Odżywki do włosów

Syoss Keratin Hair Perfection, Conditioner Odżywka do włosów suchych bez energii

Nasi użytkownicy zostawili 25 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 9 marca 2025 o 13:45
    Nie zachwyciła, ale też nie zawiodła
    Moje włosy są bardzo wymagające, wiec używanie odżywki do włosów jest dla mnie koniecznością. Niesforne loki wymagają atencji i troski, ponieważ jest to jedyny sposób, aby móc je ujarzmić. Propozycje od Syoss otrzymałam już jakiś czas temu w prezencie, ale dopiero niedawno, kiedy pokończyły mi się inne zapasy udało mi się podjąć się przetestowania jej. Marka jest znana z produkcji asortymentu do pielęgnacji włosów, więc byłam ciekawa co tym razem przygotowali w ofercie dla swoich odbiorców. Konsystencja jest taka kremowo-piankowa, na pierwszy rzut oka wygląda na dość zbitą, ale jej gęstość jednak nie jest na tyle stabilna, aby była przyczepna do mokrej dłoni. Formuła dba o moje pasma, sprawiając, że są one nawilżone, wygładzone, odżywione, a za to nie są splątane, ani obciążone. Właściwości tego preparatu mnie zadowalają, chociaż ich intensywność działania oceniam jako średnią. Dla moich kosmyków chętniej wybieram bardziej skoncentrowane i maksymalnie skuteczne odżywki. Otulająca formuła jest dobra, ale moje oczekiwania są znacznie większe, aby mnie w pełni zadowolić. Trwałość rezultatów powinna być lepsza, ponieważ jest przeciętna według mojego uznania. Zapach błękitnego kwiatu lotosu nieziemsko mi się podoba i mogłabym go wąchać godzinami, ponieważ jest to bardzo przyjemna woń. Żałuje bardzo tego, że po spłukaniu produktu mocno się ulatnia i pozostaje jedynie subtelnie rozpoznawalna. Opis skonstruowany przez producenta jest zwięzły, ponieważ zawiera tylko niezbędne informację. Notatka od firmy przedstawia swój kreatynowy asortyment takim jakim jest fizycznie, więc za to należy się pochwała. Podoba mi się to, że wyrób działa błyskawicznie, lubię pielęgnację, która nie wymaga poświęcania dużej ilości czasu, której często w życiu codziennym brakuje. Aplikacja nie sprawia większych kłopotów, chociaż należy jej dokonywać w szybki sposób, aby konsystencja nie spłynęła bo wtedy marnuje się zawartość opakowania. Pojemność jest niestandardowa i wynosi 440 ml, ale nie wiem skąd pomysł na taką nietypową wielkość. Wydajność kształtuje się na poziomie akceptowalnym dla mnie, oceniam ją na 3 gwiazdki. Marka zadbała o to, aby butelka pochodziła w 100% z plastiku z recyklingu, a skład był w 90% naturalny. Materiał podania jest dla mnie zbyt twardy, co utrudnia wydobycie, szczególnie wtedy, kiedy zawartość zbliża się do dna. Dozownik ukryty pod czarnym korkiem jest za to wygodny i podaje równe partie wyrobu. Etykieta początkowo prezentowała się estetycznie, a klasyczna biel i czerń w połączeniu z różowym złotem wyglądała spójnie. Niestety szata graficzna nie przewała próby czasu, ponieważ podczas kontaktu z wodą zaczęła się odklejać. Reasumując nie mam zastrzeżeń do Syoss Keratin Hair Perfection, Conditioner, ale uważam, że lepiej sprawdzi się dla włosów normalnych, niż do moich kręconych, suchych i delikatnych.
  • 19 lutego 2025 o 10:36
    Nie spełnił moich oczekiwań
    Miałam nadzieję, że ta odżywka poprawi kondycję moich włosów, ale niestety nie spełniła moich oczekiwań. Producent obiecuje regenerację i wygładzenie, jednak po kilku użyciach nie zauważyłam żadnej poprawy – wręcz przeciwnie, włosy były nadal suche i matowe. Konsystencja jest dość rzadka, co sprawia, że produkt nie jest zbyt wydajny, a efekty pielęgnacyjne są minimalne. Jedynym plusem jest przyjemny zapach i estetyczne opakowanie, ale to zdecydowanie za mało, by polecić ten produkt. W porównaniu do innych odżywek w podobnej cenie, niestety wypada słabo. Nie kupię ponownie.
    Zalety:
    • Ładne opakowanie
    • Przyjemny zapach
    Wady:
    • Nie regeneruje włosów
    • Brak efektu wygładzenia i nawilżenia
    • Słaba wydajność
    • Nie spełnia obietnic producenta
    Yose13
    1 stycznia 2025 o 20:04
    Średniak
    Nie zauważyłam specjalnie, żeby stan moich włosów znacząco się poprawił podczas stosowania odżywki. Ot, zwykły produkt, nic szczególnego. Oczywiście, pomaga rozczesać włosy, ale oczekiwałam poprawy ich kondycji (wiadomo, nie oczekiwałam, że odtworzy zniszczone końcówki, bardziej chodzi o ogólny stan). Opakowanie jest wygodne. Raczej nie kupię produktu ponownie.
    Zalety:
    • pomaga rozczesać włosy
    • wygodne opakowanie
    Wady:
    • nie zapewnia regeneracji, czy poprawy kondycji włosów
  • 15 kwietnia 2024 o 16:17
    Tłusty koszmar
    Dosłownie koszmar , odżywka oblepia włosy tłustą warstwą, tworząc zatłuszczone strąki, coś okropnego.Mało tego domycie jej to nie lada wyzwanie, dopiero dwukrotne umycie włosów sprawiło, że się jej pozbyłam. Mam włosy suche, zniszczone wieloletnim rozjaśnianiem, myślałam że ta odżywka będzie dla nich idealna, niestety okazała się być najgorszą odżywką jaką kiedykolwiek miałam. Ląduje w koszu, bo wstyd tym kogoś obdarować.
    Zalety:
    Wady:
    • Wszystko, to smalec, nie odżywka
    AnaSky
    11 lutego 2024 o 11:57
    Nie spełniła moich oczekiwań
    Odżywkę zakupiłam w zestawie z szamponem. Dla odmiany (i pewnie by się nie mylić) jest ona w białej butelce. Zapachowo jest podobna do szamponu z serii, dla mnie ok. Odżywka ma jakby konsystencję mocno zbitej pianki, mam wrażenie, że przez to zużyłam ją dość szybko. Fakt - odżywka ułatwiała rozczesywanie włosów, ale nie zauważyłam, żeby te włosy wygładzała. Nie zauważyłam też wzmocnienia włosów, a na to najbardziej liczyłam.