Emulsje, esencje i boostery

Shiseido Ultimune, Power Infusing Concentrate Koncentrat pielęgnacyjny

Krem Shiseido Ultimune Power Infusing Concentrate Koncentrat pielęgnacyjny na dzień 50ml
E-Glamour.pl
Shiseido Ultimune Power Infusing Concentrate Koncentrat pielęgnacyjny do twarzy 50ml

Mborka
    12 czerwca 2023 o 12:53
    Na stałe w mojej kosmetyczce
    Jedyny taki produkt na rynku. Działa na wszystkie potrzeby skóry. Chroni, nawilża, ujędrnia, wygładza, rozświetla, sprawia, że skóra wygląda młodziej, a niedoskonałości znikają. Szybko się wchłania nie pozostawiając tłustej powłoki. Na pewno zagości na stale w mojej kosmetyczce!
  • 2 stycznia 2023 o 16:04
    Działa!
    Serum... jeszcze parę lat temu omijałam ten kosmetyk, pełna niezrozumienia. No bo po co coś takiego, jak ma się krem? Wczesnym latem wpadła mi w ręce mała buteleczka, raptem 10ml. Postanowiłam zobaczyć, czy stosowanie tego kosmetyku cokolwiek zmieni... Wysoka cena skłoniła mnie do maksymalnego wysiśnięcia tej "cytryny", czyli stosowania według sugestii producenta. To tak jak z drogim stekiem wołowym wagyu. Dostajesz porcję najlepszego mięsa i od ciebie zależy, czy zastosujesz się do przepisu i zjesz delikatnie zaróżowiony i rozpływający się w ustach smakołyk, czy będziesz zmuszona do przeżuwania czegoś, co przypomina podeszwę trampek... Do rzeczy: to rzeczywiście działa. Po masażu twarzy kosmetyk całkowicie się wchłania, rozjaśnia i wyrażnie odbudowuje skórę. Jest stabilniejsza i odporniejsza.
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Szybkie wchłanianie
    • działanie
    Wady:
    suzi27
    27 listopada 2022 o 16:17
    Widoczny efekt
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Otrzymalam 10 próbek tego serum, 1 probka wystarcza mi na 2 zastosowania. To serum jest naprawdę świetne, w zauważalny sposób odmładza i tym samym uzależnia, bo kto nie chce wyglądać młodziej? Skora po prostu wygląda duzo lepiej, jest taka miękka, wypoczęta. Serum współgra z bazą Ordinary i baza Shiseido. Cena, nie na moją kieszeń, ale zaopatruje się w probki i nawet wolę probki, niż pełnowymiarowe opakowanie, przynajmniej nie docierają do serum żadne zanieczyszczenia. Polecam, ja się uzależniłam ????
  • 3 października 2021 o 11:55
    Nie widzę działania
    Dostałam ten koncentrat w zestawie z kremami Shiseido w pojemności 30 ml, cenowo się całkiem opłacało, bo wychodziło to taniej, niż jakbym miała kupić sam kosmetyk (pewnie nie skusiłabym się na niego szczerze powiedziawszy, bo z racji składników w nim zawartych nie wiem, jakie niby działanie on ma mi zapewnić?). No ale dobra, miałam, to zużyłam. Buteleczka jest bardzo ładna, czerwona, mamy tu pompkę, która działa bez zarzutu. Opakowanie jest szklane, więc czuć je w dłoniach. Kosmetyk całkiem ładnie pachnie, tak nieco kwiatowo, nieco różanie, jest to zapach na tyle delikatny, że po kilku sekundach znika nie pozostawiając po sobie nic. Sam produkt ma postać serum, czyli średnio rzadkiej żelkowej, biało-przezroczystej substancji. Na nałożenie na całą twarz wystarcza odrobinka, więc kosmetyk starcza na bardzo długo. Zalecane jest, aby używać go pod inne sera, więc tak też robiłam. Nałożenie samego Ultimune sprawiało, że miałam wrażenie wygładzenia skóry, ale nie ma się co oszukiwać, przecież na samym czele substancji jest dimethicone, więc to odczucie jest jak najbardziej normalne. Koncentrat nie daje nawilżenia, no, może troszkę. Nałożony na skórę stwarza wrażenie delikatnej powłoczki, ale nie jest to oklejenie ani nic takiego nieprzyjemnego. Dobrze się wchłania, nie koliduje z innymi kosmetykami, dobrze się dogadywał ze wszystkimi kosmetykami, jakie na niego nałożyłam. Niestety po zużyciu całego opakowania nie zauwazyłam jakiejś super różnicy na skórze, nie stała się ani wygładzona, ani rozświetlona, ani pełna blasku, bardziej sprężysta, czy gładka. Gładka owszem to ona zawsze była jak nakładałam ten kosmetyk, ale to już powiedziałam, czego to zasługa. Jak wspomniałam zużyłam opakowanie do końca i nie zobaczyłam nic takiego, co skłoniłoby mnie do zakupu kolejnego opakowania niestety. Koncentrat mi ani nie zaszkodził, ani nie pomógł, ale tak trochę nie wierzę w zapewnienia o jakichś cudach na kiju, bo żaden składnik z tego produktu nie robi cudów. Wolę jednak wybrać coś, co może mi dać realne efekty, a nie coś, po czego zużyciu ja nic nie widzę...
    Aggi92
    9 maja 2021 o 0:47
    Bardzo dobre azjatyckie serum
    Idealnie zbalansowany koncetrat/serum wzmacniający działanie innych produktów. Cena kosmiczna! Bez dyskusji za wysoka, pomimo wydajności i działania. Jeśli kiedykolwiek uda się wam sięgnąć po próbkę lub mini wersje - na prawdę warto ! Serum jest wydajne, nawilża. Miesza się świetnie z innymi kosmetykami - takie jest jego zadanie ! Należy pamiętać, iż jest to jeden z kroków w codziennej pielęgnacji a nie zastępuje całej !