Kremy na dzień

L'Occitane Immortelle, Crème Jour Précieuse Drogocenny krem na dzień (nowa wersja)

• 5 stycznia 2020 o 14:30
    Eliksir piękności od L'Occitane
    Drogocenny krem Immortelle to kolejna zdobycz z kalendarza adwentowego marki, z 2019 roku. W okienku znalazłam miniaturkę-tubkę o poj.5 ml, ale oprócz niej, zużyłam także 6 próbek o poj,1,5 ml każda, mam więc pewne rozeznanie i wyrobioną wstępną opinię. Marka L'Occitane znana jest z ciekawych receptur, sporego asortymentu, pięknych zapachów i dość wysokich cen. Krem Immortelle nie wyłamuje się w żaden sposób z tego schematu - w bogatym i luksusowym słoiku kryje się esencja piękności o świeżym, kremowo-trawiastym aromacie, skutecznie uprzyjemniającej pielęgnację. Krem jest zbity, ale nie gęsty, rozprowadza się łatwo, pozwalając na wykonanie masażu. Wchłania się szybko, pozostawiając warstwę okluzyjną - i mnie, posiadaczce skóry suchej i wrażliwej taki efekt jest 'na rękę' ;). Krem stosowałam zazwyczaj na noc, choć w chłodniejsze i wietrzne dni również i na dzień. Po aplikacji wieczornej, rano moja skóra była mocno wygładzona, miękka i promienna. Zero suchych skórek czy szarego kolorytu - widać było intensywne odżywienie i regenerację, krem Immortelle robi to, co powinien robić każdy porządny krem odżywczy. Gdy używałam go rano, to pod makijaż - nie miałam problemów z jego trwałością, zawsze używam bazy i pudru sypkiego jako wykończenia, nie odnotowałam tutaj szybszego błyszczenia czy spływania podkładu. Dodatkowo nie czułam szczypania w trakcie przebywania na zewnątrz - a wówczas solidnie wiało lodowatym i przenikliwym wiatrem - tak więc, krem zdał egzamin. Odżywia, chroni, naprawia, upiększa - drogocenny eliksir, zgadza się :). Dodatkowo działa łagodząco i zmniejsza podrażnienia. Stosowany w okolice oczu nie podrażnia ich w żaden sposób - ale za to spłycił nieco linie mimiczne i to w tak krótkim czasie! Nie zatyka porów - a nie żałowałam go sobie. Uważam, iż jest wydajny - moja miniatura i próbki (łącznie miałam więc 14 ml produktu) wystarczyły mi na nieco ponad 2 tygodnie. Minusy? Jedynie cena, bo jednak nie jest to tania impreza - słoiczek 50ml kosztuje bowiem 235zł. Jednak wiadomo, to L'Occitane, jaka jest cena - każdy widzi. Ja osobiście jestem w stanie wydać każde pieniądze na kosmetyk, który mi pomaga, działa, nie robi krzywdy cerze problemowej i pozwala mi poczuć się pięknie nawet w obliczu takiej choroby, jaką jest Atopowe Zapalenie Skóry - choroby, w której najczęściej stosuje się bezwonne, apteczne mazidła i można zapomnieć o aromatycznej pielęgnacji. Krem Immortelle działa tak, jak te moje apteczne cuda, z tym, że wspaniale pachnie i działa cuda - a kosztuje podobnie. ***Podsumowując: ja jestem zadowolona i na pewno ponowię zakup. Przełknę cenę, zwłaszcza, że w połączeniu z dobrym serum mam ładną i zadbaną skórę - a latka lecą, czasu nie cofnę niczym...No chyba, że Immortelle;) Polecam wszystkim posiadaczkom cer normalnych, suchych i wymagających intensywnej regeneracji, ochrony oraz długotrwałego nawilżenia - zaufajcie mi, ten produktu jest wart każdej złotówki***
  • 24 listopada 2019 o 1:21
    drogocenny
    Jako posiadaczka skóry mieszanej ze skłonnością do przetłuszczania w strefie T zawsze sceptycznie podchodzę do bogatych kremów, bo często dla mojej cery jest to za dużo. Nie w tym wypadku, ten sprawdza się bardzo dobrze. Zalety: -bardzo wydajny produkt, ociupinka wystarczy na całą twarz -szybko się wchłania -przyjemny zapach -nie zapycha -dobrze nadaje się pod makijaż -nie klei się -nie zostawia lepkiej warstwy -dobre i dogłębne nawilżenie -skład raczej dobry -ładny słoiczek Niestety jedną gwiazdkę ucinam za cenę,
  • 13 stycznia 2018 o 18:12
    Świetny, ale nie za taką cenę
    Mam cerę tłustą ze skłonnością do zapychania. Mam 29 lat i jeszcze nie mam zmarszczek, poza mimicznymi wokół oczu, a skóra jest napięta i jędrna. Jednak często zmagam się z szarym i nierównym kolorytem. Krem mam z beGlossy w wersji 8 ml, a z uwagi na dość ciężką konsystencję stosowałam go głównie na noc. Krem, jak już wspomniałam, jest gęsty i treściwy. Trzeba nałożyć go w większej ilości, żeby dobrze pokryć całą twarz. Cera po aplikacji jest satynowo gładka i nie pozostaje na niej nieprzyjemny film, mimo ciężkiej formuły. Aczkolwiek delikatna warstewka jest wyczuwalna, ale absolutnie nie powoduje uczucia duszenia się skóry, a odżywia ją w sposób zauważalny. Niweluje uczucie ściągnięcia po myciu. Ale najlepsze widać po przebudzeniu. Cera jest gładziutka, miękka i rozświetlona, a koloryt wyrównany. Naprawdę wygląda zdrowo i pięknie. Mnie krem nie zapchał, mimo skłonności do tego. Nie uczula i nie podrażnia. Skład może nie jest wybitny, ale znajdziemy w nim glicerynę, masło shea, oleje i ekstrakty roślinne, witaminę E, a także adenozynę, hamującą powstawania zmarszczek mimicznych. Krem znajduje się w ciemnym słoiczku, który będzie chronił zawartość przed szkodliwym działaniem promieni słonecznych. Zapach iście luksusowy - kwiatowo-trawiasty. Dla mnie bardzo przyjemny i kojący. Dostępność słaba, a cena jeszcze słabsza. Fakt, krem daje zauważalne efektu już od pierwszego użycia, ale można znaleźć dużo tańsze kosmetyki, które również będą działały.
