swojej wieczornej pielęgnacji. Byłam szczerze przekonana, że koncentrat dorówna kultowemu serum na noc. Owszem posiada on taką samą szatę graficzną oraz zapach, ale niestety nie mogę tego samego powiedzieć o jego działaniu. Producent obiecuje zmniejszenie ciemnych obwódek i opuchlizny, wzmocnienie, odżywienie, wygładzenie i regenerację okolic oczu. Podczas codziennego stosowania tego koncentratu przez ponad 3 miesiące, niestety zauważyłam tylko lekkie/przeciętne nawilżenie skóry pod oczami. Nawet nakładanie grubszej warstwy nie przynosiło ulgi. Musiałam również uważać przy jego aplikacji, ponieważ bardzo szczypał w oczy, kiedy dostał się na blisko linii wodnej. Jako posiadaczka bardzo cienkiej i suchej skóry w tej okolicy, cieni oraz pierwszych zmarszczek mimicznych, szukam już czegoś konkretniejszego. Według mnie standardowa cena 149 zł jest zdecydowanie wygórowana i nie proporcjonalna co do skuteczności kosmetyku.
    Zalety:
    • Zapach lawendy
    • Lekka i kremowa konsystencja
    • Wygodne opakowanie
    • Szata graficzna opakowania
    Wady:
    • Brak obiecanego wzmocnienia, odżywienia, czy regeneracji
    • Bardzo przeciętne nawilżenie
    • Podrażnienie oczu, przy nakładaniu koncentratu zbyt blisko linii wodnej
  • 12 listopada 2021 o 18:07
    Niestety krem okazał się dla mnie produktem nie wartym zakupu.....
    Zdecydowałam się na zakup tego kremu po przeczytaniu tak dużo pozytywnych opini na jego temat. Kiehl’s Midnight Recovery Eye to krem przeznaczony do stosowania na noc. Jego głównym zadaniem jest zregenerowanie zmęczonych okolic oczu i ukrycie drobnych zmarszczek. Ponadto, producent zapewnia iż produkt będzie redukował opuchnięcia i cienie pod oczami. Krem został wzbogacony o ruszczyk kolczasty który posiada wiele własciwości, działa przeciwzapalne i uszczelnia naczynia włosowate, pomaga zmiejszyć obrzęki, oraz o olejeki eteryczne z lawendy i z wiesiołka, które pomagają wygładzić i zregenerować skórę wokół oczu. Zamknięty jest w opakowaniu-tubce o pojemności 15 ml, lecz mimo to okazał się bardzo wydajnym kosmetykiem. Zapach kremu jest dość mocny i ziołowy, dość długo utrzymujący się po aplikacji. Posiada mocno kremową konsystencję, gładko się rozprowadza i wchłania pozostawiając skórę przyjemnie miękką. Po aplikacji skóra jest nawilżona i ładnie rozświetlona, poza tym innych efektów nie zauważyłam. Po 2 miesiącach używania nie odnotowałam redukcji zmarszczek, krem zaczął mnie męczyć i drażnić swoim zapachem. Jak dla mnie nie jest wart zakupu, podobne działanie jakie dawał uzyskamy poprzez sporo tańszy krem pod oczy. Nie zdecyduje się na jego ponowny zakup.
  • 25 kwietnia 2021 o 12:07
    Krem pod oczy
    Krem dostałam w postaci próbki. Na pewno jest wydajny, wystarczył na kilka dni. Ma bardzo tłustą, zwarta konsystencję. Taka jaka bardzo lubię na noc. Miałam dużo nadziei, tym bardziej, że moim największym ulubieńcem jest Kiehls Avocado. Jednak bardzo się zawiodłam. Po pierwsze krem ma intensywny zapach i zaraz po nałożeniu jest dosyć drażniący. Po drugie po nałożeniu piecze, szczególnie w miejscach gdzie jest większa warstwa. W kolejne dni reakcja była lżejsza, ale nadal odczuwalna. Rozprowadza się dosyć ciężko. Kolejnym minusem jest to, że rano miałam mega tłusta warstwę wokół oczu i przy przetarciu oczu zaraz po przebudzeniu wsadziłam sobie to do oczu i podrażniałam, trzeba to usuwać wacikiem delikatnie. Samo działanie dawało nadzieję, bo skóra była nawilżona i przyjemna, nie odstawał w tym aspekcie mocno od brata. Niestety pozostałej aspekty wykluczają jego dalsze stosowanie, więc pozostanę przy Avocado, które super polecam :)
    Zalety:
    • nawilża
    • otula tłusta warstwą
    • wydajny
    Wady:
    • podrażnia skórę i oczy
    • rano pozostawia ciężki film
  • 20 września 2020 o 13:11
    jednak to nadal nie to
    Ponieważ dużo osób na YT bardzo polecało i zachwycało się tym kremem pod oczy bardzo chciałam go spróbować ponieważ mam hopla na tym punkcie i szukam kremu idealnego. Krem zamknięty jesy w ładnej i wygodnej tubce. Konsystencja jest gęsta i bogata co mi sie bardzo podoba jeśli chodzi o krem na noc. Krem nawilżał delikatną skórę pod oczami jednak wg mnie nie robił aż takiego efektu wow. Są kremy, które można kupić w bardziej przystępnej cenie o takim samy m lub lepszym działaniu. Niestety nie kupię tego kremu ponownie i to nie ze względów braku szalonych efektów ale powdował łzawienie oczu. Po nałożeniu czułam przez piersze minuty jakby "opary" trafiały mi do oczu i je podrażniały. Nie wiem czy to przez zapach tego kremu czy moze przez jakiś składnik.
    Zalety:
    • nawilża
    • jest wydajny
    Wady:
    • powoduje łzawienie oczu
    • brak efektu wow
  • 23 lipca 2020 o 12:27
    Szukam dalej
    Od dłuższego czasu szukam fajnego kremu pod oczy. Mam ten problem, że mam dość widoczne cienie. Taka moja uroda.. Ten krem kupiłam razem z serum Kiehlsa - liczyłam na to, że jeżeli użyję kosmetyków z tej samej serii, to efekt będzie bardziej widoczny. Troszkę się pomyliłam. Krem jak krem - nawilża skórę wokół oczu, ale nie jest jakiś szałowy, jak na taką cenę. Poza dobrym nawilżeniem, żadnych dodatkowych efektów nie zauważyłam. A szkoda, bo spodziewałam się czegoś więcej.
    • nawilżenie