Szampony do włosów

Petal Fresh Pure Tea Tree, Scalp Treatment Shampoo Odżywczo - antyseptyczny szampon do włosów

Nasi użytkownicy zostawili 88 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 3 września 2024 o 13:49
    Szampon zdecydowanie zasługuje na wyróżnienie jeśli chodzi o skład. Kosmetyk dobrze oczyszcza skórę głowy, chociaż u mnie robi lekki przyklap włosów u nasady. Może nie jest idealny, ale nie zmienia to faktu, że jest dobry i godny polecenia!
    Lubię testować szampony i chociaż mam już swoich ulubieńców w tej kategorii, to mimo wszystko często sięgam po takie produkty, których jeszcze nie miałam. Akurat ostatnio na promocji w Rossmanie wyczaiłam ten szampon. Był w fajnej promocji, więc stwierdziłam że to idealny pretekst żeby przetestować coś od Petal Fresh. Cena regularna to ponad 30 złotych i jak dla mnie jest nieco wygórowana. Ja na promocji płaciłam niecałe 20 złotych i uważam, że to uczciwa cena. Mam włosy średnioporowate, cienkie i gęste. Moja skóra głowy ma tendencje do przetłuszczania się, więc mycie włosów co drugi dzień jest obowiązkowe! Lubię szampony o średniej i dużej mocy oczyszczającej. Uwielbiam gdy czuję mocne oczyszczenie skóry głowy, a włosy są uniesione u nasady. Oczywiście skład kosmetyków też nie jest mi obojętny, więc im bliżej natury, tym lepiej :). OPAKOWANIE Opakowanie to prosta, plastikowa butelka z zatrzaskiem. Butelka jest wykonana z zielonego tworzywa, nie widzimy zawartości przez opakowanie. Szata graficzna jest stonowana i przyjemna dla oka. Etykieta zawiera wszystkie niezbędne informacje o kosmetyku. Nie mam żadnych zastrzeżeń co do opakowania, bo w pełni spełnia swoją funkcje i jest zachowana estetyka. SZAMPON Szampon ma idealną konsystencję, nie jest ani za rzadki, ani za gęsty. Formuła jest po prostu idealna ! Kosmetyk jest przeźroczysty. Co do zapachu to raczej średnio przypadł mi do gustu, to mięta, ale taka żywcem zdarta z płynu do mycia naczyń "Ludwik", nie przepadam za nią. Skład zasługuje tutaj na uwagę, bo jest na maksa dopracowany. Formuła jest w 98% pochodzenia naturalnego, zawiera masę dobroczynnych roślinnych ekstraktów, między innymi z drzewa herbacianego , nagietka, melisy , skrzypu. Szampon bazuje na detergentach o średniej mocy myjącej. W składzie mamy dodatkowo betainę, która nawilża i zapobiega nadmiernej utracie wody z komórek skóry. MOJE ODCZUCIA Uważam, że ten szampon jest warty uwagi, chociaż nie do końca spełnił moje oczekiwania. Kosmetyk bardzo dobrze się pieni, co przekłada się na wysoką wydajność. Oczyszcza całkiem przyjemnie, nie podrażnia skóry głowy, ale w moim przypadku powoduje przyklap na czubku głowy. Nie do końca przypadł mi do gustu zapach, ale myślę że to raczej kwestia indywidualna. Uważam, że warto go przetestować, osoby z delikatną skórą głowy powinny być zadowolone.
    Zalety:
    • piękny skład, bogaty w naturalne ekstrakty
    • dobrze się pieni
    • wydajny
    • przyjemnie oczyszcza
    Wady:
    • powoduje lekki przyklap
    • nie podoba mi się zapach, pachnie jak miętowy ludwik do naczyń
    • cena regularna jak dla mnie wygórowana
  • 18 maja 2024 o 14:39
    dobry szampon od petal fresh
    Szampon ma przyjemny zapach, nie podrażnia, bardzo dobrze domywa. Jest wydajny mimo, że trzeba użyć troszeczkę więcej produktu. Myje włosy codziennie i starczył na dość długo.