  • 23 listopada 2017 o 13:56
    Słabiutko
    Jest to bogaty krem, który ma w widoczny sposób wygładzić zmarszczki. Wersja Rich wydawałoby się, że będzie dobra dla mojej skóry, która jest mieszana w stronę suchej (okresowo sucha w stronę mieszanej w zależności od pory roku). Opakowanie jakoś nie specjalnie mnie kupiło, przypomina mi takie stare kosmetyki chyba z lat 80 z kiosku, coś a'la Pani Walewska. Na pewno nie reprezentuje sobą kosmetyku za tyle szmalu. Konsystencja kremu jest biała, gęsta i treściwa. Zapach, podobnie jak w przypadku pianki do mycia twarzy oraz wody essencjonalnej jest lekko ziołowy, na początku nie drażniący, ale po jakichś dwóch tygodniach miałam serdecznie dość używania tego kremu właśnie przez jego zapach. Dla mnie żadna, nawet najmniejsza przyjemność. W dodatku jeszcze zapach po nałożeniu kremu na twarz się utrzymuje i to długo, więc to jeszcze dodatkowo mnie zniechęcało. Jeśli chodzi o sam komfort używania to muszę przyznać, że krem ten likwiduje uczucie napięcia skóry, jakie spowodowała pianka i tonik z tej serii (bo przeważnie używam całej linii kosmetyków razem, żeby osiągnąć 100% ich mocy), ale niestety nawet nałożenie go w małej ilości powoduje, że cała twarz się nieestetycznie świeci. Rozumiem, że jest to ta cięższa wersja kremu, ale używałam już też wersji kremu Shiseido do suchej skóry, czy i jakoś skóra po nim się tak nie błyszczała. Tutaj ta konsystencja jest jednak zbyt ciężka i chyba nadaje sie tylko dla ekstremalnie suchej skóry. Używałam sobie ten krem ponad miesiąc męcząc się niemiłosiernie i zauważyłam, że zamiast się polepszać, moja skóra była w jeszcze gorszym stanie, niż była wcześniej. Owszem, ten krem nawilża, ale nic innego pozytywnego nie robi, za to robi coś negatywnego - zapycha. Zauważyłam wzmożone wyskakiwanie krostek podczas jego używania, a normalnie nie mam z cerą żadnych problemów. Po miesiącu na chwilę go odstawiłam i problem minął, a następnie wróciłam do niego i problem znowu sie pojawił, także to na pewno on. Biorąc więc pod uwagę, że tłuści skórę i śmierdzi, nic nie robi, a zapycha, to ja podziękuję za taki krem i po jakichś niemalże 2 miesiącach zaczęłam go używać tylko na dłonie, bo miałam dość. Do rąk też szału nie zrobił. Dla mnie krem nie warty nawet 5 złotych.
    ivva1
    8 lutego 2017 o 11:32
    Bardzo dobry
    Testowałam produkt miniaturowy. /7, 8 ml nie pamietam dokładnie/ Muszę przyznać ,że krem jest bardzo dobry. Doskonale nawilżał moją mieszaną skórę twarzy . Nie miałam niespodzianek a skóra była bardzo gładka. Jest to krem bardzo treściwy. Miałam miniaturę, ale wystarczył mi na ok 3 tygodnie więc wydajny. Śliczny słoiczek. Nie wszystkim może odpowiadać zapach. Jest on taki jakby trawiasty. Mnie nie przeszkadzał. Minusem jest cena. Jednak przeliczając wydajność tego kremu powinien wystarczyć na ok 5 miesięcy, czyli nie jest tak źle.