Pudry do twarzy

Wibo Smooth & Wear Puder matujący

WIBO Smoothn Wear Matte Powder puder w kamieniu 2 7g
Wibo Smooth'n Wear

Nasi użytkownicy zostawili 45 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 4 października 2024 o 12:57
    Jest słaby ale nie tragiczny
    Czy jest tanio? Jest tanio. Czy jest dobrze? Jest tanio. Efekt matu utrzymuje się chwilkę i znika nie wiadomo gdzie. Kolor wydawał mi się odpowiedni, a jednak na skórze wyszedł tak ciemny, jak bronzer, więc używałam go latem. Zapach taki jak mają kosmetyki, co leżą w szufladzie już kilka lat. Opakowanie w porządku.
  • 13 kwietnia 2024 o 23:14
    Kupuje często..
    Jest to mój ulubiony puder. Bardzo dobrze matowi twarz i zakrywa niedoskonałości (nr 3). Dziwie się tym słabym opinią. Chodź fakt nie jest trwały, ale nie ma tragedii.
    Zalety:
    • Ukrywa niedoskonałości
    • Posiada w składzie nawilżająca witaminę E
    • Dobrze się aplikuje puszkiem.
    Wady:
    • Narazie brak.
  • 23 lipca 2023 o 18:54
    Przeciętny efekt matu
    Sięgnęłam po ten puder z czystej ciekawości i chęci wypróbowania czegoś nowego. Był w promocyjnej niskiej cenie, dlatego nie było mi szkoda wydać tych kilku złotych na produkt, o którym nic nie wiem. Lubię pudry prasowane - nie wysypują się z opakowania i można je nakładać za pomocą pędzla, gąbki lub puszku. Zależy mi przede wszystkim na utrwaleniu makijażu i zmatowieniu cery w miarę możliwości i temperatury na cały dzień. Małe ładne opakowanie zmieści się praktycznie do każdej torebki, dla mnie to duża zaleta. Kolory są bardzo uniwersalne, nie miałam żadnego problemu z dobraniem odpowiedniego odcienia. Puder łatwo aplikuje się na skórę, jednak jest bardzo mało wydajny, zwróciło to moją uwagę już podczas pierwszej aplikacji. Po nałożeniu cera wygląda ładnie, jest krótkotrwale zmatowiona, niedoskonałości przykryte. Jednak moja tłusta cera już po 2-3 godzinach wymaga ponownego przypudrowania. Na rynku dostępnych jest wiele produktów w podobnej cenie, które zapewnią dużo lepszy efekt. Do tego produktu już nie wrócę.
    Zalety:
    • wygodne małe opakowanie
    • uniwersalne odcienie
    • dość ładny efekt na skórze
    Wady:
    • WADY:
    • krótkotrwałe zmatowienie cery
  • 3 kwietnia 2022 o 11:54
    Zaskakująco dobry
    Moja mama kupiła ten puder, bo potrzebowała czegoś taniego, jedynie do lekkiego wyrównania koloru. Z ciekawości sięgnęłam po niego i musiałam obiektywnie stwierdzić, że do minimalistycznego, naturalnego, makijażu jest bardzo dobry. Nie lubię mocnego matu. Nie lubię mocnego glow. Lubię, jak cera jest jedwabista, kolor ujednolicony, nie przeszkadza mi, gdy w ciągu dnia zaczynam się lekko świecić. Naturalność > totalna kontrola ;) Puder jest dość drobny. Aplikowałam go na tinted moisturizer Halo Smashbox. Delikatnie matuje, Na skórze jest praktycznie niewidoczny, ale ładnie wygładza. Użyłam go nawet pod oczy i też się sprawdził bardzo dobrze. Po jakimś czasie, nie wiem dokładnie jakim, skóra zaczyna się wyświecać, ale wygładzenie jest dalej. Jestem trochę snobem i w mojej kosmetyczce raczej rządzą kosmetyki co najniżej ze średniej półki. Nie porównam go do produktów wysokopółkowych, bo to by było zwyczajnie nie fair. Mam jednak parę, może nie tyle minusów, co uwag. Opakowanie nie jest najgorsze, nie rzucam kosmetykami ani nie noszę ich w torebce, nie mam czasu ani ochoty na poprawki, więc pewnie ten plastik wytrzyma, ale fakt, nie jest on najwyższej jakości. Ale też nie ma dramatu, kształt mi się podoba, otwarcie również. Nie prezentuje się badziewnie, aczkolwiek wieczko jest zrobione z tego rodzaju plastiku, który występuje jedynie w produktach z niższej półki cenowej. Kolejną rzeczą są mniej zmielone cząsteczki pudru, które przy nabieraniu na pędzel, zaczynają się wizualnie wybijać na tle reszty produktu. Nie wpływa to na efekt na skórze, jednak wizualnie mnie drażni. Ale, za 15 zł w promocji, to naprawdę nie będę się czepiać. Mimo to, przywołam jednak Hourglass, bo właśnie puder, który jest w paletkach do twarzy Ambient life, przypomina mi trochę ten od wibo. Hourglass jest bardziej satynowy i pięknie, równomiernie, delikatnie zmielony. I ten, gdyby Ten miał taką samą konsystencję, pewnie byłoby Wow. A tak to jestem po prostu pozytywnie zaskoczona i myślę, że za tę cenę, sięgnę po niego sama. A teraz minusy. Kolory! Producent zapomniał o numerach i nazwach? Są niby trzy różne odcienie, ale to zdecydowanie za mało, powinno być ich więcej i powinny być dokładnie opisane. Sama nie wiem, jaki mama ma? Opakowanie to jednak tani plastik. No i przy zużywaniu widać grubsze grudki produktu, nie jest dokładnie zmielony. Do tego nie podoba mi się kompletnie krój pisma, który wybrano do Smooth'n. Wolę jednak minimalizm. Przez to odejmuję jedną gwiazdkę. Ale, za tę cenę to jest taki mały sztosik. Polecam go dziewczynom, które lubią No makeup makeup. Jak odcień będzie wam pasował, to warto dać mu szansę, bo ten mały, tani puder, naprawdę robi robotę.
  • 11 sierpnia 2021 o 1:43
    Nic wyjątkowego
    Puder rzeczywiście sprawia, że skóra wygląda na wygładzoną, ale nie zauważyłam, by matował. Zostawia raczej satynowe wykończenie. Nie podkreśla suchych skórek, nieźle utrzymuje się dobrze w ciągu dnia. Jego krycie nie zachwyca. Nie zauważyłam, żeby osypywał się przy aplikowaniu gąbeczką. To przeciętny produkt, do którego nie warto wracać - w podobnej cenie można znaleźć dużo lepsze pudry.
    Zalety:
    • niska cena
    • wygładzenie skóry
    • całkiem dobra trwałość
    • nie oksyduje
    Wady:
    • nie matuje
    • niska wytrzymałość (rozkruszył się podczas leżenia w kosmetyczce)