  • 28 sierpnia 2023 o 22:19
    Zrobił mi krzywdę
    Szampon znajduje się w butelce wykonanej z ciemnozielonego plastiku. Jako że etykieta nie obkleja całego opakowania, pod światło możemy kontrolować na bieżąco stopień zużycia kosmetyku. Butelka została zakończona zamknięciem typu disc-top. Wielkość otworu dozującego została odpowiednio dopasowana do konsystencji szamponu. Zapach produktu jest dość intensywny. Ziołowy, świeży, mocno wybija się tutaj woń olejku z drzewa herbacianego. Trzeba to wziąć pod uwagę, bo z pewnością nie każdemu przypadnie do gustu, tym bardziej że utrzymuje się na włosach. Szampon jest bezbarwny. Ma żelową konsystencję średniej gęstości. Nie przecieka przez palce. Mimo że jest oparty na nieco łagodniejszych detergentach, pieni się bardzo dobrze. Spłukuje się bez problemu, nie zostawiając żadnej warstwy. Wspomnę tylko, że mam włosy przetłuszczające się, myte co 2 dni. Borykam się również z nawracającym łupieżem, chociaż od dłuższego czasu nie miałam z nim problemu. U mnie niestety szampon poległ na całej linii - nawet jeśli chodzi o jego podstawowe zadanie, jakim jest mycie włosów. Tuż po umyciu jest w porządku, ale następnego dnia jest już tragedia - kosmyki wydają się brudne, szampon znacznie skraca świeżość włosów. W dodatku pojawiło się swędzenie skóry głowy. Ale co najgorsze - produkt spowodował nawrót łupieżu. Jest to tym bardziej dziwne, że kosmetyk jest polecany dla osób z problemami skórnymi głowy... Nie wiem, czy to jakieś uczulenie, czy o co chodzi. Dawno szampon nie zrobił mi takiej krzywdy. Nie polecam.
    Zalety:
    • dobrze się pieni,
    • skład,
    • opakowanie.
    Wady:
    • spowodował nawrót łupieżu,
    • znacznie skraca świeżość włosów,
    • powoduje swędzenie i dyskomfort skóry głowy.
    Cjwnss
    29 lipca 2023 o 14:19
    Zawsze do niego wracam
    Szampon wynalazłam na jednej z włosowych grup. Do tego szamponu wracam zawsze, gdy po kilku opakowaniach innych produktów nie znalazłam niczego lepszego- niczym pies z podkulonym ogonem :D Ten szampon ZAWSZE naprawia moja skore glowy po nieudanym rajdzie eksperymentów. Udało mi się na nim osiągnąć pelne dwa dni pomiędzy myciem glowym, a skore mam z tendencja do przetłuszczania, potrzebująca nawilżenia i raz na jakiś czas mocniejszego oczyszczenia. Szampon stosuje nacodzien. Szampon pieni się bardzo dobrze, jest wydajny, nie kosztuje dużo, a skład ma bardzo bogaty. Aplikacje uprzyjemnia Nam zapach drzewa herbacianego. Moim zdaniem spełnia swoją rolę idealnie.
    • Działanie
    Wady:
    • Opakowanie mogłoby mieć pompkę.
  • 21 listopada 2022 o 18:02
    Bardzo dobry szampon!
    Kupiłam go na wyprzedaży w Rossmanie i stwierdziłam, że go przetestuje. Przede wszystkim: jest bardzo delikatny i nie podrażnia skóry głowy. Ma super skład, żadnych silikonów, sztucznych barwników, parabenów. Pachnie świeżo, konsystencja żelowa, bardzo dobrze się pieni. Włosy były po nim lekko uniesione u nasady głowy. Jest to jeden z lepszych, jeśli nie NAJLEPSZYCH szamponów drogeryjnych jakiego do tej pory używałam. Myślę, że dla osób z wrażliwą skórą i skłonnościami do przetłuszczania się będzie w porządku. :) Z pewnością wrócę do niego nie raz!
    Zalety:
    • Wydajny
    • Prosty skład: bez sztucznych barwników, silikonów, parabenów.
    • Produkt wegański
    • Nie podrażnia skóry głowy
    • Delikatny zapach
    Wady:
    • Brak :)