Kremy na noc

Eau Thermale Avène TriAcneal Expert Emulsja do pielęgnacji skóry trądzikowej

Avene Cleanance Triacneal Expert Emulsja Przeciwtrądzikowa 30ml

• 9 maja 2023 o 21:02
    nie polubiliśmy się
    Fajne opakowanie, higieniczne i bardzo poręczne. Emulsja szybko się wchłania, nie pozostawia po sobie warstwy, mimo żółtego zabarwienia nie brudzi i nie zostawia koloru na skórze. Zużyłam całe opakowanie i niestety trochę się zawiodłam, bo prawdę mówiąc nic nie zrobił na mojej twarzy... Mam cerę mieszaną z dużą skłonnością do zaskórników i niedoskonałości, w ciągu kilku miesięcy użytkowania nie zauważyłam żadnej różnicy w wyglądzie mojej skóry. Produkt fajny w użytkowaniu, niestety zdecydowanie nie dla mnie, a szkoda, bo lubię markę Avene i wiele z ich produktów świetnie się sprawdza.
  • 22 czerwca 2021 o 18:25
    Wracam do niego co jakiś czas ❤️
    Jeden z moich kosmetycznych pewniaków. Nawet jak o nim zapomnę, to za jakiś czas ten produkt przyciąga mnie do siebie. Ideałów nie ma, ale tu jesteśmy blisko mając cerę trądzikową a jednocześnie chcąc wdrożyć profilaktykę przeciwstarzeniową. Wszystko dzięki pochodnej retinolu w składzie. Jeśli nie jesteście pewne czy chcecie zacząć przygodę z tym składnikiem to warto zacząć od tego produktu, bo ilość jest minimalna i nie podrażni cery. Emulsja pomaga na wypryski, łagodzi powstające zmiany (o ile zmiany te nie wynikają z głębszych problemów). Po nocy cera jest wygładzona, ujednolicona i ogólnie w lepszym stanie. Uwaga na słońce - mogą powstać przebarwienia. Chyba nawet lepiej poczekać z używaniem produktu na zimę. Barwi poduszkę - ja nakładam ręcznik by nic sobie nie zniszczyć.
    Zalety:
    • eliminuje niedoskonałości
    • profilaktyka przeciwzmarszczkowa
    • wygładza cerę
    • ujednolica koloryt
    Wady:
    • Może i trochę pomaga na świeże zmiany potrądzikowe ale na zlikwidowanie blizn bym nie liczyła.
    PAUNI
    20 maja 2021 o 12:58
    Dla tłustych cer
    Emulsję używam zamiennie z kremami na dzień. Nie używam jej codziennie, tylko kiedy na twarzy zagoszczą niedoskonałości. Emulcja w składzie ma retinol. Skład ten powoduje wyrównanie kolorytu skóry- rozjaśnienie jej. Po pewnym czasie wysusza i złuszcza martwy naskórek. Skutecznie radzi sobie z niedoskonałościami. Reguluję produkcję sebum.
  • 20 maja 2021 o 12:52
    Trzeba wiedzieć jak używać
    Widzę że produkt ten ma trochę niekorzystnych opinii więc postanowiłam dodać coś od siebie. Nie znam się dobrze na składach ale z tego co zrozumiałam rozeznając się przed kupnem tej emulsji to zawiera ona retinol (lub pochodna - nie chcę nikogo wprowadzać w błąd) i trzeba być ostrożnym w jego stosowaniu. Z tego co wyczytałam to kosmetyk trzeba wprowadzać pomału, na początku 2 razy w tyg, potem można częściej. Nie można użyć za dużo bo kosmetyk jest mocno skoncentrowany. Ja używalam 1 pompkę na całą twarz. Używać najlepiej na oczyszczoną i suchą skórę, np 30min po umyciu twarzy. Po nałożeniu odczekać 30min i można nałożyć nawilżający, bezzapachowy krem. Ja tak wprowadzalam ten kosmetyk i nic mnie nie podrażniło i efekty były super. Zmiany trądzikowe zostały wyciszone, podskórne gule szybciej się wchłaniały a koloryt cery został wyrównany. Obecnie stosuję prawie codziennie, pamiętając o nawilżaniu skóry i jestem zadowolona.
    Zalety:
    • Wydajny
    • Nie klei się
    • Widoczny efekt wygładzenia i wyrównania koloru cery
    • Nie uczulił
    • Uspokoił zmiany trądzikowe
    Wady:
    • Może podrażnić i przesuszyć
    • Trzeba pomału wprowadzać do pielęgnacji
    • Uwaga na łączenie z innymi substancjami aktywnymi (żeby sobie nie zaszkodzic)
  • 24 kwietnia 2021 o 13:35
    Dziwna emulsja
    Miałam kiedyś problem z wypryskami na linii żuchwy i tylko tam, prawdopodobnie w wyniku nieprawidłowej pielęgnacji, bo co ja tam nie wymyślałam. Kupiłam tę emulsję na ten problem, ale nie sprawdziła mi się. Nie zauważyłam zmniejszania czy złuszczania, a wręcz odwrotność - wysyp zaskórników. Konsystencja była dość rzadka i emulsja zostawiała powłokę na skórze. Nie było to tłuste ani lepkie, ale twarz dziwnie się świeciła. Nie miałam nawet efektu czystej skóry. Z tego co się dowiedziałam kremu nie wolno stosować podczas ekspozycji na słońce i w ogóle łatwo można nabawić się przebarwień jeżeli nie zabezpieczamy się filtrem. Ja smaruję się filtrami cały rok, najlepiej spf50 więc to nie był problem. Podobno efekty zauważalne są po dłuższym stosowaniu, bo najpierw skóra oczyszcza się, ale ja nie chciałam już tyle czekać, skoro nie zauważyłam nawet minimalnej poprawy poprawy. Nie polecam!