WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Balsamy do ciała

AA Oil Essence, Multi balsam do pielęgnacji ciała do skóry bardzo suchej

• 25 lutego 2021 o 21:38
    Na pewno nie dla skóry suchej
    Nawet spoko balsam, ale trochę przesadzono z obietnicami. Będzie idealny dla skóry normalnej. Nawilża fajnie ale nie jakoś wybitnie. Bardzo mi się w nim podobało to że wchłaniał się błyskawicznie i miał bardzo kremową konsystencję. Zapach taki niezbyt, kwiatowo-sztuczny. Na szczęście nie utrzymuje się zbyt długo. Raczej do niego nie wrócę bo są tysiące podobnych do niego balsamów.
    Zalety:
    • średni poziom nawilżenia
    • bardzo szybko się wchłania
    • przyjemna konsystencja
    Wady:
    • sztuczny zapach
    AnulaQa
    5 listopada 2019 o 10:48
    Do skóry normalnej okej.
    Jestem szczęśliwą posiadaczką skóry normalnej, która nie wymaga większej uwagi. Jeszcze. Odpukać. ;) Mam sporo balsamów, ale od mieć do używać jest daleka droga. Mimo wszystko jak już się zawezmę, zaprę, to potrafię zużyć 400 ml opakowanie w miesiąc. Tak było i tym razem. Balsam kupiłam w outlecie AA (jeśli lubicie tę markę to polecam zaglądać, świetne ceny, promocje) za ok. 10 zł. więc okazyjnie. Przy okazji skusiłam się także na inny, ale o tym później. Ten pachnie bardzo ładnie, kwiatowo, ale delikatnie. Kąpielowo, subtelnie, kobieco. Na pewno nie jest to zapach duszący i spodoba się większości kobiet, a także im partnerom, którzy później muszą przebywać w towarzystwie swych pięknie wybalsamowanych partnerek. Aby mnie nie posądzono o złe intencje i niegrzeczność, dodam, że akurat mój Misiek, nie wiem jak Wasi panowie, ale przypuszczam, że podobnie, ma bardzo delikatny węch i przeszkadza mu niemal wszystko czym się wysmaruję. A ten zapach nie. W każdym razie się nie skarży. Jak myślicie, może kijem trzeba ruszyć? Balsam posiada kremową konsystencję, standardową dla tego typu produktów. Wchłania się dobrze, nie robi smug. Jednak pozostawia na skórze, delikatną okluzyjną warstwę. Mimo wszystko nie lepi się, nie ściera, nie drażni. Do przeżycia. Nawilża całkiem w porządku, choć powtórzę, mam skórę normalną, w zasadzie niewymagającą i większość balsamów na polu nawilżenia spisuje się dobrze. Wydajny. Użytkowany przeważnie dwa razy dziennie, regularnie wystarczył na kilka tygodni. Pod koniec stosowania ciężki do wydobycia (dość twardy plastik), ale można postawić go na głowie i w dużej mierze jeszcze wykorzystać. W składzie parafina, już na drugim miejscu, oraz min. olej inca inchi, arganowy, masło shea, mocznik, ekstrakt z jaśminu.Ale czy te bogate składniki zdołają przebić się przez warstwę okluzyjną parafiny, no...nie wróżę większego sukcesu. Przeciwnikom parafiny się nie spodoba, chociaż jak dla mnie może być. Nie czuję jej zbytnio na skórze.
    Jaga94
    4 listopada 2019 o 12:14
    Bardzo się zawiodłam
    Balsam miał być z serii tych nieuczulających (formuła antyalergiczna) tymczasem mnie on uczulał i podrażniał skórę. Formuła zbyt gęsta, ciężka i zbyt tłusta, długo trzeba go rozsmarowywać na skórze, żeby się wchłonął. Dodatkowo pozostawia tłusty, nieprzyjemny, lepki film na skórze, skóra po nim szczypie i swędzi. Jak dla mnie niestety bubel.
    Zalety:
    Wady:
    • szczypie, podrażnia, uczula, zbyt gęsty, tłusty, ciężki do rozsmarowania
  • 30 kwietnia 2018 o 12:58
    Bez rewelacji
    Uwielbiam testować nowe kosmetyki a w szczególności balsamy bo mam sucha skórę ale ten nie jest wystarczająco dobry dla mnie Przede wszystkim efekt nawilżenia jest bardzo słaby i krótko się utrzymuje. Sam balsam ładnie pachnie i dobrze się rozprowadza bo opakowanie jest na tyle przyjemne w użyciu że łatwo z mego wycisnąć balsam. Przy pierwszym użyciu byłam bardzo zadowolona bo czułam ze skóra przyjemnie pachnie i jest miła w dotyku. Niestety po kilku godzinach efekt nawilżenia całkowicie znikł i skóra znów była przesuszona. Być może bardziej sprawdziłby się przy cerze normalnej bo na pewno do bardzo suchej się nie nadaje. Po dwóch tygodniach używania moja skóra była sucha jak wiór i zaczęła swędzieć wiec musiałam zmienić balsam.
    Zalety:
    • Ładny zapach
    • Wygodny w aplikacji
    Wady:
    • Nie wystarczająco nawilża skórę
    • Nie nadaje się do cery bardzo suchej
    Mela345
    30 kwietnia 2018 o 12:29
    Beznadziejne nawilżenie:/
    Plusy ( + ) - ładny zapach - niska cena - duże opakowanie - dostępność - szybko się wchłania - nie pozostawia tłustego filmu Minusy ( - ) - parafina w składzie - średnie nawilżenie - krótkotrwałe nawilżenie Podsumowując jest słaby jego największy minus to parafina, która w miejscach na ciele gdzie mam trądzik zaostrza go. Nie polecam:/