Podkłady

Oriflame Giordani Gold, Long Wear Mineral Foundation SPF15 Mineralny podkład do twarzy

Oriflame Giordani Gold Długotrwały Podkład Mineralny Light Rose 30ml

Nasi użytkownicy zostawili 68 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 11 grudnia 2024 o 12:57
    Używam od kilku lat, dla mnie niezastąpiony
    Używam tego podkładu, odkąd sięgam pamięcią – chociaż kiedyś były to jego starsze wersje. W sumie towarzyszy mi już od około 10 lat! Przez ten czas testowałam inne produkty, ale zawsze wracam do Giordani Gold, bo ma wiele zalet, które sprawiają, że w moim codziennym makijażu po prostu niezastąpiony. To, co lubię od samego początku, to eleganckie, szklane opakowanie z wygodnym dozownikiem. Nie tylko wygląda luksusowo, ale jest też bardzo praktyczne – łatwo można wydobyć odpowiednią ilość produktu bez marnowania go. Mam odcień Porcelain, który idealnie wtapia się w moją skórę – bez żółtych czy pomarańczowych tonów. To ogromny plus, bo znalezienie odpowiedniego koloru nie zawsze jest takie proste. Konsystencja tego podkładu jest lekka i przyjemna w aplikacji. Rozprowadza się bardzo łatwo, nawet jeśli nie jesteś mistrzynią makijażu. Najlepsze efekty osiągam, nakładając go wilgotną gąbeczką – wtedy skóra wygląda super naturalnie, a produkt nie tworzy plam czy smug. To, co najbardziej w nim cenię, to fakt, że pięknie wyrównuje koloryt skóry, ale jednocześnie nie robi maski. Skóra wygląda zdrowo i naturalnie – tak, jak lubię. Krycie określiłabym jako umiarkowane. Jeśli masz większe niedoskonałości, może nie zakryć wszystkiego, ale dla mnie to nie problem. Nie przepadam za mocno kryjącymi podkładami, a ten daje mi dokładnie taki efekt, jaki chcę na co dzień. Podkład sam w sobie trzyma się kilka godzin, ale jeśli przypudruję twarz, to wygląda dobrze prawie przez cały dzień. Oczywiście, nie jest to produkt, który wytrzyma w idealnym stanie 24 godziny – podczas intensywnych dni wymaga drobnych poprawek. Mimo to na codzienny makijaż sprawdza się świetnie. Na większe wyjścia raczej sięgam po coś bardziej trwałego, ale na co dzień – ideał. Cena regularna wynosi około 60 zł, ale często można go dorwać w promocji za około 40 zł. Uważam, że jak na taką jakość, to bardzo dobra cena. Podkład Giordani Gold to produkt, który mogę polecić każdemu, kto szuka czegoś łatwego w aplikacji, naturalnie wyglądającego i idealnego na co dzień. Ma swoje drobne wady, jak umiarkowane krycie czy trwałość, ale dla mnie to bardziej zalety niż minusy – po prostu wpisują się w mój styl makijażu.
    Zalety:
    • Ładne, eleganckie opakowanie z dozownikiem
    • Łatwość w doborze kolorów (mój Porcelain jest idealny!)
    • Naturalny efekt, bez maski
    • Lekka, łatwa do rozprowadzenia konsystencja
    • Cena w promocji bardzo korzystna
    Wady:
    • Krycie raczej umiarkowane – dla niektórych może być za małe
    • Nie jest super trwały na intensywne, długie dni
    Ganette
    7 grudnia 2022 o 16:18
    Żałuję że dałam się namówić...
    Podkład poleciła mi do przeyestowania znajoma, która jest konsultantką. Skusiłam się po jej zapewnieniach, że to dobry podkład, sama używa i jest zadowolona. Niestety ja nie jestem, moze u niej sie sprawdził, u mnie wcale. Ładna buteleczka, szklana, ciężka. I to by było na tyle z plusów. Minusów jest znacznie więcej. Mam skore mieszaną, podkład nierówno się rozprowadza, jeśli chodzi o krycie i trwałość to producent w swoich zapewnieniach bardzo się zapędzil, krycia nie ma prawie wcale A jego trwałość sięga aż... godziny... tyle wytrzymuje na twarzy zanim zacznie się na niej robić ciastko i podkład zacznie się przemieszczać razem z nadmiarem sebum po twarzy. I nie ważne czy nalozymy go na krem, bez kremu, na bazę lub bez, zawsze zachowuje się tak samo. Może komuś się sprawdzi, krzywdy nie robi, ale u mnie się nie sprawdził. Ja osobiście nie mogę polecić.
  • 3 września 2022 o 22:16
    Dobry podkład
    Podkład ten wygładza i maskuje niedoskonałości, nie powoduje żadnych przebarwień ani podranień. Nie wysusza cery. Ma płynną konsystencję. Produkt długo utrzymuje się na twarzy. Polecam.
  • 1 sierpnia 2022 o 19:19
    W porządku
    Posiadam dwa odcienie tego podkładu. Przede wszystkim, jest on dość ładnie, realistycznie napigmentowany, ma tez odcienie chłodne, nie tylko same ciepłe. Jaśniejsze odcienie są też dobre dla bladych. Łatwo się nakłada. Jest wydajny. Miesza się w porządku z innymi podkładami i kamuflażami. Podkład jak podkład, wymaga uzycia pudru, wtedy się dość dobrze trzyma. Nie powoduje alergii, Kilka dobrych godzin siedzi na twarzy, a więc spełnia swoją rolę. Powiem tak, po porównaniu do podkładów wizażowych , wypada dość w porządku. Wart przetestowania, okazał się być w sam raz na moje potrzeby, na modelkach też się dobrze sprawdzał.
    • kolorystyka
    • formuła
    Wady:
    • opakowanie łatwe do rozbicia
  • 5 stycznia 2022 o 9:15
    Nie przypadł do gustu
    Podkład poleciła mi koleżanka zajmująca się Oriflame. Tyle osób bierze, każdy zadowolony. No nic skusiłam się. Do mojej cery nie nadaje się (skóra AZS, wrażliwa). Jeżeli chodzi o kolory ok, fajnie dopasowany, fajnie się nakłada i nawet ładnie wyglądał. Niestety u mnie szybko się ścieral i po zmyciu małe zaskorniki. Dokończyła go moja mama, która nie ma żadnych problemów skórnych i zadowolona :) więc myślę, że kwestia skóry twarzy. Jedyne co mówiła, to słaba trwałość.
    Zalety:
    • Fajnie wygląda zaraz po nałożeniu